![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2085
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Birand-Muhtar savaşı kızıştı
Reha Muhtar ile M. Ali Biranda arasındaki 'kim haberci' kavgası kızıştı. 26 Mart 2008 / 18:53 ![]() Kanal D anchormani M. Ali Birand'ın bir röportajında, "Reha Muhtar haberciliği sona erdi. 10 yıllık Show Haber kalesi yıkıldı. Artık haberlerde sörf yapan maymun izlemeyeceksiniz. Türkiye'de ana haber bültenlerinin namusunu kurtardım" sözleri, Reha Muhtar'ı öfkelendirdi. KAVGA MEDYA SİTELERİ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLÜYOR Reha Muhtar bugünkü köşe yazısında Birand'a cevap verdi. Muhtar bununla da yetinmedi ve medya sitelerine bir yazı göndererek, Birand hakkında eleştirilerini sıraladı. Reha Muhtar'ın yazısına, M. Ali Biran da aynı medya sitesi üzerinden cevap verdi. İşte Birand-Muhtar kavgasını kızıştıran karşılıklı iddialar: MEHMET ALİ BİRAND İÇİN TARİHİ BİR BELGE!.. .... Bu dönem Türk medyasında iktidara gelenler arasında birisi var ki, onun geçmiş yaşamı, gazetecilik anlayışı, para ve pulla çetrefilli ilişkileri Türkiye'nin namuslu, onurlu ve dürüst insanları tarafından çok iyi bilinir... Bu kişinin adı Mehmet Ali Birand'dır... Geçmiş meslek yaşamı dava konusu olmuş hükme bağlanmış korkunç şaibelerle doludur... Bu kişinin "gazetecilik mesleğini" icra etmesi televizyonda haber sunması bile bulunduğu durum itibariyle tartışılırken, ne acıdır ki bu kişi bugün "habercilik" üzerine ahkam kesmekte, gelene geçene sataşmaktadır... GAZETECİLİK BİLE YAPMAMALI Mehmet Ali Bey; Dolandırıcıların at oynattığı bir dünyada dürüstlüğü ve onuruyla mesleğini yapan Reha Muhtar'a çamur atmaktan vazgeçiniz... Herkes sizin de geçmişinizi biliyor, Reha Muhtar'ın da... Sizin gazetecilik mesleğini icra etmeniz tartışmalı bir konudur... Birçok hukukçuya göre siz bu mesleği icra bile edemezsiniz... Mesleği icra etmekte tartışmalı olan zat-ı alinizle, gazetecilik mesleğini benim tartışmam zaten abestir... RATİNG SİZİN DEĞİL KANAL D'NİN Onun için sizinle tartışmayacağım... Yalnız bilmediğiniz bazı televizyon gerçeklerini size söylemekle yetineceğim... Sizin iddia ettiğiniz gibi televizyon ratinginiz falan yok... Sadece görev yapmakta olduğunuz Kanal D altın devrini yaşıyor... Oraya o saatte diliminde televizyoncu deyimiyle "kalası koysanız rating alır..." Bunun zat-ı alinizle hiçbir ilgisi yok... Televizyoncular program önü ratinglerinin, kanal genel ratinglerinin haber bültenlerini nasıl etkilediğini bilirler... 28 ŞUBAT'TA ADINI ANMADIM Mehmet Ali Bey, Sizin ne habercilik değerleriniz, ne para pul değerleriniz, ne ahlaki, ne de ulusal değerlerinizle aramızda hiçbir ortak nokta bulunmuyor... Herşey ama herşey birbirinin zıddı... Sizden ricam, hakkımda ileri geri konuşmaya yeltenmeyin... 