![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2078
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karakoçan kavgası!
ABDULLAH KARAKUŞ Ankara / Fotoğraf: MUSTAFA DEVRİM DHAAKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Alevi-Sünni ayrımı yapan Karakoçan Kaymakamı’nı İçişleri Bakanı Atalay’a şikâyet etti. “Sen doğruyu söylemiyorsun” yanıtını alınca tartışma çıktı Beşir Atalay AKP’nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampında İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran arasında, Alevi-Sünni ayrımı yaptığı ileri sürülen Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz nedeniyle kavga yaşandı. Kampa katılan İşbaşaran, Yılmaz’ı “kafa” yapısından dolayı Atalay’a şikâyet etti. Dünkü Hürriyet gazetesinde de bir bölümü yer alan diyaloglarda Atalay’ın “Sen doğruyu söylemiyorsun” sözleri üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, İşbaşaran, Atalay’a “Ben sizin üniversitedeki rektörlük yıllarınızı bilirim. Beceriksizdiniz. Sen bu bakanlığı kaldıracak adam değilsin. Başbakanımız seni bizim sorunlarımızı dinlemen için görevlendirdi, ama sen dinlemiyorsun. Görevinizi yapın ve sorunu çözün. Sizden ihale, atama istemiyorum. Ayrımcılık yapan kaymakamı görevden almanızı veya uyarmanızı istiyorum” dedi. Milliyet’e yaptığı açıklamada yaşananları doğrulayan İşbaşaran, görüşmede Atalay’ı şu sözlerle eleştirdi: “Ben bir milletvekili olarak ilimle ilgili bir sorunu anlatıp soru soruyorum, doğruyu söylemeyen sizsiniz. Bir kaymakam bunu yapamaz, uyarmanızı istedim. Siz vatandaş gibi dilekçe vermemi istediniz. Siz Dilekçe Komisyonu musunuz ki? Ayrıca ben memur muyum ki size dilekçe vereyim?” Atalay özür diledi Atalay’ın özür dilediği, ancak İşbaşaran, “Özrünüzü kabul etmiyorum. Siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz. Görevinizi yapın” dedi. Tartışmaya neden olan olay şöyle gelişti: 3 ay önce, Elazığ Karakoçan’da YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrenci 4 kilometre mesafedeki okullarından dönüşte taciz edildi. Öğrenciler, Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne giderek, akşam dönüşte kendilerine araç tahsis edilmesini istedi. Kızlara “Size araba yok. Parası olan okusun, olmayan evlensin” denildiği iddia edildi. Bunun üzerine İşbaşaran devreye girdi. Vali Muammer Muşmal’la öğrencilere araç tahsis edildi, ailelerle konuşulup eğitime devam etmeleri sağlandı. İşbaşaran, “Onlara aylık burs da sağladık. Aileleri arayıp kefil olduğumu da söyledim” dedi. Kaymakamın ise İşbaşaran’a şu sözleri söylediği iddia edildi: “Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz.” Bunun üzerine de İşbaşaran’ın kaymakama tepki gösterdiği belirtildi. Konuyu Atalay’a aktaran İşbaşaran, “Feyzi Bey, bir dilekçe verin konuyu inceleteyim” yanıtını aldı. Karakoçan YİBO yurdunda barınan kız öğrenciler, her gün 4 kilometre yürüyerek ilçe merkezindeki okullarına gidiyor. 03/06/2008 Milliyet.com.tr |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|