![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() . Gözledim
Bağban oldum bağı gözledim, Bekçi oldum dağı gözledim. Hasta iken sağı gözledim, Yıllar geçti çağı gözledim. Delide sırra akıl ermez, Zat kısmetinden başka yemez. Çalışan işin asla koymaz, Kara yerde ağı gözledim Hasan gül olayım eline, Kuşak olayım ince beline. Kurban olam dedim yoluna, Çiçek kokunda arı gözledim Hasan Demirci
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağaç dikelim
Dağlar kırlar ağaçla dolsun, Yurdum şenlensin yeşil olsun. Yaşayan canlılar zevk alsın, Haydi gelin ağaç dikelim. Yakma kardeş ormanlar güzel, Hava su gül çiçekler güzel. Sen uyu gölgeler ne güzel, Haydi gelin ağaç dikelim. Ağacı ek sev koru çoğalt, Kuşlar dolaşsın açsın kanat. Hasan bekleme sende bir saat, Haydi gelin ağaç dikelim. Hasan Demirci
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağaç sevgisi
Palamut kavak çınar, Fıstık çam gürgen köknar. Her birinin ödevi var, Ağacı sen sev koru. Meyvesin alır yersin, Gölgesinde uyursun. Odununu yakarsın, Ağacı sen sev koru. Elma armut nar meyve, Topla sen dalından ye. Kaynat bak reçel eyle, Ağacı sen sev koru. Dalında kuşlar durmuş, Kimisi yuva kurmuş. Hasanda balta vurmuş, Ağacı sen sev koru. Hasan Demirci
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama
Giden gitti benim için yas bu gün, Götür beni anam ağlar ses bu gün. Ağıt yakma allah için sus bu gün, Kirve komşu arkadaş dost ağlama. Eskilerden bir iz ses de kalmadı, Sana hoş seda bana söz kalmadı. Benim adım acı neşe kalmadı, Kirve komşu arkadaş dost ağlama. Yanarsın kor gibi çıralı mısın, İnlersin hasta mı yaralı mısın. Tipimi karlı mı boralı mısın, Kirve komşu arkadaş dost ağlama. Bende senin gibi yazıp dururdum Balta nacak odunları yarardım, Kendimi saklamaz Hasan yorardım. Kirve komşu arkadaş dost ağlama. Hasan Demirci
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlarım
Güzel elimden göçüp ayrıldım, Bana göründü yollar ağlarım. Felek kırdı kollarım kanadım, Döker yaşları seller ağlarım. Neden böyle dertlere düştüm ben, Neler çektim yokluk elinden ben. Gamlı dertli kaldım,ülger vurdu, Perişan oldum teller ağlarım. Çekildi sineme düğüm dağlar, Hasan sevenler benimi ağlar. Unutmam seni gezdiğim dağlar, Baktıkça yola diller ağlarım. Hasan Demirci
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlarım 2
Bir güzele meyil salıf galanda Yol beriye izin düşüf gelende Ak laleler güneş altında solanda Göz yaşları akar durmaz ağlarım Kolay değil sevda çeken üzülür Kader ise başa gelen yazılır Uçar gökte bak turnalar süzülür Kanat çırpar bakar durmaz ağlarım Yaz sıcağı susuz çatlar toprağın Usta arar kayıp olmuş çırağın Son gidişin neresidir durağın Sessiz yatar bakar sormaz ağlarım Hasan’da ki ateş yanmaz tütersin Az derdim var bir de sen mi katarsın Bülbül olmuş yaban gülde ötersin Yanıp geçer bakar varmaz ağlarım Hasan Demirci
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlıyor
Üç günlük dünyanın derdine düşmüş, Çaresiz kalmış duramaz ağlıyor, Saçlar dökülmüş, bel neden bükülmüş, Sebebi nedir sormamış ağlıyor. Hep güvenmiş oğul ile kızına, Ayak basmış doksanına yüzüne, Gaflet perdesini çekmiş yüzüne, Gerçekleri hiç görmemiş ağlıyor. Nerede akşam olmuş orda yatmış, Bin türlü çileyi sineye katmış, Gençliğini yoksullukla tüketmiş, Mesken tutup kuramamış ağlıyor, Hasanım biter bu zulümle cefa, Bu dünya kimseye eğlemez vefa, Çok doktora gitmiş olmamış şifa, Yarası derin sarmamış ağlıyor. Hasan Demirci
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah canım
Bir gece yarısı tanıdım seni Henüz gönlümü fet etmiştin yeni Belki de budur yeneriz kaderi Ah canım yandı ah canım yanarım Adını sormuştum demiştin hülya Bilmem ki gerçek midir yoksa rüya San ki tuzlar mı basmıştın yaraya Ah canım yandı ah canım yanarım Aşk canın ipeğidir hüzün bebeği İnsan,insan emeğidir yaşam gereği Umut keşfeder aşkı bekleyeni Ah canım yandı ah canım yanarım Aşkına aşikar düşen gezinir Girsen de kalbime hülya kazınır Gözüme bağda Gülşen görünür Ah canım yandı ah canım yanarım Aç gönül penceremi gir içeri Boyun selvidir buldun yetmişleri Sözünden caymasan gelsen ileri Ah canım yandı ah canım yanarım Çiçek dalda güzeldir kuzu şişte Hayat yaşamağa değer bu işte Fikirler değişir aşk var her yaşta Ah canım yandı ah canım yanarım Fısıldarken dudakların böyle naz Yanar Hasanım ağlayıp sızlamaz Baharım da usul,usul es biraz. Ah canım yandı ah canım yanarım Hasan Demirci
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldanma
Aldanma bu dünyanın boş süsüne, Kulak verme kötülerin sesine. Girme boşa bakmadıysan yasına, Aldanma kardeşim boş dünyaya. Gönül düşmüş yorgun güller yaslıysa Keremi yandıran gerçek aslıysa. Dağlar sümbül çiçek lale süslüyse, Aldanma kardeşim hoş dünyaya. Anan ağlar baban yaslı gezerse. Zayıf susar güçlü onu ezerse. Avcı kovmuş ağlar ceylan tezerse, Aldanma kardeşim yaş dünyaya. Hasan sen üzülme medet Allahtan, Kurdular tuzağı yemin billahtan. Dilinde küfür uzak bismillahtan, Aldanma kardeşim şaş dünyaya Hasan Demirci
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aleme inat
Vefalı dost sadık arkadaş, Güzel bir eş yarım arkadaş. Her hizmetin güzel arkadaş, Aleme inat ol arkadaş. Sevgimde olmaz asla hile, Bir oyuncak duygumuz dile. Seninle etsek kavga bile, Aleme inat bil arkadaş. Dinle sana birkaç sözüm var, Hoş koksa da gül dikenlidir. İş seni kandırmak değildir, Aleme inat dal arkadaş. Kıymetin için sen yorulma, Doğru sözüm bana darılma, Bazen ayrı dur sık sarılma, Aleme inat kul arkadaş. Dar günümde seyirci kalma, Bol günümde buhranlı olma. Her günümde dost revan bilme. Aleme inat yol arkadaş. Kötü günde kader dostum kal, Her zorlukta yardımıma gel. Kolay Hasana yaren yoldaş ol, Aleme inat gel arkadaş. Hasan Demirci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|