![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() A gülüm
Aşk şerbetin içerek gönülden sevdim seni Sevmeyerek hançerle vurma güzelim beni Yıllar oldu, sakladın al yanakta buseni Olur mu bu kalpsizlik, söyle bana a gülüm Senin için başımı ateşlere atmışın Dayanılmaz aşkını hep kalbimde tutmuşum Manalı bakan gözden kanlı yaş akıtmışım Ebedi akmasını ister misin a gülüm? Kalpte temel bağlamış aşılmaz aşk sınırı Daha çok gencim amma, sanki hayatım yarı Ateşlendim, yanarım, seyrime dalsan bari Boşaltsan denizleri sönmez artık a gülüm. Kurduğum hayallerde bütün seni yaşattım Hiç farkında olmadan bu çılgın aşka çattım Gece rüyalarımda, dost göründün, aldattın Kara günde dost olmak istemedin a gülüm. Hiç aklımdan çıkmıyor,rüyamdaki gülüşün Unutulur şey değil, hayalimde duruşun Şu yaralı kalbime hançerleri vuruşun İnsafsızlık değil mi anla bunu a gülüm. Hayatın enginine dalıyordum rüyamda Mesut bir gün yaşayıp coşuyordum bu anda Bir cennet görüyordum, çevremde her yanımda O cennetin hurisi yalnız sendin a gülüm Bir motora binmiştik, giderken adalara Candan önem vermiştik, eski hatıralara Dünyalar versem azdır, o tatlı anılara O tatlı günlerimi unutamam a gülüm. Bitti tatlı anılar, uyandım,sona erdi Aşk denen viranede, baykuşlar ötüverdi Dermansız bir hastayım sebebi özlemindi Aşkından hastalandım gidiyorum a gülüm. Son yolcuyum göründe bakayım doya,doya Son olarak dalayım senle derin uykuya Eller sahip olmuşlar sendeki selvi boya Muradına ermeyen aşık oldum a gülüm emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acap neden dost değiliz bize biz
Acep neden dost değiliz,bize,biz Sözümüz bir başka,başka zikrimiz Bizi yönetmiyor kendi fikrimiz İ.M.F. ye bağlanmışız kalmışız Düşman olur, dostça selam verdiğim Beni şok ediyor,görüp bildiğim Arap saçı gibi, her şey kördüğüm Kaplumbağa hızı bir yol almışız Her gün çoğalıyor insanlık kaybı Küçüğe sevgi yok,büyüğe saygı Düşünen kafamı,almış bir kaygı Olup bitenlere şaşıp kalmışız Ermez böyle selamete başımız Keder,dert,üzüntü, oldu aşımız Çirkef emellere hizmet işimiz Ateşe sokulan maşa olmuşuz Oluşur mu,düşünceye de hürmet Kaç yıl bunu özleyecek bu millet Akılsız baş bize, en büyük illet Acı kazanında pişer olmuşuz Sorunlar hücuma geçtiler birden Şu gönlümüz sıyrılır mı kederden Kalkmaz bu gidişle sırtımız yerden Sorma sonumuzu hep tuşa gelmişiz Cemiyet içinde bir yerimiz yok Doğrular azaldı,namert ise çok Övünçle sunacak eserimiz yok Bunca yıl dünyada, düşe dalmışız Hep emanet edilmişiz Allah’a Mağdur’i doğruyu söyler vallaha Bulunmadı kurtaracak bir deha Dolunu yerine boşu bulmuşuz Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılar
