www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-29-2008, 07:55 PM   #1
ÇaKıR-
Bağımlı Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2082
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi : ÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond reputeÇaKıR- has a reputation beyond repute
Varsayılan Erdoğan'dan geri adım yok mesajı

Erdoğan'dan geri adım yok mesajı

Erdoğan: 'Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum.'
29 Mart 2008 / 18:12

Başbakan Erdoğan, Çırağan Sarayında düzenlenen Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) 5. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, başarı dileklerini ifade ederek, dernek üyelerine teşekkür
etti. Çorum, Konya, Kayseri, Denizli, Uşak, Manisa ve Gaziantep gibi birçok ilin tamamen kendi yağında kavrularak, kendi imkanları ve dinamikleriyle, sabırla ve azimle kalkındıklarını anlatan Erdoğan, bunların Türkiye’nin diğer şehirlerine örnek olacak bir model inşa ettiklerini ifade etti.

BAŞBAKAN 3 ÇOCUKTA ISRARLI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’de Türk ailesinin en az 3 yavruya sahip olması gerektiğini" belirterek, "Ben ülkemi, milletimi seviyorum ve nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik sorununa değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Gelişmiş ülkelerin içinde işsizlik sorunu olmayan bir tane ülkeyi gösterebilir misiniz? Başta ABD olmak üzere... Gösteremezsiniz. Bizim dönemimizde işsizlik artmamıştır en azından, işsizlik oranı korunmuştur. Geçen yıl sonu itibarı ile yaklaşık 2,5 milyon işsizimiz ülkemizde iş sahibi olmuştur. Bu gerçekleri görmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye’nin nüfusu artan bir ülke olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Geçenlerde söyledim, yine söylüyorum: En az Türkiye’de Türk ailesinin 3 yavruya sahip olması lazım, nüfusun 5 olması lazım, bunun üzerinden birçok spekülasyonlar yapılıyor. Ekonomistlere de sesleniyorum; hesaplarınızı iyi yapın, eğer Türkiye’yi seviyorsanız, bu milleti seviyorsanız. 3 tane çocuğu olursa bir ailenin, bu ülkenin nüfusunu diri tutarsınız, genç tutarsınız. Aksi taktirde batının şu anda ağladığı gibi yarın biz de ağlamaya başlarız. Sene 2037, Türkiye ağlamaya başlar. ’Efendim imkansızlıklar, işte çok çocuk olursa tinerci olur...’ Bunu diyen siyasiler, cumhurbaşkanları var bu ülkede. Onlara diyorum ki, siz niye tinerci olmadınız? Yoksa sizlerde mi yolsuzluklara bulaştınız? Ve... Bu konu, bana göre çok hassas bir konudur. Dolaştığım Batı ülkelerinde her yerde aynı sıkıntı var. Almanya üste para veriyor. Teşvik ediyor ama doğurmuyorlar. Çünkü alışkanlıklar var, bu alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçilmiyor ama ben ülkemi milletimi seviyorum ve nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin..."

Başbakan Erdoğan, batıda ne varsa, doğuda da o olacak dediklerini ve iktidarları döneminde doğuya ve güneydoğuya yaptıkları yatırımın yaklaşık 5 yıl içinde 8,5 katrilyon lira olduğunu belirterek, buna TOKİ’nin dahil olmadığını, TOKİ’nin o bölgede 46 bin konut yaptığını bildirdi.

