![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Ah! ! can
Ah! ! can Ah can yaralı yüreğim Hangi karanlık *******e sakladın yanlızlığını Sustukça kendi icinde boğuluyorsun Nereye gitsen Hayallerini kazıyorsun Acılarımı tazeleyip Yüreğimi dağlıyorsun… Hayat ihanet! Hayat acı. Dinmiyor ki sızım.. Ah be can Kırgın bir serçenin Donuk bakışlarında Bulutları çalınmış Yetim bir coçuk gibiyim. Ah be can ah! Yaralı yüreğim… Her gece arzıs korkularına, Esir olmus yüreğim. An ve an savruluyorsun Kaybolmuş mevsimlere, Kendi içinde kuruyan bahçeler gibi Ah be can yaralı yüreğim… Sorma bu nehir neden durgun Yasam nerede Ölüm’mü yakın Neden sustu diller… Uzak dağların doruğunda Salkım saçak dökülür acılar Yüreğin’de hala ‘’o’’ Yarım kalmış şiirler. Kanayan bir yaradır, Ilgıt ılgıt süzülenler… Ah be can ah! .. Yaralı yüreğim. Uzak bir yolcusun icimde Bir uçurum kenarında gibi, Zaman yetmiyor. Her dem içimde bir sızı, Sızım sızım,mevsim kış Soğuk ve ayrılık Ayrılıksa yalnızlık Anılara sığındım Şimdi.. Suskun ve caresiz Sen… Sen! . Sen yoksun, Yoksun yanımda… Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Anla Ve Ağla Beni
Anla Ve Ağla Beni Ay gecenin koynunda uyurken üşürdüm. üşüdükce sarıldım yokluğuna. ışıktan titrerdi yazgımın kimsesizligi, ölümcül bir ürperiş yanıp sönerken tenimde. şimdi gökyüzünün dilime dökülen tenhalığında. gözümün elleri uzanıyor kör yalnızlığa. sağır yıldızlar geceyi yarılıyor durmadan içimde. güneşi tutuyorum eteklerinden sıcak sarısına. yalnızlığı yalnız kalmayı konuşuyoruz uzun uzun. yanık ve buruk bir ezgi gibi yüreğimde oturuşunu, kirpiğimde kelepce yüzümde sonsuzluk ovası oluşunu. saçlarında ateşten *******e sığınırım caresiz. yangının değdiği yerdir oysa cehennem. duvarlarım yıkılıyor, kalbimin duvarları. ah sen. tutunduğum güneşin eteklerinde. aklım düşüyor bazen güpegündüze. yalnızlıkla öpüşen ıssız ormanlar kaybolurken içimde, elleri yüzünde bir adam resmi düşüyor ayak uçlarıma. gölgemi sabahlara dökerken, ırmaklar içiyorum ellerinden. gözlerinde yaşattığım irili ufaklı güvercinlerin, ıslak ve titrek sesinde hüzne yatıyorum her gece. içimde bir adam yarasından hüzünler boğuyor soluğumu. durup durup güneşi tutuyorum eteklerinden. incindim belki, daha çok hüzünlü bir ağrı benimkisi. ah! yüreğime düşen ömür kuşum. ah! günebakan çiçeğim. ah! sevda pınarım. kışı yaşarken üşüyorum hayata. uzak merhabalara söz yetişmiyor. içime haykırıyor sarı sızım. anla. ve ağla beni, bir ömürdür yanlızlığım.... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
ANNE Yanlizligim ve ben, Ya uzakligin? Kanatlarimda bir agri bir sizi. Ah bir öpsen gececek biliyorum anne. Kimbilir eskisindende iyi olacagim... Sana siginmak varya, Kokunda kaybolmak gibi. Hani tutunacak bir dalin olmadiginda, Hani salkim sacak döküldügünde, Rüzgarin esip esip savurdugu anlarda.... Uzaklar uzar icimde kivrim kivrim. Sana özlemli özleyislerde, Bir aci ciglik zamanin ortasinda vefasiz gurbet. Sana uzayan yollar, gücümün yetmedigi zamanlarda. Ah anne Bir sizi var kanatlarimda... Sana uzak agrilardayim.. Bir öpsen, Bir öpsen sen! Gececek Biliyorum Anne....! ! ! ! Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Al Başını Git Gurbetden
