![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ezildi Karanfiller Eylülde
Karabasan gibi üstüme gelirken sevmiyorum eylülleri kan kırmızısı karanfiller koparılıp sokaklarda ve caddelerde paletler geçiyor üstlerinden postallar tek tip sesiyle eziyorlar yüreğimde ki tomurcuklaşan meydan güllerini onun içindir ki sevmiyorum darağaçlı eylüllerini Filizlenirdi umutlar bir mevsim boyu tam erişmişken çiçek açmağa dokunuşlar değil darbelerdi söndüren ve kurutan umutları yok ederken birer birer yüreğimde öcü oldu şu kör olası eylüller ve onun için sevmem eylülleri gözler bağlı yürekler prangalı düşlere kilit vuruldu dimağ susturuldu caddeler ketumlaşıp sokaklar kan gölünedöndü o eylüllerde yeşeren umutlar hepsi birer birer söndü nasıl sevebilirim ki eylül yüreğimde buruk bir gündü sorgular sualler götürüp getirmeler ve bitmeyen işkenceler adınız batsın diyorum bütün eylüller yürekler mahpusluktu gözler hapiste kırılası ellerdi tetikte kaçma vururum demeden kaç can gitti öyle dinlemeden ve onun içindir ki nefret duyarım mevsimin eylülünden. 12.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sözüm İnanca değil İnanç Yobazlarına
Dini istismar edip geçinenlere sözüm Din maskesi altında çok halt çevirenler var Adımla tarihe bak müslüman benim özüm Din maskesi altında çok halt çevirenler var *** Halidbinveliddedir ara bir yanım benim Kırım türklerindedir diğer bir yanım benim Dinime bağlılığım Rab la aramda benim Din maskesi altında çok halt çevirenler var *** Bir soyum dayanır bak peygamberler soyuna Bir soyum dayanır bak Akkoyunlu boyuna Üç beş kuruş için sen sakın gelme oyuna Din maskesi altında çok halt çevirenler var *** Dini alet ederler kıçını silmeyenler Sözüm onlara gitti sözünü bilmeyenler Din ile siyaseti birlikte yürütenler Din maskesi altında çok halt çevirenler var *** Ruhi dinine sadık olmaz kimseye uşak Ucuz insanlarıda hedefe etmez odak Hükümetleri sevmez devlete olur ulak İstismarlar altında çok halt çevirenler var 11.08.2008/OLTU Bazıları dini istismar ederken, bazılarıda onlara yalakalık ederler. Onlaradır sözlerim. Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğim Hep Kan Ağlar
Seni gördüm kahrettim senden önce doğmuşum Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar Yıllar yılı kendimi boşluklarda yormuşum Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Şu hayat hikayemi anlatsam birgün sana Yaş akar gözlerinden hak verirsin sen bana Yıllardır mahkum oldum bendeki bu vicdana Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** İçimde ki yaralar bana mesken olmuştur Yazgım kötü yazılmış yüreğim hep dolmuştur Gönül bağımı sorma o da çoktan solmuştur Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Yirmialtı yıl oldu acılar içindeyim Ben bende değilim ki bilmem ki kiminleyim Bitmek tükenmek bilmez dertlerle iç içeyim Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Anlatmak istiyorum içimde ki dertleri Dinle ne olur beni bende ki çileleri Yazsam kağıtlar ağlar kırılır kalemleri Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Sahipsiz biri idi aldım da nankör çıktı Bende ki bu hayatın hemen hepsini yıktı Hayatım acı ile bu dertlerden de bıktı Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Barışmadı yıldızım aradan yıllar geçti Yaşantım kahrolurken dertler de beni seçti İçim kan ağlıyordu oysa yüzüm güleçti Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın Bu acı yaşam benim siz kafaya takmayın Gerisin anlatmayım siz de birşey sormayın Bakmayın güldüğüme yüreğim hep kan ağlar *** Ruhi acı için de ömrünü tüketiyor Umutları bitmiştir içtikçe dertleşiyor Hayatın sillesini her yedikçe ölüyor İzin ver güldüğüme yüreğim hep kan ağlar 11.08.2008/OLTU Saat:00.45 Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürek Türküler Söyler
Canım burnumda gezer sözüm dilime geçmez Birikmiş bu acılar yürek türküler söyler Kahrolası alem de gözler yalan söylemez Birikmiş bu kahırlar yürek türküler söyler *** Gözlerim de saklanır yarin kiraz dudağı İçime bir kor düşer olur dertler odağı Aşmaya takatim yok yürekteki bu dağı Birikmiş bu dertlerim yürek türküler söyler *** Yar endamın seyrettim boyun fidana benzer Seni sensiz yaşarım günlerim sensiz geçer Ahvalin şöyle dursun gözlerin neler gizler Birikmiş bu sözlerim yürek türküler söyler *** Gizli sevdamsın benim yüreğim de saklarım Adını dizelerde söylerken hep ağlarım Canımdan bir parçayı ben canına katarım Birikti dizelerim yürek türküler söyler *** Ruhi yalan söylemez seni seviyor candan Uzakta olsan bile et ayrılmaz tırnaktan Hasretinle yanıyor görse bile uzaktan İmgeleşti sözcükler yürek türküler söyler. 10.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Besledim de Büyüttüm