YUMUŞAK BAŞLIYSAM KİM DEDİ UYSAL KOYUNUM
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sivil toplum örgütlerinin bu çalışması güzeldir, bir şeyi sanki böyle ıskalıyorlar. Kızmasınlar, her zaman faturasını böyle kesiyorlar ama maalesef bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir" dedi. Erdoğan, böyle bir dönemde ülkenin gündemine farklı konuların gelmiş bulunmasının üzücü olduğunu belirterek, siyasi partilerin kapatılması anlayışının aslında milli iradeye karşı takınılmış bir tavır olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Tespitim budur. Sivil toplum örgütlerinin bir çalışması var. Bunu memnuniyetle izlediğimizi söyledim ama geri adım atmak mantığını kabul
etmek mümkün değil. Yani geri adım atmak... Neden, niçin, nasıl, konu ne? Bunu görmek lazım. Tayyip Erdoğan olarak benim bir yanlışım varsa bu söylenir. Ben o yanlışımdan geri adım atmayı kesinlikle kabul ederim.
Eyvallah... Ama ortaya somut bir şey konmadan herkes geri adım atmalı... Niçin? Bunun içeriğini bir doldurun bakalım, bir görelim. Çok açık, net söylüyorum; sivil toplum örgütlerinin bu çalışması güzeldir. Bir şeyi sanki böyle ıskalıyorlar. Kızmasınlar, Tayyip Erdoğan her zaman faturasını böyle kesiyorlar. Ama böyle maalesef, bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. ’Efendim germeyelim, germeyelim’ diye diye, geriyorsunuz. Bakıyoruz ki, sağdan, soldan, karşıdan, arkadan... Size serbest, bize sus. Yok öyle bir şey. Söylüyorum, ’Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum’. Açık, net söylüyorum; kimse bize laiklik konusunda bir olumsuz yaftası yapıştıramaz. Kimse bize demokrasi konusunda bir yanlışlık, bir yanlış yaklaşım yaftası yakıştıramaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkemizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak 5,5 yıldır dünyada itibarını yükselttik."

"PİYASA YİNE DİRENİYOR"
Başbakan Erdoğan, bu tür olaylara karşı yatırımcıların tepkisine değinirken "Bu kadar iyi giderken yatırımcının bu tür olaylarla karşılaşmış olması, işte buyurun, piyasalara nasıl vuruyor. Buna rağmen piyasa yine direniyor. Gerek içerde, gerekse dışarıda yatırımcı, ’Bu ülkede istikrar, güven var.’ Söylüyor..." dedi. Böyle bir ortamda ihaleler yapıldığını, yine tırmanan rakamlar olduğunu belirten Erdoğan, yatırımcının "Bu ülke AB’ye aday ülke, bu ülke demokrasi standartlarını yükselten bir ülke" dediğini ve yatırımını Türkiye’ye yönelttiğini söyledi.
Erdoğan, her alan, her sektör ve her kesimin bu atmosferden yararlandığını, topyekun bir gayretle Türkiye’nin hiç tecrübe etmediği seviyelere ulaştığını dile getirdi.

"KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE YÜKSELDİLER"
Erdoğan, Türkiye’de yıllarca hükümetlerin, siyasetçilerin, yatırım ortamını iyileştirmek gibi bir meseleleri olmadığını, siyasetin Anadolu şehirlerini birer yatırım üssü haline getirme gibi bir hedefi, bir derdinin de bulunmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Anadolu’daki iş adamının, ’Ankara bize gölge etmesin yeter’ dediğini çok iyi biliyoruz, çok iyi hatırlıyoruz. ’Yeter ki Ankara iş adamına engel olmasın, yeter ki Ankara yolları açsın, engelleri kaldırsın.

Yatırıma, üretime takılmış prangaları söküp kaldırsın’ dediler. Anadolu’daki iş adamları ve iş çevreleri, bunun altını çiziyorum, hiçbir zaman imtiyaz istemediler. Ankara’ya gözünü dikip, Ankara’ya sırtını dayayıp iş bitirme gayreti içinde olmak yerine, onlar, kendi ayakları üzerinde yükseldiler. Bütün bunlara ek olarak krizlere, dalgalanmalara, yanlış politikalara, belirsiz politikalara da katlandılar, direndiler, ayakta kalmaya çalıştılar ve ayakta kaldılar." Erdoğan, "Ankara’dan destek alan bazı çevrelerin ise bunu şehirlerine kazandırmak yerine, kişisel bir imtiyaza dönüştürdüklerini" dile getirdi.

AA
ÇaKıR- çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:36 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.