Al başını git bu yerden..... Kuşluk vakti, kimseler duymadan, kimseler görmeden! Gurbetin ağrıtıp, acıtdığı yüreğini al ve git diyorum. Git! bu yad ellerden.. Saçlarımda gümüş aklarla, Yarım asrın hüzün rüzgarlarinda, Zamanlar yanlızlığımı saklıyor her gece. Gurbet sisleri boğuyor beni, Içimde büyüyor hasretim damla damla. Yüreğim yol ver bana. Sargısı yok zaten acılarımın. Üzerime düşmeden kara topraklar, Gün toplamak istiyorum. Sızlamasın yüreğim Yanmasin! ...hasret diye sılaya Diyorumki birgün Al başını git bu yerden. Git gurbet ellerden.... Dalgın bir balıkçının Oltasına takılı kalmiş Ve unutulmuş sanki yüreğim. Çırpınıyor sıla diye diye Dudağımda hasret türküleri bitmiyor, Kokusunu özlüyorum Yeşil bağlarımın, mor dağlarımın Anıları erteleyip, ardına bile bakmadan Zalim gurbet ellerden git diyorum... Göğsümde yıllardır tatlı bir ağrı gibi sıla. Güvercin kanatlarında asılı kalmış hasretlerim. Küskün selamlarımı yolladım hiç durmadan vatana. Göz yaşlarımı kurutuyorum kuytularda. Al başını git buralardan Git! bu gurbet ellerden Coşarak bir sel gibi, git En hırçın dalgalara karışıp Git! ... bu yerlerden gidebildiğince Git.... Git.... 18.12.2006 Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Annem
Hayatımın kelimesi can annem. rüzgarlar getirir kokunu, içime çekerim tazelenir ruhum. ******* sensiz bin gurbet tadında, gözyaşlarım ince bir sızı benzer nehire. akar annem diye diye, yalnızlığımın arkadaşı, dertlerimin ortağı, cennet hanem can annem. saçları sümbül teni güller kokulum, ne zaman gözlerime yaşlar dolsa gülüşünü kokunu soruyorum rüzgarlara. sığındığım kucağın gölgen yok yanımda. Sarıl rüyalarımda, koynuna al beni anne. muhtacım sıcacık bakışlarına, nasıl özlediğimi bilemezsin, nasıl sevdiğimi bilemezsin anne. muhtacım şefkatine, nazlı sesinle ninniler söyle. sayki küçük kızım, büyümedim daha. dokunmasa elin elime, elem gelir yüreğime. hasretine azar azar, hergün ölüyorum anne. tut ellerimden sılama döneyim. kınalı ellerin - öpeyim seni çok özlüyorum anne, seni çok seviyorum, canevim ciğerparem, cennetim, meleğim, güzel annem. biliyormusun anne? bir seni birde çocukluğumu özlüyorum, tekrardan yaşamak istiyorum anıları. karanfil kokulu bahçemizi, beyaz badanalı basma perdeli evimizi. bez bebeklerimi, renkli oyuncaklarımı, tozlu sandıgımda sakladıgım üç beş elbisem hala duruyor. onlardan birini ah giyebilsem, baktığım aynalarda görüyorum işte kendimi. yine onlara anlatabilsem dertlerimi, çocuk düşlerime sığacak kadar küçük değilim artık. ah nazlı annem, payıma düşen hayallerimle, sesimde hep gecikmiş şiirler, gurbet türküleri dizilir yüreğime. nazlı annem, canım annem, can annem......... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar
Tükeniyor takvimde yapraklar Mor dağlardan vadilere sesleniş bahara Bir mevsimin içinde aşkların sancısı Gök kuşağı seyrine dalmış birden Yeşile boyanmış bahara selam Aglamayı bilen duru bir nehir Kıyılarında alı yeşili Mavi mor sümbüle bürünen Fırtınası durmuş kavak yelleri Mevsim bahar kumrular sevişte Yüzümde belirir o billur akşam güneşi Alnımdan sızar tenime bahar terleri Bir nefessin sen içime çektiğim Hangi şiire baksam Nemini alıyorsun topraktan Biliyorum biraz daha yaklaşıyor bahar Çiçek çiçek renk renk açacak umutlar Aheste aheste geçsede zaman... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Bilemez yok oldugumu
