![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mogan'da sular böyle çekildi
31 Ağustos 2008Ayşe TÜRKMEZ/GÖLBAŞI (Ankara), (DHA)ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'ne hayat veren Mogan Gölü'nde 2006- 2008 yılları arasındaki su seviyesinin nasıl çekildiği fotoğraflarla da ortaya konuldu. Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, “Bu yıldan sonra böyle bir su çekilmesi yaşanacağını sanmıyorum” derken, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan ise “Cansuyu Mogan'a güldür güldür akmalı, oradan Eymir'e verilmelidir. Bu mevsimden sonra gölde böyle bataklık olacağını tahmin etmiyoruz” dedi. Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Mogan Gölü'ndeki su çekilmesinin yoğun buharlaşma sonucu olduğunu belirterek, “Kızılırmak suyunun verilmesiyle ‘gölde bu yıldan sonra sular çekildi’ diye bir konunun gündeme geleceğini sanmıyorum. 1-2 ay sonra sulama tankerleri de Kızılırmak suyunu çekmez. Ayrıca kışın buharlaşma da olmaz. Gelen su olduğu gibi gölün seviyesini yükseltecektir. Bundan sonra gölde su çekilmesinin gündeme geleceğini sanmıyorum. Balık ölümleri şu ana kadar olmadı. Geçen yıl bu aylarda balık ölümleri olmuştu, şimdi olmadı. Bunu Kızılırmak suyunun faydası olarak görüyoruz. Göle taze su girmesiyle oksijeni de artırmıştır. Bu yıl gölün son çekilmesini görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda böyle düşük seviyede göreceğimizi sanmıyorum” dedi. Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, Mogan ve Eymir Gölü'nde en yüksek su çekilmesinin bu yaz mevsimi olduğunu belirtirken, “En sıkıntılı dönem, bu yaz mevsimiydi. Kıyılardan 20-30 metre su çekildi. Balık ölümleri şimdilik olmadı. Bu da göldeki suyun oksijeninin fazlalığını gösteriyor. Kesikköprü hattından verilen cansuyunun etkileri olarak değerlendiriyoruz. Bu mevsimden sonra gölün su seviyesinin yükseleceğini umut ediyoruz. Bir daha böyle bataklık olacağını düşünmüyoruz. Kızılırmak suyu olarak bilinen Kesikköprü'den getirilen cansuyunun Mogan’a güldür güldür akması, oradan da Eymir Gölü'ne bırakılması çevreye büyük hizmet olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|