![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57904
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() “Çanakkale içinde vurdular beni”
Ağlıyorum/Yaralarımdan kan sızıyor. Göz bebeklerimde sevdiklerim Dilimde, tesbih, Allahu ekber. Siperdeyim/silahım elimde Yaralarım dan kan sızıyor. Sıhhiye sardı sarmasına Hala ateş açıyorum/Müstevli donanmasına. Ağlıyorum ya,yaralarıma değil Ağlıyorum ya,yaşamadıklarıma hiç değil. Yaşayamayacaklarıma, Zaferi görmeden öleceğime ağlıyorum. Osman ,bir el at,doğrult beni hedefe Yaşamak için ihtiyacım yok ki nefese. Bu yeşil sarıklılar,nereden çıktılar? Yaramı saran yeşil sarıklılar, Tam şurada bomba attılar/düşmana İnan bana,şehitlik şerbeti içince Bu dünyadan göçünce Bir yerlerde değil,buradayım Sonuna kadar yanındayım Düşmanı tepeleyinceye kadar. Yeşil sarığımı takıp katılacağım/şüheda ordusuna. Osman,kim bu kara,kuru adamlar? Allah,Allah diye Allah’ın askerine saldıranlar kim? Biz mi tanımıyoruz onları, Onlar mı tanımıyor bizi? Hangi fitnedir ki kırdırıyor Bize bizi? “Çanakkale içinde aynalı çarşı” Sahi Osman var mı böyle çarşı? Biz yürürken düşmana karşı Görüyor mu bizi aynalar? Söyle Osman,gözlerim buğulandı Görünüyor mu aynalar? Aynalar mı bizi görüyorlar Biz aynaları göremiyorken...... Benim dedem Şehit Babam da. Yetim büyüdüm Garip yürüdü anam da. Komutanı bildin mi? Sarı paşa.. Hani gözleri deniz gibi, Ne güzel temaşa... “Baba” belledim onu, Sağ kalırsam ellerini öperim, Ölürsem selamımı gönderin. Anafartalar da bir görseydin onu Kartal gibi sekiyordu siperden, sipere, Uçuyordu san ki her yere. Emirler yağdırırken bile Babacandı sesinde Bir sevgi vardı içinde. Komutan Sarı Paşa Seviyordu bizi be. Babam o Osman, Sağ kalırsam öperim ellerinden Ölürsem.../Selam söyle sen. “Of gençliğim eyvah” Kendime değil hayıflanmam Karındaşlarıma üzülmekteyim Yaşamadan ölen şuncağızlara Şuna bak/Şu gözleri kara Bıyığı terleyen civana. Nasıl da yakışmış göğsüne yara. Güle benziyor hem yüzü, hem kanayan yarası. Acaba sağmıdır babası, ya eli öpülesi anası? Neyleyecek kara haberi duyunca? Bence sevinir be Osman. Şehitlik mertebesi Paşadan bile büyük mertebe Nasip olur mu ki herkese? Hazreti Muhammet’in sancağında savaşmak, Nasip olur mu yare kavuşmak Şehit olmadan? “Çanakkale içinde bir kırık testi” Osman,konuştukça yaram kanıyor Osman,sustukça ölüyorum. “Sus”deme bana/belki son sözlerimi söylüyorum. “Kırık testi”diyor ya türkü O benim Osman Kolu kanadı kırık Şerhem,şerhem yaralı Göğsünde kafir şarapneli O testi benim Osman, O testi biziz Osman. Bak uzandı dostun eli Gidiyorum sılama Kavuşacağım babama Sen yine de unutma ama Selamımı söyle, Sarı paşama.... Sarı paşa Sarı pa....... Hu...........ALLAH.............. "Analar babalar umudu kesti, oof, gençliğim eyvah". EDİTÖRDEN : HOŞGELDİNİZ...BU MUHTEŞEM ŞİİRİNİZİ BİZLERLE PAYLAŞMANIZDAN MUTLU OLDUK. KUTLARIZ...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|