Hoş görü ile bakıyorum hayata Hataları iyi niyetle karşılıyorum Hep iyimser düşünüyorum İyi yönleri ile değerlendiriyorum Yinede hafiflemiyor kederim Gün güne artıyor endişelerim Nedenleri çözemiyor Üzülüyorum. Kahrediyorum kendi kendime Kişiler var, nasihat dan almıyor Kişiler var, bir kenarda kalmıyor, Yetkililer mahiyetine hakim olmuyor Siyasi isteklere karşı koyamıyor Olmuyor Olmuyor Olmuyor Acılarla dolmuş gönlümüz Yüklenmişiz acıları Acılar baş tacı olmuş Sinelere gelip oturmuş Kovsam kovulmuyor Acılar karın doyurmuyor. Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acımazlar gurbet ilde
Acımazlar, gurbet ilde, yad ele Gurbete git,birde, garip ol hele Çırpınman,didinmen, hepsi nafile Sen gidersin,çile gelir, dert gelir Yılların sonunda bir hasret gelir. Tanıyanın olmaz,dostun bulunmaz Serilip yatacak,postun bulunmaz Artık bir amacın, bir kastın olmaz Düşündükçe, keder gelir, dert gelir Artık geri dönmek bile,zor gelir Bir topluma, üye bile yapmazlar Zaten gülmemişsin,hiç ağlatmazlar Düşersen, elinden bile tutmazlar Ağladıkça sel misali, yaş gelir Hatırına sıla gelir, eş gelir. İstersin ki,annen açsın kucağın Baban, şefkat ile donatsın bağın Olsun dersin, belirli bir otağın Dersin amma, köhne hayat ters gelir Sonu görünmeyen hicran,yas gelir. Kara günde, kara yaslı olursun Kederlenir, ele kalem alırsın Bir mektup yazarsın, oyalanırsın Mektubuna cevap bile, boş gelir Ahenk ile meçhulden bir, ses gelir Haline hiç yazık diyen bulunmaz Çok çekti de,ezik diyen bulunmaz Bahtı kara, yazık diyen bulunmaz Beklenmedik anda, sadık dost gelir Ecel ruhun, toprak canını alır. Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aciz insanlarız hepimiz
Aciz insanlarız hepimiz Zamanı tutamayacak kadar. Zevksiz insanlarız her birimiz Çalışmaktan haz duymayacak kadar. Korkağız, inkar edemeyiz Bilgiden kaçacak kadar. Tembeliz O derece sorumsuz,o derece günahkar İşten kaçacak kadar. O derece duygusuz,o derece hissiziz Gülüşlerde ızdırabı anlamayacak kadar. Gaflet bir yorgan gibi serilmiş üstümüze Bir birimize gülecek kadar. Beyaz bayrak sallamışız tembellik ordusuna Azimsiz olacak kadar. İnsanım derken utanıyorum Sorumsuzluk içinde teslim olduk tabiata Yuh çekilecek kadar Yusuf değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aç şehir
Bir yanda ufuk,ufuk mutluluk Bir yanda gün batımları kara Bu şehirde acıyan,üzülen yok Aç dolaşan adımlara. Sokak,sokak aç ANKARA. Yıldız tepede Ak tepede,şen tepede Tepe,tepe açlık her evde, her ailede Kimileri madden aç Kimileri manen aç Çokları sevgiye muhtaç Katlanılır açlıklara. Bu şehirde Erkeğe aç kadınlar Gözü aç dolaşanlar Midesi boş olanlar Gerçeğe muhtaç kalanlar Herkesin bir açlık gösterisi var. Işık,ışık sokaklar Kat,kat bindirilmiş binalar Anakaradaki açlığı anlatıyorlar Bu şehirde herkesin bir açlık gösterisi var Rastlamak mümkün değil tok adımlara Umut gün batımları gibi kara. Bu şehir başkent ANKARA. Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adalet Nasıl Gerçekleşecek?
