![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]()  
Sayın Pastanecilerimiz ve Ev Müşterilerimiz, Samanyolu TV Dünya Pazarlama A.Ş olarak pastahane,fırın,hastane ve hemodiyaliz ünitelerine başlattığımız bir kampanyamız mevcuttur. Bu kampanyanın içeriği ise müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kişilere ürün , sağlık faktöründe kişileri en üst düzeyde memnun etmektir. Bu anlamda özellikle pastane girişimcilerimizin şebeke suları ile yaptığı ürünlerinin ne kadar kaliteye aşikar olduğunu her defasında yinelemekteyiz. Bu anlamda Un mamulleri üreticilerine şunu lanse etmekteyiz. Bugün ufak bir un mamulleri işletmecesinin ortalama maya tüketimine harcadığı cuzi miktar 1500 Lira civarındadır. Biz WaterLife olarak sudaki klor seviyesinin maya tüketimini azalttığı bilincinde olarak un mamulleri üreticilerimize yaptıkları ürünlerde % 50 ' ye varan maya tasarrufunu ve ürün lezzetini , kalitesini artırtığını bir defa da yinelemekteyiz. Öncelikle Ürünümüzün Getirdiği Avantajlar: 1. Maya kullanımından % 50 Tasarruf. 2. Ürün kalitesini ve lezzetini artırmak, 3. Türk Standartları Ensitüsüne Uygun Ürün Çıkarmak , Artan un ve maya maliyetleri nedeniyle ekmek üretim maliyetini düşürmek çok önemli hale geldi. Son yıllarda müşterilerimiz arasında maya kullanım oranı bir hayli düşse de, hala yapılacak çok şey var. Bir fırın; % 3 maya kullanımında, mayaya 10 birim harcarken, ekmek katkı maddesine 1 birim harcamaktadır. Yani oran 1/10 dir. Bu durumda gerçek ekonomi mayadan elde edilecek tasarruf la sağlanabilir. Eğer ekmek katkı maddeniz maya tüketiminizi % 20 düşürüyorsa ekmek katkı maddenize ödediğiniz paranın 2 katını tasarruf ediyorsunuz demektir. Peki bu nasıl olur? Ekmek katkı maddeleri içinde bulunan alfa amilaz enzimi, un içindeki nişastayı şekere dönüştürerek maya için besin oluşturur. Bu şeker maya tarafından kullanılır. Şayet ekmek katkı maddesi az kullanılırsa, ekmek katkı maddesinde bu enzim yeteri kadar yoksa veya uygun enzim kullanılmamışsa, maya yetersiz gaz oluşturur. Bu da sizin daha fazla maya kullanmanıza neden olur. Daha fazla maya kullanımı ortamda bulunan suyun tüketilmesine ve ekmekte, hala birçok fırıncının derdi olan ufalanma ve kırıntılanmaya neden olur. Ekmek katkı maddesinden tasarruf ediyorum diye, maya kullanımınızı arttırmayınız. Bilinmelidir ki mayayı fazla kullanmak sadece maliyeti arttırmaz. Ekmek lezzetinde bozulmaya ve ekmekte kırıntılanmaya da neden olur. Eğer daha az maya kullanmak istiyorsanız bizi arayın.
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|