www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 04-29-2008, 08:41 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Bir yıl her gün bir paket çikolata yiyebilir misiniz? 29 Nisan

İngiltere'de yapılacak bir araştırma için, bir yıl boyunca her gün bir paket çikolata yiyecek kadın gönüllüler aranıyor. Araştırmanın yapılacağı Doğu Anglia Üniversitesi biyokimyagerleri, haziranda başlayacak araştırmada, çikolata ve diğer gıdaların içinde bulunan flavonoid maddesinin tip 2 diyabeti bulunan menopozdaki kadınlarda kalp krizi riskini artırıp arttırmadığını gözlemleyecek.
Araştırma için her gün bir paket çikolata tüketecek 150 tip 2 diyabeti hastası menopoz sonrası kadında, etken maddelerin yüksek tansiyonu, kolesterol seviyesini düşürüp düşürmediği, damarların durumunu iyileştirip iyileştirmediği incelenecek. Deneklerin yarısı bir yıl soya, kakao, bazı meyve-sebzelerde bulunan flavonoidden 30 gr. içeren bir büyük çikolata yerken, diğerleri de, bu etken maddenin bulunmadığı çikolatadan tüketecek.
Araştırma sonuçlarının, kakaoda bulunan soya ve epicatechin'in içerdiği isoflavonların belirgin bir yararı olduğunu ortaya koyması durumunda, hekimlere, diyabetinin tipine göre hastalara kalp krizi riskini azaltmaları için yemeleri gereken miktarı söylemeleri açısından yararlı olması bekleniyor.
Bu alanda önce yapılan araştırmalar, siyah çikolatada bulunan bu etken maddenin kalp sağlığı açısından yararlı olduğunu ortaya koyarken, uzmanlar, piyasadaki çikolataların çoğundaki yüksek miktarda bulunan şeker ve yağın bu avantajları ortadan kaldırdığını belirtiyor.
__________________
Buraya Kadarmış ..
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:08 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.