www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-09-2008, 08:35 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan "Sorunları demokratik standartları yükselterek çözeriz" 9 Nisan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu'daki sorunun Türkiye'nin demokratik standartlarının yükseltilerek çözümlenebileceğini söyledi. Gül, “Farklılıklar zenginliğimizdir. Herkes, bu farklılıkları derinleştiren değil, birleştiren bir rol oynamalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerinin başkanlarını kabul etti. Normalde 45 dakika olarak planlanan görüşme bir saat 15 dakika sürdü. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, bölgenin sorunlarını içeren raporu aldıktan sonra, sivil toplum örgütlerinin başkanlarına tek tek söz verdi. Bütün başkanları dinleyen Gül, konuşmaları da not aldı. Cumhurbaşkanı Gül, sivil toplum örgütlerinin başkanlarının konuşmalarından aldığı notlara ise tek tek yanıt verdi.

Sıcak bir havada geçen görüşmede Gül, Türkiye'nin demokratikleşme ve Avrupa Birliği sürecinde kaybettiği mesafeyi kapatmasının gerekliliği ve önemine işaret etti.


Bölgeye ilişkin ekonomik ve sosyal sorunlarla yakından ilgilendiğini anlatan Gül, GAP'nın önemine değildi. Gül, “GAP bölge refahını yükseltecek bir proje. Bu konuda hükümete telkinlerde bulunuyorum. 5 yıllık 12 milyar YTL'lik bir kaynakta bulundu” dedi. Ayrıca çıkacak teşvik yasasına da değinen Gül, “Bu yasa sizin istediğiniz gibi olacak. Bundan önce çıkan yasa biraz sulandırıldı. Çünkü her gelen milletvekili bölgesi için birşey istedi ve onlar da eklendi. Ama bu yasa sizin istediğin gibi çıkacak ve bu yasayı önemsiyorum” diye konuştu.

Bölgenin etnik sorunlarını anlatırken “farklılıklarımız zenginliğimizdir” ifadesini kullanan Gül, özetle şunları söyledi :

-TÜRKİYE SORUNLARI AŞACAK-
“Herkes, bu farklılıkları derinleştiren değil, birleştiren bir rol oynamalı. Bölgedeki sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyorum. Hepimizin sorumluluğunu önemsiyorum.


Burada herkese büyük iş düşüyor. Türkiye'nin sadece bölge ile ilgili sorunu yok. Çok değişik sorunları var. Bu sorunların demokratik standartlarımızın yükseltilmesiyle aşılabilir, çözümlenebilir. Türkiye demokratik standartlarını yükseltecek ve bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bu konuda hepimize büyük sorumluluk düşüyor.


Ekonomik sorunlar da çözümlenmeli. İşi ve meşgalesi olan insanlar, işi ve meşgalesiyle uğraşıyor. İşi ve meşgalesi olmayanlar ise başka alanlara kanalize olabilir, bunun önüne geçmek gerekli. Tabi ki herkes sorunlarını dile getirmeli ama bunlar demokratik kanallar çerçevesinde olmalı.”

Görüşme sırasında, dün Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın tepkisine yol açan ana dilde eğitim konusu da gündeme geldi. Ancak Gül, bu konuya dinledi ve “Tüm bu sorunları demokratik standardımızı yükselterek çözebiliriz. Farklılıklarımızı ayrıştırarak değil bütünleştirerek soruna çözüm bulabiliriz. Farklı etnik kökenlerden de olsak bir millet olarak bunu çözmemiz lazım. Bu sorun böyle çözülür” demekle yetindi.

-TCK 301. MADDE-
Görüşmede TCK'nın 301. Maddesi'nde Cumhurbaşkanı'na verilen yetki de gündeme geldi. Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, “TCK'nın 301. Maddesi'ndeki kovuşturma yetkisinin kişilere verilmesi yanlış. Çünkü savcılar Cumhurbaşkanı'ndan gelecek bir kovuşturma yetkisinde farklı davranacaktır. Daha önce Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nda vardı bu yetki. Oradan gelen talimat karşısında savcı nasıl davranırsa sizde de öyle davranır. Bu madde daha açık ve net yazılmalı ve soruşturma yetkisi kişilere verilmemeli” dedi. Gül, bunun üzerine, “Sizce nasıl olması lazım?” diye sordu. Tanrıkulu da Avrupa'daki uygulamalardan örnek verdi. Tanrıkulu'nun konuşmasını not eden Gül, Meclis Başkanlığı'na sunulan 301 ile ilgili teklifi olumlu bulduğunu söyledi. Gül, “Devlete, devletin kurum ve yöneticilerine karşı şiddet ve ağır hareket olmadığı sürece bu maddedeki düzenlemenin” önemli olduğuna işaret etti.
__________________
Buraya Kadarmış ..
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:25 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.