![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ALMANYA'dan tatil için Türkiye'ye gelen ve Çeşme Limanı'nda yapılan aramada otomobilinde silah ve cephane çıkan Yasin Öztek'e, yargılandığı mahkemede 10 yıl hapis cezası verildi. Öztek, küçüklüğünden bu yana silaha merakı olduğunu, silahları getirmenin suç olduğunu bilmediğini söyledi.
Gümrük Müsteşarlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 17 Temmuz'da İtalya'dan İzmir'in Çeşme İlçe Limanı'na gelen Yasin Öztek'e ait FDS FM 35 plakalı otomobilde 16 değişik çap ve markada tabanca, 1 piyade tüfeği, 10 bin 700 değişik çaplarda mermi, 9 bin 570 değişik çap ve boyutta namlu, şarjör, kundak, kapsül, 2 dürbün, 34 rambo bıçağı, kasatura ve silah parçaları ele geçirdi. Aynı kişinin Bornova İlçesi'ndeki evinde yapılan aramada 34 uzun namlulu yivli silah, 26 tabanca ve 17 bin 667 mermi ele geçirildi. Küçük cephaneliğe sahip Öztek, tutuklandı. Savcılıkta ‘susma hakkını' kullanan 48 yaşındaki Yasin Öztek hakkında İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Son kez hakim karşısına çıkan Yasin Öztek, küçük yaşından itibaren silahlara büyük merakının bulunduğunu ve bunun hastalık olduğunu söyledi. Öztek, ifadesinde, şöyle dedi: “19 yıldır Almanya'dayım. Silahlara hastalık derecesinde merakım vardır. Çoğu ruhsatlıdır. Ben silahların Türkiye'ye getirilmesinin suç olduğunu bilmiyordum. Avrupa'da bunların siparişini verip, kargoyla evinize kadar getiriyorlar. Avrupa'da bu tür silahların alım satımı, bir yerden diğer yere naklinde hiçbir sorun yaşamadım. Bu durum tamamen silah ve mermilere yönelik merakımdan kaynaklanmaktadır. Kazandığımın tamamını silahlara yatırıyorum. Bu nedenle Almanya'da tedavi gördüm. Bu tamamen bir hastalıktır.” Mahkeme heyeti, Yasin Öztek'e 10 yıl hapis cezası verdi. Yasin Öztek'in askerliğini Güneydoğu'da yaptığı terörle mücadele kapsamında terör örgütü PKK'ya karşı yer aldığı bildirildi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|