![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İlk nefesi aldığım
İlk ninniyi dinlediğim yer Ayancık Bulutlar kadar uzağımda şimdi. Annemin pişirdiği Tarhana çorbasının tadı damağımda hala Topaç çevirmeler, renkli misketler Çelik-çomak oyunları Kartopu savaşları yaptığım arkadaşlarım Kim bilir, nerede şimdi!... Elmamı, kuru incirimi vermedim diye Beni oyunlara almayan İrfan Güreş tutup yenemediğim Orhan Maramoğlu Erol, deli Ramazan İlk sevgilim, Sınıfımızın en güzeli Gülten Çaylarında avladığım mercanlar, bıyıklılar Saraylar kurduğum kum taneleri Yuvarlak çakıl taşları. Dalgalarında ıslandığım ak köpükler Dekovil hattında kaydırdığım arabam Maçlarına koştuğum Recep abi Motor Necati Pembe kanepelerinde oturduğum. Lokomotif sefaları Beni okula kadar bırakan Minnoşum Nerede şimdi.! Kanatları ıslak bıldırcın kuşları Yeşil başlı ördekler Canını yaktığım minik serçeler Fabrika köprüsünde Gelişini beklediğim babam Çayda yüzen kayın tomruğu Dört buçukta öten paydos borusu Yedi nüfus katık ettiğimiz fabrika ekmeği Her haneye ayrı maniler düzen Ramazan davulcusu, Musa dayı Gizlice çay elmalarını yediğimiz komşum Ev sahibimiz Tahsin enişte Marangoz Ali dayı Menşure abla Elime kağıt şekerleri tutuşturan Şefika teyze! Yaşadıklarım, ne tatlı bir hoşsa da imiş Rahmetli babamın yoksulluğuna inat Çocukluğum Ne kadar da renkli geçmiş...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|