Zamanın gölgesinde siliniyor herşey Kırılıyor içimde ince bir saz Yanlızlıgım aglıyor Ellerim yüzümde ******* boyu. Yüregimde binlerce yıldız akıp gidiyor Uçurum rüzgarlarına karışıyorum Gözlerimin derinliginde kaybolurken Gitmeliyim gün batımında Kayalar çarpmalı yüzüme Ezilmeliyim parça parça Soluk soluga uçan güvercinler Kanatlarına takıp götürmeli yorgunlugumu Umutsuzca geçiyorum kendimden Son kez titreyişim gökyüzüne Düşlerimin tutuştuğunu Kimse bilmez bilemez Sel olduğumu El olduğumu Sessizliğin kucagında Yaralı bir ceylan gibi Yanlız ve yarınsız kaldığımı Kimse bilmez Bılemez Bilemez... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet
bu gün hepimizin cumhuriyet bayramı cumhuriyet vatandır cumhuriyet bayraktır gözlerde sönmeyen bir ışık atamızdan yadigar destanlar yazılıp vatan uğruna kanını topraga katandır yurdumun en büyük bayramı bugün şehit kanınla yıkanmış bayrağımız sıcaklıgı tutam tutam binlerce elde ışık ışık dalgalanır göklerde anaların yüreğine batsada diken acısını saklar hep yüreğinde elinde silah nöbet tutar mehmetcik günün ilk rengidir dalgalanan bayrak denizi birlik beraberlik vatan sevgisi gönüllerde bugün cumhuriyet bayramı topraktan vatana uzanan ırmak gibi her gönülde selam olsun cumhuriyete selam olsun şanlı bayrağımıza vatanıma taşıma toprağıma (NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE) Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Düşler
yalnız bir geceyim artık hüzünler kanıyor her sabaha siyah düşlerin girdabında ne kaldı ki geriye yıllardan kimi zaman efkarlı bir hıçkırık kimi zaman ağlamaktır yavas yavaş silikleşen anılardan… dudaklarımda son hülyalı cümleler hasret-i hicaz derin bir hüzün düşer yüreğime ıslak soğuklar üşütür tenimi kör kuyular… kahve gözler süzülür yangın kızılı akşamlardan bütün acıyan yanlarımın yürek haykırışlarda ömür çarkımın bittiği yerde soluksuz savrulur kül duman olurum kendi içimde… yoksa ben miyim sarı sıcak damlayan gözlerimin pınarı yoksa ben miyim ağlayan? ! .. söndür gecenin ışıklarını söndür ve terket gecenin koynuna telaş yapma acıma sakın… uzun bir sessizliğe kurban et beni karanlıklar içinde düşlerde kaybolayım hangi yıldıza astıysan beni ışığı sönmüş mumlar gibi olayım… o acı sözler ah o acı sözler bir duman gibi yüreğimden süzülüp gider… umut kırıntılarım aşk rüzgarım tarumar anılarım hergün biriken sen… korkma o kadar sıradan ki ölümüm sisli bir bulut gibi dağılacağım daha çok ölmek için bir şeyler bir yerler diri kalsın diye... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Düşler çıkar yollara
Çoştu bu gün gönlüm seninle, Güller gibi dermeye geldim. Oyy gülüşlerine kurban olduğum Oy süzülüşüne hayran olduğum Aşk denizim benim… Aşılmaz yarım kalan sevdalar Pervasız çağlar seller sular Pıranga vurmuş yollar dağlar Aşk yarım kalınış, acıtır bizi… Dertler sızım sızım sızlatır Sızladıkça yara olup kanatır Kanadıkça ağlatır bizi.. Dilim dönmez artık anlatmaya Deli divaneyim yollarda Ah bu gurbet ellerde Dertler ağlatır bizi… Kim bilir bir gün, Düşler çıkar yollara. Düşler çıkar yollara.. Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|