www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-28-2008, 08:35 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye
 
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3,823
Teşekkür Etme: 0
Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2083
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Şifalı bitkilerin de yan etkileri var

Şifalı bitkilerin de yan etkileri var


Cerrahi müdahalede bulunulacak kişiler ile Asprin ve ağrı kesici kullananların bazı bitkisel ilaçları almaması gerekiyor.
28 Mart 2008 / 18:54


Sarımsak, zencefil, ginkgo gibi şifalı bitkiler kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor. Bu nedenle cerrahi müdahalede bulunulacak kişiler ile Asprin ve ağrı kesici kullananların bu bitkisel ilaçları almaması gerekiyor.
İleri Etkili Teknoloji Değerlendirme Merkezinden (HiTEC) Janet Martin, farklı ilaçların kullanımı ile ilaçların şifalı bitkilerle kullanımından doğacak ters reaksiyonların ölüme neden olabileceğini söyledi.
2. Uluslararası Hasta Güvenliği Kongresi’ne katılan Martin, ilaç-ilaç ve ilaç-bitki etkileşimlerin zaman zaman ters etki yaratabildiğine dikkati çekti. Martin, ABD’de 1998-2005 yılları arasında ilaç kullanımı hatalarından dolayı hastanede ölüm oranlarının, önceki yıllara oranla 3 kat arttığına işaret ederek, ilaç kullanımındaki hatalardan kaynaklanan ölümler arasında ‘farklı ilaç kullanımında farmakolojik ajanların birbirini olumsuz etkileyip ters etki yaratmasının’ önemli yer tuttuğunu vurguladı. Martin, özellikle 65 yaşın üzerindekilerde ve çocuklarda ilaçların etkileşimlerinin ters olması nedeniyle ölüm riskinin arttığına dikkati çekti.

“ASPRİN KULLANIMINA DİKKAT”
Aspirinin diğer ilaçlarla etkileşime girdiğinde kanama ve kan basıncının yükselmesi riskini artırabildiğine işaret eden Martin, “Özellikle romatizmal hastalıkların tedavisindeki ilaçlarla kullanıldığında daha çok yaşlı hastalarda ölüme varan sonuçlara neden olabilir” dedi.

İlaçların bilinçsizce şifalı bitkilerle kullanımının da ölümcül olabileceğine dikkati çeken Martin, sarımsak, zencefil, ginkgo biloba gibi bitkilerin kandaki pıhtılaşmayı azalttığını söyledi. Martin, bu nedenle asprin ve ağrı kesici kullananlar ile cerrahi müdahalede bulunulacak kişilerin bu bitkileri kullanmamaları gerektiğini kaydetti.

Martin, şifalı bitkilerden “ginseng”in ters bir etkileşimde uykusuzluk, baş ağrısı, mide bulantısına, biber ailesinden gelen “kava” bitkisinin karaciğer yetersizliği ve epileptik reaksiyona, koni çiçeği olarak da bilinen “echinacea”nın kandaki pıhtılaşmanın artmasına, Kuzey Amerika kökenli “saw palmetto”nun kadınlık hormonu östrojenin daha çok salgılanmasına neden olduğunu söyledi.

Martin, insanların bitkisel kaynaklı ilaçların da kendi farmakolojik özellikleri ve yan etkileri olduklarını unutmaması gerektiği dile getirdi.

ŞİFALI BİTKİLER
Türkiye’de gümüş kaysı, fil kulağı, kız saçı, Çin yelpaze çamı gibi isimlerle de anılan ‘ginkgo’, devamlı dikkat gerektiren veya yoğun ve stresli işlerde çalışanların, dikkat, enerji ve performansını artırmak için öneriliyor. Ginkgo, hafıza ve konsantrasyonu güçlendirirken aynı zamanda enerji takviyesi de sağlıyor.

Kök şeklindeki gövdesinden yararlanılan bir Güney Pasifik biber bitkisi ‘kava’, sakinleştiricilerle benzer etki yaratıyor.

Sindirim sistemindeki gazı gideren, boğaz ve broşlardaki iltihabı çözen zencefil, hamileliğin başlangıcındaki sabah bulantılarını da gideriyor.

Sakinleştirici etkisi olan kava, migren tipi baş ağrılarını azaltıyor.

Ginseng bitkisinin kökü, canlılığı, cinsel gücü artırıcı, gençleştirici etkisi dolayısıyla Çin, Japonya ve Kore’de yüzyıllar boyunca çok değer gördü.

Önemli miktarda germanyum ihtiva eden sarımsak, antibiyotik etkili, vücudun bağışıklık sistemini destekliyor, fiziksel dayanıklılığı artırıyor, kan basıncını düzenliyor ve kolesterolü düşürüyor.

Cinsel organlar ve böbrekler için tonik ve besleyici özellikleri olan saw palmetto, erkeklerde prostat bezleri üzerine çok olumlu ve faydalı etkiler yapıyor, cinsel performansı artırıyor.

Solunum sistemi rahatsızlıklarında kullanılan ‘echinacea’ (Kirpi otu) soğuk algınlığı, grip, otitis media, öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılıyor.
EnSonHaber.com
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:26 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.