![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ..............Ki Sen Yoksun
Beni terkettin yaz sıcağı ortasında Henüz yeşermişti duygularım Gözlerin indiğinde... Kaç mevsime hazırlanmıştı yüreğim Sen gelirken, Gidişine kapalıydı mevsimler Bir bülbül sesinde dondu güller Gönüller; Ufukların ötesinden seni bekler Yalnızlığın intiharına koşar ............................ki sen yoksun Sen o çizgilerde bitmiş mevsimsin Görmediğim bilmediğim güneşlerin Batıdan doğuşu gibi... Ahmet TIĞLI 16.4.2006 (Sevgi Merdivenleri) Ahmet Tığlı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AB Kapısında Sorgulanan Atatürk'çülük
Hep doğudan batıya Gidin diyor büyük önder Böyle çizmiş çizgisini Çağdaşlığın ölçüsünü Uygarlığın ışığını Böyle görmüş uzaklarda. Uygarlığın tarihini Batılılar yazmadılar Engizisyon çocukları Vahşete bel bağladılar, O günlerden bu günlere Öyle kolay gelmediler Rönesansın ışığını Bizden önce keşfettiler. Binbir çeşit amaç ile Yalvar yakar hale geldik Avrupa'nın kapısında Attan düştük silâhsızız. Onurumuz zedelendi Bağımsızız demek yetmez Lord Curzon'un istediği Cebimizden uçup gitti. Kemalizm'in son kalesi Onlar için başbelası Batıdaki demokrasi Kurtuluşun adı oldu. Hangi yolda gidiyorlar Uygar diye koşuyorlar Irak'taki uygar vahşet Afrika'mı sanıyorlar. Uygarlığı tekeline Alanlar kim görmüyorlar Yamyamlara haksızlığı Yapanlar kim bilmiyorlar. Uygar insan onlar için Batılıdan başka değil, Açsalarda kapıları Bizden değil diyecekler. Batılının değerini Binlercemiz karşılamaz, Batılıdan başkaları İnsan olmaz bilmiyorlar. Sömürgeci uygar olmaz Aç sefiller durur iken Sömürgeden ulus çıkmaz Yığın yığın örnek varken. Atatürk'ün söylediği Bu yol değil,tuzak dolu Mürşit ilim yolumuzdur Nerde bulsak almalıyız İnsanlığın hizmetinde Olan ilim saygıdeğer, Çin'de ise bulmak eğer Batılıdan farklı değil, Atamız'ın dedikleri Anlayana hiç zor değil. AB nedir ne değildir Bunu er geç göreceğiz Kemalizm'i yıkıp gelin Diyenleri bileceğiz. Uygarlığın kapısında Daha neler göreceğiz: Halkımızı horlayanı Batılı mı sayacağız Atatürk'e saldırana Uygarlar mı diyeceğiz, Bunu böyle sananlara Acı acı güleceğiz... Ahmet TIĞLI 1.1.2005 (Sevgi Merdivenleri Ahmet Tığlı |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılar Sokaktaydı Görmediniz mi?
