www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-08-2008, 02:23 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Egeli ihracatta petrol pazarını keşfetti 8 Temmuz

Türkiye'nin en fazla ihracat yapılan ikinci bölgesi konumundaki Ege'den birlikler kanalıyla yapılan ihracatta geleneksel sıralama değişti.

Yılın ilk yarısında Birleşik Arap Emirlikleri ilk kez birinci sırayı alırken, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve İran gibi petrol üreticisi ülkelerle Çin ve Japonya gibi yeni pazarlar ön sıralara yükseldi.

Toplam ihracatını yüzde 23 artışla 3 milyar 908 milyon dolara yükselten Egeli ihracatçı, yeni pazarları keşfettiğini de gösterdi.

Yıllardır Almanya ya da ABD'nin ilk sırayı aldığı bölge ihracatında bu yıl gelenek bozuldu. Geçen yılın ilk yarısında 163,8 milyon dolar ihracat yapılan ve en büyük 6. pazar konumunda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu yılın aynı döneminde yüzde 186'lık artışla 467,3 milyon dolar satış yapıldı. Bu ülke EİB tarihinde ilk kez en fazla ihracat yapılan pazar oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri gibi Suudi Arabistan da hızla yükselen ülkeler arasına girdi. Bu ülkeye yapılan ihracat yüzde 159 artışla 92.5 milyon dolara ulaştı. Suudi Arabistan, bölgenin en büyük 11. pazarı haline geldi.

Bölge ülkelerinden Kuveyt'e yapılan ihracat yüzde 200 artışla 21 milyon dolar, Katar'a yapılan ihracat ise yüzde 400 artışla 20 milyon dolara ulaştı. İran'a yapılan ihracat ise 60 milyon dolara yükseldi.

EN BÜYÜK PAY DEMİR ÇELİĞİN

Petrol fiyatlarının artışıyla birlikte gelirleri artan ve yeni altyapı projelerine başlanan Körfez ülkelerine Ege'den en fazla demir çelik ürünleri ihracatı yapıldı.

Ege Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı ve İDÇ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, sektörün Körfez ülkelerine yaptığı ihracatın, bölgenin tüm ihracat sıralamasını değiştirdiğine dikkat çekti.

Bölgeden yılın ilk yarısında 444 milyon dolarlık demir çelik ihracatı yapıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
“Bölgedeki tesisler şu anda satışlarının büyük bölümünü Körfez ülkelerine yönlendirmiş durumda. Bu ülkeler petrol fiyatlarının artışıyla kazandıkları paranın büyük kısmını inşaat sektörüne yatırıyor. Dünya genelindeki durgunluğa rağmen bu ülkelerdeki büyük altyapı yatırımlarının devam ediyor. Türkiye'nin sektördeki en büyük rakibi olan Çin'in ihracat yapmaması da pazardaki şansımızı artırdı. Gelecek 3-4 aylık dönemde de bu bölgeye yapılacak ihracatta sorun görünmüyor.”

UZAKDOĞU'YA İHRACAT

En fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında İtalya, İngiltere, Hollanda, İspanya ve Fransa gibi AB ülkeleri ilk 10'daki yerlerini korurken, en hızlı yükselen pazarlar arasına Çin ve Japonya da girdi.

Çin'e yapılan ihracat yüzde 198 artışla 70.4 milyon dolara, Japonya'ya yapılan ihracat ise yüzde 117 artışla 66.7 milyon dolara ulaştı.
__________________
Buraya Kadarmış ..
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:22 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.