28 Şubat Andıç belgelerinde, yönettiğim Show Haber'de adınızı kullanmamış olmamı, kendinize yönelik bir jest olarak görmüş olabilirsiniz... Alakası yok... Ben katil veya dolandırıcı bile olsa bir insanın savunma hakkı olmadan linç edilmesini kabul edemem... İsminiz onun için o dönemde Show Haber'de Andıç’ta geçtiği gibi "Satılmış" ifadesi ile birlikte yer almadı. Bugün kirli biçimde pisletmeye çalıştığınız Show Haber'in "demokrasi anlayışı ve vicdanı" budur... Anımsarsanız aynı vicdanı gösteren rahmetli Ufuk Güldemir de son mektubunda size karşı çok kırgın ve yaralıydı... Neyse rica edeceğim terbiye sınırlarında kalın... Ve dürüst insanlara bulaşmadan keyfiniz nasıl isterse öyle yaşayın... Nasıl olsa kefaletini vatan ödeyecek... UNUTANLAR İÇİN REHA MUHTAR HABERCİLİĞİ Reha Muhtar'ın bu iddialarına M. Ali Biran'dan cevap gelmesi gecikmedi: "Haberi sirke çeviren, kamera şakaları, cüceler, maymunlar, dev adamlarla bir temaşa gösterisini bize haber diye yutturan anlayışa karşı bugünün haberciliğini savunuyorum." .... REHA MUHTAR MAGAZİNİ BİLİR, SİYASETTEN ANLAMAZ Reha Muhtar magazini biliyor. Ancak siyasetten anlamıyor. Reha Muhtar konuşmayı seviyor ama iş yazı yazmaya geldiğinde üsluptan anlamıyor. Herkesin her şeyi anlaması gerekmiyor ama yazısının öznesinde şahsıma dönük hakaret olunca bu şahsa “işin doğrusunu” anlatmak gerekiyor. Kanal D Haber’de kimi zaman rating sıralamasında alt sıralara düşme pahasına ilkelerimizden ödün vermedik. Habere saygınlık, ciddiyet, düzey ve içerik kazandıracağımız bir bülten yapmayı istiyor ve ısrar ediyorduk. Nihayet izleyici de bu özlemimize teveccüh etti ve bugün Kanal D Haber tüm çalışanlarının özverisiyle bu noktaya geldi. Kanal D Haber’in bir başka başarısı ise sektörde adeta çarpan etkisiyle nitelikli habercilerin nitelikli haber bülteni yapma isteği ve rekabetini kışkırtması oldu. Bugün Türk televizyonlarında ilk kez haberci niteliği ağır basan isimlerin önderliğinde bültenler hazırlanıyor ve bu çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bana/bize. REHA MUHTAR HABERCİLİĞİ Haberciliğe bakışımla ilgili gelen sorulara verdiğim yanıtta genellikle anti-tezimiz olarak Reha Muhtar haberciliğinin miadının dolduğunu anlatıyorum. Reha Muhtar haber bültenlerinde bir ekoldu. Ama habercilik eksenli değil, magazin ağırlıklı bir bülten hazırlıyor ve başarılı oluyordu. Ancak ne ilginçtir ki Erol Aksoy’un Zaman Gazetesi’ne verdiği demeçteki başlık (10.4.2007) şöyleydi: “Show TV’yi Reha Muhtar haberleri yüzünden sattım” Yine devam edelim: Üniversitelerde Reha Muhtar ile ilgili hazırlanmış iki tez. İsimleri şöyle: “Popüler Kültür Açısından Show TV Haber Bültenleri” Marmara Ün. 1999 “Haberin Magazinleşmesi ve Reha Muhtar Haberciliği” Kocaeli Ün. Erkan Sarı-2003 YALAN MAKİNESİNE KENDİNİ BAĞLA Haberi sirke çeviren, kamera şakaları, cüceler, maymunlar, dev adamlarla bir temaşa gösterisini bize haber diye yutturan anlayışa karşı bugünün haberciliğini savunuyorum. Reha Muhtar’ın yaptığının habercilik olup olmadığı konusunda samimiyetini şimdilerde yaptığı o magazin programındaki “yalan makinesine” öncelikle kendisini bağlayarak test etmesini öneririm. Gerisi laf-ü güzaf ve benim bu yoğunlukta ancak ciddi şeylere ayıracak zamanım var ki bu kapsama Reha Muhtar girmiyor. Herkes kendi yoluna... ![]() EnSonHaber.com |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|