Bir yıldız kaydı yüreğimden Gecenin mehtabını çalarak Duymadığımız bilmediğimiz Acıların inleyişidir Şehrin sokaklarında... Dağbaşlarında fışkıran Boynu bükük kardelenlerin Yalnızlığı sinmiş şehrin bulvarlarına Nasırlı bedenlerin,uzanan ellerin Yabancısıdır gözler, Ağlayan kuytuların gözyaşlarında. Yalnızlığın serüvenini taşıyor Şehrin sisli sokakları... Bir yaşam hikâyesidir Boşlukta yürüyen gölgeler, Ya bir kar fırtınasının Ya da kutsal günün hatrınadır Toplanan bedenler, Bir çorba kaşığı avuntusudur Kazınan mideler, Tükenmiş insanliğın ayıbıdır Duyulmayan sesler... Ve kayboluşudur insanlığın Yürüdüğümüz caddeler Tanrı katında, Kaldırımlara düşmüş acıların Terkedilişidir bu yalnızlık Yürek tahtında... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açlık Dünyanın Duvarlarını Dövüyor
Açlık; Gözlerde fersiz bir ışık karanlığı, Sarı benizlerde dolaşan izler Mecalsiz kalan dizler gibi Dolaştı tüm dünyayı... Açlık; Yalnızlığın ve kimsesizliğin Zulme mahkûm yollarında Acı bir feryadın tükenen sesiydi. Açlık; Kâh karşımıza kara Afrika olup çıktı, Kâh Afganistanda savaş mağduru Hindistanda hint fakiri, Çöller durduramadı bu hızlı yürüyüşü Kıtalar atladı, Umuda yolculuktu bu; Pastadan değil,kuru bir ekmekten Payını istiyor, Ve insanlığın üzerine yürüyor. Açlık; Bir mermi kadar para etmedi, Vicdanlara bir lokma olup düşmedi, Karnı toklar halini hiç bilmedi. Kamyonlar dolusu taşındı kokan nefesler Kâh ölüme gittiler, Kâh umuda, Dünya kurulalı yolculuğu hiç bitmedi, Obur değil,karnım doysun istedi. Açlık; İnsanlığın sevgisiz yanıydı Uygarlığa sırtı dönük konuydu. Onurumuzu kemirip duruyor İnsanlığın vicdanına vuruyor. Açlık; Bir tehdit olup sarsıyor Dünyanın duvarlarını... Gezegenlere yolculuk İnsanlığa onur kazandırmadı Alnı yerde sürünürken, Savaşlar başını göğe erdirmedi Nefesler kıtalararası kokarken... Açlık; İnsanlığın alnına sürülmüş bir leke gibi Nesilden nesile geçecek bir mirâs gibi Yokoluşun bir habercisi gibi, Boğazlarımıza sarılan bir ejder Olup çıktı,duruyor, Ve son darbeyi vurmak için insanlığa Dünyanın duvarlarını dövüyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anılar Yeşerirken
Hani lâmbalı radyolar vardı eskiden Frekans yerlerine ışık sızardı Tek farkı vardı gözlerinden Şarkılar söyler *******i susmazdı Kara denizlerde gemilerim vardı Çocukken onlarla oynardım Ufka doğru süzülüp giderlerdi Peşlerinden güneşi kovalardım Uçuk mavilere gözlerim kayardı İki mavi arasından seyrederdim yaşamı Yıldızlar her saatte ellerime inerdi Güneş ufuk çizgisine oturunca Yüreğim yanan günde inlerdi Hani yağmurlar taşırırdı nehirleri Kurak doğayı sürüklerdi denizlere Martılar sahillerden bakardı Gittikçe uzaklaşan enginlere Dağlarım vardı poyraz sesinde uğuldayan Ihlamur kokuları tüm sahili sarardı Tepeden bakardı kumsallara umursamadan Kestane ağaçları gün ışığında yanardı Yamalı pantalon giyerdim ayağımda tor lâstiği Top koştururdum sahalarda çuldan ibaret Ne goller atardım bir bilseniz yarım pabucumla Düşüp kanayan dizlerimle ağlardım Birgün anlatırım diye belki Ben bu anıları yüreğimde saklardım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arsız Aşk
