www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-24-2008, 10:03 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2081
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Varsayılan Profesör cinayetinde şok gelişme

Profesör cinayetinde şok gelişme

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Olcay Aydıntuğ cinayetinde şok gelişme...
24 Mart 2008 / 18:00

Behçet hastalığı konusunda Türkiye'nin sayılı bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Olcay Tiryaki (53) ile kızı Başak Aydıntuğ (21) dün gece evde tartışmaya başladı.
EKMEK BIÇAĞIYLA ANNESİNİN BOĞAZINI KESTİ
Tartışma büyüyence ekmek bıçağı ile annesinin boğazını kesen hukuk fakültesi öğrencisi Başak Aydıntuğ, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında panik içinde, komşuların kapısını çaldı. Aydıntuğ, eve bir kişinin girdiğini ve boğuşma sırasında annesini bıçakladığını, kendisini de yaraladığını söyledi. Eve gelen komşuları Profesörün cansız bedeniyle karşılaşınca, olay yerine jandarma ekipleri çağrıldı.
Olay yerinde yapılan incelemede kapıda ve pencerelerde herhangi bir zorlama olmadığını ve çalınan bir şey bulunmadığını belirten yetkililer, ancak içerde boğuşma izlerinin net şekilde görüldüğünü kaydettiler.
ÖNCE YALAN SÖYLEDİ SONRA İTİRAF ETTİ
İlk tedavisinin ardından jandarma tarafından gözaltına alınan Prof. Dr. Aydıntuğ'un kızı Başak Aydıntuğ'un ifadesinde kendilerine saldıran kişinin 1.60-1.65 boyunda esmer bir erkek olduğunu, kendisinin çığlıkların nedeniyle kaçtığını söyledi.

Ancak daha sonra Başak sorguda cinayeti itiraf etti. Ailevi problemler yaşadığını ileri süren Başak Aydıntuğ'un, "Bana hakaret etti, dayanamadım öldürdüm" dediği öğrenildi.
Öte yandan Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, bu sabaha karşı Beysukent'teki evinde öldürülen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki ile yaklaşık 3 yıl birlikte çalıştığını belirterek, ''Tiryaki ile husumeti olan bir kimseyi hiç duymadım. Çok iyi, çok çalışkan, bilimsel yönü çok kuvvetli bir insandı'' dedi.
Rektör Prof. Dr. Aras, olay nedeniyle son derece üzgün olduğunu dile getirerek, Prof. Dr. Tiryaki'nin, kendisinin dekan olduğu dönemde yardımcılığını yaptığını, kendisiyle yaklaşık 3 yıl birlikte çalıştığını ifade etti.
Prof. Dr. Olcay Tiryaki'nin eşinden ayrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aras, ''Husumeti olan bir kimseyi ben hiç bilmiyorum, hiç duymadım da. Çok iyi bir insandı, çok çalışkan bir insandı. Bilimsel yönü çok kuvvetli bir insandı. Biz bu yönleriyle tanıyoruz'' dedi.
AÜ Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Prof. Dr. Tiryaki için, toprağa verileceği 26 Mart Çarşamba günü AÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binasında tören düzenleneceğini bildirdi.

Ajanslar
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:01 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.