![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2083
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türk futboluna adalet getireceğiz
(TFF) Başkan Vekili Mahmut Özgener, Türk futboluna eşitlik ve adaleti getireceklerini söyledi 10 Nisan 2008 / 12:38 ![]() Özgener, İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 14 Şubat'tan bu yana kurulları ile birlikte yoğun bir çalışma temposunun içine girdiklerini anlattı. Kurullarının her zaman arkasında olduklarını ve olacaklarını belirten Özgener şöyle konuştu: ''Biz futbol federasyonu olarak bu işin aktörü, oyuncusu olmayacağız. Maalesef kamuoyunda böyle bir düşünce var. Dün bir seyahatten dönerken, THY görevlisi bana 'Ben Rizeliyim, size çok kırgınım. 3 haftadır hakemler Rize'yi yakıyor' dedi. Hakem hatalarının her zaman olacağını, bunları asgariye indirmek için çalışacağımızı söyledim. Sonra 'kim düşer' diye sordu. Düşeni bizim belirlemediğimizi söyleyince de 'dalga geçme' der gibi baktı. İşte bu zihniyeti değiştirebilirsek, Türk futboluna en büyük hizmeti yapmış oluruz. Maalesef spor kamuoyunun önemli bölümü böyle düşünüyor. Alınan kararların, çalınan düdüklerin, kazanılan puanların arkasında bir şey aranıyor. Biz bu işlerin içinde olmadık, olmayacağız. Türk futboluna eşitlik ve adaleti getireceğiz, temel amacımız bu.'' Özgener, bu hedefi gerçekleştirmedikçe Türk futbolunun marka değerinin yükselmeyeceğini, bunun da istenilen başarılara ulaşma şansını azaltacağını kaydetti. -SPONSORLUK VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI- Göreve geldiklerinde Garanti Bankası ve THY ile toplam değeri 6 milyon dolar olan iki sponsorluk anlaşması yaptıklarını, THY ile yapılan protokolün kulüplere indirimli uçak seyahatini de içerdiğini belirten Özgener şöyle devam etti: ''Hedefimiz 14 milyon dolar olan sponsor gelirlerini, 30-35 milyon dolar aralığına çıkarmaktır. Bu para Türk futbolunun eğitimine ve tesisleşmeye harcanacak. Çok ciddi bir eğitim programı üzerinde çalışıyoruz. Bu dairenin başına Ahmet Güvener'i getirdik, kendi ekibini kuruyor. Mayıs sonunda hazırlanan eğitim programı taslak halinde futbol ailesi ile paylaşılacak. Yapılacak her öneriyi ciddi şekilde değerlendirip eğitim reformu gerçekleştireceğiz. Sırf futbolcu yetiştirme üzerine bir eğitim değil, hakem eğitimi, gözlemci eğitimi olacak. Bütün kurumlar üzerine bir eğitim olacak.'' Özgener, kurumsallaşmanın üzerinde titizlikle durduklarını belirterek, ''Federasyon denetleyici olacak. Kurulların işine karışmayacağız. Hataların, alınan kararların günlerce tartışılmasının Türk futboluna katkısının olmadığını artık herkesin kabullenmesi lazım'' dedi. -STATLARIN YENİLENMESİ VE VERGİ KONUSU- Statların yenilenmesinin tek başına federasyonun yapacağı bir iş olmadığını, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'ndan destek gördüklerini, FIFA ve UEFA başkanlarına da 3 yıl içinde 8-10 modern stat oluşturulması sözü verdiklerini anlatan Özgener şöyle devam etti: ''İzmir de bunda geri kalmamalı diye düşünüyorum. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Vergi borçları konusunda da hükümetin önerisiyle yeni bir düzenleme yapılıyor. Mevcut borçlar senelik yüzde 4 faizle 10 yıllık sürece yayılıyor. TBMM bu kararı çıkardığı takdirde Türk futboluna hizmet etmiş olacak.'' Özgener, kulüplere verilen saha kapatma ve para cezalarına ilişkin eleştirilerin, yönetmelikler iyice incelendikten sonra yapılması gerektiğini de kaydetti. AA |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|