Bir gün ansızın kapımı çaldın Yüreğimin derinliklerinde Aşk noktası denilen yere Otağını sormadan kurdun. Arsız bir misafir gibi Koparmamak için bağını Geceleyip durdun. Ve sonra; Bir kaya içine sinen Dinozor gibi İçimde öylece uyudun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asûde Baharlara Özlemim
Uzak iklimlerden geldim soğuktu; İçimde ceylanların kıpırtısı,yaşıyorum! Bir avcı doğrultmuş tüfeğini üstüme çaresizim: Neremden vuracak umurumda değil,hazırım Ölümde anlamlı,nerede bulursa bulsun beni, Benim sereserpe,asûde baharlara özlemim. Yaprakların hışırtısı,kuşların sesi kulağımda sızı Gözlerime inmeyen bulutların yağmuruna hasretim, Yoruldum! Yoruldum kavga istemiyorum,gürültüsüz Güneş bile rahatsız etmesin kıssın ışığını Benim sereserpe,asûde baharlara özlemim. Yaşadığım şehri kırmadan gitmek,en iyisi Kırların dinlendirici yeşili alsın yorgunluğumu Ormanın ahşap evleri kestane kokusu, Denizin sesine bile katlanamam hatır için Benim sereserpe,asûde baharlara özlemim. Uçaklar geçmesin üstümden,mektup atmasın Gökgürültüsü uzak dursun,şimşekler çakmasın Kulaklarımda sesten bir pas,yılların uğultusu Zonklayan beynimde bir vapur düdüğü,anlamsız Benim sereserpe,asûde baharlara özlemim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Bir anda gelir; Yüreğini yakıp geçer Dönüp bakmaz, Tutar ellerinden Uçurur pembe ufuklara Aklını alır, Düşünemezsin hiçbir şey, Seni senden alır Aldığı yere bırakmaz. Böyle bir huyu vardır Git desen gitmez; Kovamazsın, Davetsiz bir misafir gibi Bir devletli gibi Taht kurar yüreğinde, Ne zaman ineceği sorulmaz. Emirlerini verir tahtından İcraatını yapar, Neler bırakır sana Neler alır senden Görülmez. Bir gün çekip gider Hesabını vermeden, Ne gelirken sorar Ne giderken, Böylesine özgür Böylesine pervâsız. Hem savcıdır,hem yargıç Tutar tutsaklarını Atar hapse kelepçesiz Ne zaman tahliyesi bilinmez. Yasalarını kendisi yapar Kendisi uygular, Anayasası yoktur Hukuku bilmez, Aşk derler buna Kural tanımaz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Gider Ardına Bile Bakmadan
Gözlerde uçuk leylekler Denizaşırı uçarlar Sıcak iklimlerin sevgi sahillerine. Bir kaçış anıdır bu Kararan gecenin ardından Ağaran sabahın kızıl ufuklarına. Aşk acımaz deniz diplerinde Bir balık adamın vurgun yemiş haline Bir deniz kızının yosunlardan medet uman Hali pür melâline. Tükenmişliğin bittiği noktadan Ve kutup yıldızının başını eğdiği yerden Süzülüp gider, Başka mekânların o kutsal topraklarına. Bitmeyen bir serüven gibi Ne zaman gelip ne zaman gideceği Belirsiz bir yolcu gibi, Yüreklerimizde acı kokular bırakıp Bir eter gibi uçup gider Kıpırtıları susturulamamış gönül yakamozlarına. Bir âfeti devrandır bu; Dünya durdukça çiçeklerden dökülen Polenler gibi, Vızıltıları susmayan kısa ömürlü arılar gibi İğnesini bırakır gider, Ucundan tatlı akıtıp acı bırakan Bir deli bal gibi... Aşk gider; Ardına bile bakmadan Ne kimseye kimlik sorar Ne kimseye kimlik bırakır Geçer oturur tahtına. Çünkü o gönüller sultanıdır Bunca gönülleri yakarken. Bir başka gönüle taht kurabilmek için Bir başka yüreğe akabilmek için Ve de kuruyan çöllere vaha olabilmek için Aşk gider,ardına bile bakmadan Bir gönülden bir gönüle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Sanığı
İçimden saldım güvercinleri özgürlüğe Kanatları tunçtan güneş yanığı, Bir güvercin kaldı içimde kanatsız Aşk sanığı... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|