Güçlü kollar bağlanırsa dedikodu ipleriyle Yetki,haklı bileklerde kelepçe ise Sorulamazsa duçarlığın nedenleri Bürokrasi korursa ispiyon ağızları Ve gerçekler araştırılmazsa Doğru doğruluğunu nasıl ispat edecek? Hiçe sayılırsa çırpınışlar Aldırış etmezse taktir edici olan Verilmezse hak edenin hakkı Ezerse hor bakışlar dürüst düşünceleri Ve gerçeği söyleyen dudak kilitlenirse Gerçekler geleceğe nasıl iletilecek Sebepsiz yapılırsa şahsa baskılar Fırçalamak için aranıyorsa kusur Vermeden almayı amaçlarsa zihinler Savunmanı yapmana imkan verilmezse Amirlerin kadı kesilirse başına Adalet nerde,nasıl gerçekleşecek. Yusuf Değirmenci Emekli Em. Müd. Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adalet terazisi taratar günahı
Adalet terazi günahı tartar Terazi ayarlı,tartan hatalı Yargıcın kılıcı yırttıkça yırtar Kılıç keskin amma, yırtan hatalı Asla olmaz mağdurların muradı Kişi günah işler, suç olur adı Onu yargılarken,insafsız kadı Yalan,dolan,suçu örten hatalı. Duçar ahvalini anlatıp durur Güçlü,teraziye dirhem doldurur Hassas terazide denge bozulur Bu tartıya hile katan hatalı. Nasıl verilecek,haklının hakkı Menfaat ateşi,vicdanlar yaktı O güçlü çelmeler,güçsüzü yıktı Çıkar leşi diyen, sırtlan hatalı. İsyan kasırgası eser beynimde Kelimeler diziliyor dilimde Oyuncak misali,güçlü elinde Maşa olan,yağcı insan hatalı. Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adalette denge bozulur ise
Tükendi sabırlar taştı taşacak Terazi bu hakkı nasıl tartacak Haksızlıklar hepimizi yutacak Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Düzenbazlar yine canlar yakacak Yapılanlar insanlığı yıkacak Mağdur çaresizce boyun bükecek Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Ne yakınmak,ne sızlanmak kar olur Hakkı tartmak bir o kadar zor olur Gerçek ortadayken insan kör olur Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Tıka basa dolaplarda dosyalar Bakılmamış, toz ve toprak sayfalar Haksızlık yapacak bilen haytalar Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Kaç yıl oldu bir kararı beklerim Günüme gün, yılıma yıl eklerim Boşa mı gidecek tüm emeklerim Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Kaç ay, kaç yıl var ki karar çıkmaya Hakimlerde başladılar bıkmaya Başka sebep yoktur umut yıkmaya Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Bu acıyı tatmayanlar anlamaz Bu dert ile yatmayanlar anlamaz Bu özlemle bitmeyenler anlamaz Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Haksızlar hukuku alıp yırtarlar Mahkemeler dolup,dolup taşarlar Geleceğe güveni de yıkarlar Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Kıssa pek çok, alınacak hisse yok Haksızlığı giderecek yasa yok Mağdur edenlerde hiçbir tasa yok Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Hakime karışan neden çoğalır Çaresiz çırpınan beden çoğalır Dünyadan zamansız giden çoğalır Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Sanmayın ki çaresine bakılır Mağdur edilenler her gün çoğalır Yer, yerinden oynar Dünya yıkılır Adalette denge bozulur ise Davalar yıllarca uzar giderse Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam sandık yanılmışız yanıldık
Başımıza taç eyledik sizleri Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Sefalete gark ettiniz bizleri Adam sandık, yanılmışız,yanıldık Bu millete vekil seçtik, gittiniz Sonra türlü kötülüğü ettiniz Huzuru yok edip, nifak ektiniz Adam sandık, yanılmışız,yanıldık Lehinize çıktı kararnameler Adam kayırmalar ve neler,neler İlden ile sürdürmeler sürmeler Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Baş diye seçmiştik siz taş çıktınız Dolu sanıyorduk hep boş çıktınız Çatı,çatı hayalleri yıktınız Adam sandık, yanılmışız, yanıldık İçimize, sığmaz oldu öfkeler Yoksulluk yuvamda yüzüme güler Aç yatıp ta, tok kalkmayı kim ister Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Seçilenler halimizden anlamaz Baskıdadır bürokratlar dinlemez Hak,hukuk,eşitlik hiç gözetilmez Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Adamına göre, tutum davranış Çıkar çizgisine doğru bir finiş Ön plana çıkar siyasi görüş Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Ermek için, en güzele doğruya Güven duyduk, vurur diye eğriye İhanet kaması saplı sağrıya Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Vekiller, çıkıp da, gık diyemiyor Meclis kürsünden hak diyemiyor Lider suntasına, yok diyemiyor Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Fedakarlık dendi, kemeri sıktık Azınlık sefada, çok çile çektik Yalan söylendiğin ne bilecektik Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Sıkıntılar yuva yapmış içime Tekmeler vurulur, durur kıçıma Umut ettik bir daha ki seçime Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Uyanmalı artık, uyuyan çoğul Partiler bir spor kulübü değil Ben asılım, vekil isen sen eğil Adam sandık, yanılmışız, yanıldık Şair Yusuf Değirmenci |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|