Talan oldu bağrımda şu sılanın hasreti Izdırabı hasretle besledim de büyüttüm Yorgan diyerek sardım ben üstüme gurbeti Izdırabı yürekte besledimde büyüttüm *** Sılayı kaybetmişim yok bulmaya mecalim İçimde yanar ateş ne olacak bu halim Bitirir beni birgün gurbet denilen zalim Izdırabı yürekte besledimde büyüttüm *** Bedenim de azalar yok olmada gün be gün Eriyorum gittikçe geçen dünler ve bugün Sıla hasreti yakar köz eder beni hergün Izdırabı yürekte besledimde büyüttüm *** Saç sakalım ağardı aynaya baktığım da Götürdü benden beni sılayı andığımda Gurbet elinde hergün acıyı tattığım da Izdırabı yürekte besledimde büyüttüm *** Ruhi yanmış gurbetin çıkmazlarında böyle Ustura sessizliği biçti günleri öyle Hasır altında kaldı gurbet gurbetliğiyle İşkenceyi çekerek besledim de büyüttüm 09.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mapusluk Yılları Anısı 1980
Istırabın çekirdeğiydi yüreğe gömülen suskunluktu gözlerin derinliğinde kaybolup gitmeler zamanın bütünlüğüne sığmayan müebbetleşen düşlerde ağlayışlardı bir ustura sessizliğin de kesilip atılan hüznün acı haykırışlarıydı ıstırabın çekirdeği yok olmalara sarınmaktı gecenin bir yarısında hasret kurşunlarıydı geceyi tam ortasından ikiye bölen yarı gece aydı diğer yarısı karanlık zulada yarin kiraz dudaklarıydı tam ortasından yarılan ve ustura bilenirdi kılı kırk yararaktan ölmeler neysede yaralanmalar ayrılık gibiydi kor gibi yanarken yürek ıstırabın çekirdeği yerleşirdi yüreğin derinliklerine kader sehpası kurulurken cellat urganı yağladı asılmalarda şimdi yüreğe gömülen ıstırabın çekirdeği tutunası dalları yok artık kırıldı hepsi birer birer gecenin bitimi günün aymazlığın da yağlı urgan çekildi yıkıldı sehpa ve bir haykırıştı duyulan sehpadan şimdi ağla gözlerim ülkem giderken karanlığa barış kardeşlik dostluk bunlar hepsi palavra cesedini kaldırdılar şimdi morgta yarın olacak kadavra 09.08.2008/OLTU 12.eylül 1980 Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerim Gökyüzüydü
Gözlerim gökyüzüydü derinliklerin de yüreğimin ağladığımda kurt kuş susar dağ taş inlerdi ve cemreler bir bir düşerdi gözlerimden yüreğime çığlar düşerdi devrilirdim bir çınarın sessizliğinde boylu boyunca dal dal olur oturur ağlardım 08.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Taş Sessizliğidir Suskunluk
Bir taş sessizliğiyle durmam yerim de baş kaldırı ruhumda var benim asiliğim haksızlığadır vurguna talana namussuzluğadır yüreğim çift çataldır korkuyu hiç tanımadım daha çok gencim ve bir taş sessizliğiyle kös kös oturamam öyle olduğum yerde yürürürüm üstüne üstüne vurguncunun talancının hele de namussuzluğa hiç gelemem yoktur affım başkaldırıdır bir diğer adım isyankarlığımdır bazı susmuşluğuma gem vurulamaz bir başına kalsam da savaşırım aykırı bulduklarımla dolu dizgin yürürüm kalleşin işbirlikçinin hainin üstüne çökerim bir taş sessizliğiyle sustururum ama ben susmam çünkü öğretmediler susmayı bana başkaldırıyı öğrendim Spartaküsten ve haklı olduğum hiçbir davadan dönmedim daha ölümüne de olsa yürüdüm üstüne üstüne duramam öyle bir taş sessizliğiyle 08.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhtiyacın Var
Ak deyip karaya boğdun sen bizi İnsanlık dersine ihtiyacın var Ben açım sen toksun kırdık bak dizi İnsanlık dersine ihtiyacın var *** Yüzde iki ile karın doyar mı? Devlet vatandaşı böyle soyar mı? İnsanlar insana böyle yapar mı? İnsanlık dersine ihtiyacın var *** Memleketi sattın yok pahasına Üstüne borçlandın hep cabasına Göz diktin çiftçinin bir yabasına İnsanlık dersine ihtiyacın var *** Emekliyi ezdin vekile verdin Bir yıllık vekili emekli ettin Asker olmayanı gemilendirdin İnsanlık dersine ihtiyacın var *** Ruhi ne söylese azdır sizlere Umudu yıktınız yazık bizlere Hayasız onursuz ********lere İnsanlık dersine ihtiyacın var. 07.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oğul
Varlığımla bu canı yollarına sermişim Gittiğim bu yollardan gelsen bana can oğul Canım dişime takıp yollarına gelmişim Geldiğim bu yollarda gelsen bana can oğul *** Gözlerimden sel gibi yaşlarımı dökmem Sen ki gözbebeğimsin seni asla incitmem Sana kem söz diyeni ölürümde affetmem Gözümdeki yaşlarsın seni düşürmem oğul *** Canımdan bir parçasın sana ben hiç kıyamam Ayağın taşa değse ölürüm dayanamam Senin sevgin yürekte ona asla doyamam Yüreğimde bu sevgin eksilmesin hiç oğul *** Ömrün sular gibidir çağlayıpta hep aksın Seni anarken yürek bırak içimde yansın Sen bende bensin ruhumdaki bir cansın Ruhumdaki bu sevgin ruhumda kalsın oğul *** Ruhi oğlunu sever canına can katarak Usunu ona verir hergün ona bakarak Hayırlı evlat diye ismini hep anarak İsmindeki bu sevgin içimde kalsın oğul 07.08.2008/OLTU Ruhi Hatunoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|