![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() A Beyler
Sır derseniz sırrı söyler nar derseniz narı söyler dert yanmasın daha neyler ölür kahrından a beyler yaz gelirse hasretinden kış boranda nefretinden her bir daim hiddetinden yakar narından a beyler mert olanı dost bilir hep can diyene kan olur hep dost yoluna dost ölür hep gülmez arından a beyler dağları kış saranda ki zalım pusu kuranda ki yiğit ağı kıranda ki güler karından a beyler canlar cana kıyamazlar kanı kanla yuyamazlar karga kim göz oyamazlar ağlar zarından a beyler Mustafa Acıoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AB kapısında
Arı bırakırsak AB kapısında Bir hak alırsak AB kapısında Vatan vatan olur AB tapusunda Biz kârı neyleyelim AB kapısında Biz yarı neyleyelim AB kapısında Bir yer eyleyelim AB yapısında Mustafa Acıoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abo...
Bu dedim sağlam papuç Haramzade çıktı abo Dedim beni ihya eder Hanevimi yıktı abo Dedim kalıbı yerinde Derdi meğer en derinde İncir ağacı elinde Ocağıma dikti abo Lan amanın etme tutma Derken beni ele satma Rüzgara yele satma Havalara sattı abo Mustafam sen saf isen Her yatağa çarşaf isen Her kumaşa gergef isen İyi etti gitti babo Mustafa Acıoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acaba
Niye bu çırpınış söyle neden ne için bunca çaba? Birgün bende ölürüm diye düşünür müsün acaba? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adak
Gitme dur Şiirlerim var okumadığım Henüz okuyacağım Bir kandil gibi Kalbimi yakacağım Gözlerimden yaşlarım Döküp te ağlayacağım Gitme dur Hayallerim var demediğim sana umut getireceğim kaf dağının ardında da kalsa bir zümrüdü anka da olsa kucağına bir demet gibi bırakacağım sığmayacak da taşacak sana memleket *******ini getireceğim ılık belki sıcak gönlündeki zemheriyi boğacak Gitme dur vereceklerim var veremediğim belki de fırsat bulamadığım Çiçeklerim var bekleyen Güz bozgunu bahçelerden Çiğ damlaları süsleyecek yanaklarını Ağlamak yok yani Gitme dur Seversin mavilikleri Okyanusların maviliğini Kabardıkça kabaran bir maviliği Dalga dalga Köpük köpük getireceğim Samanyolunda ne varsa yıldız n****** Hepsiyle beraber Bir taç getireceğim Gece karası saçlarına Gitme dur Bir meltem getireceğim sana Denizlerden dağlardan Zaman durur sen gidersen Yüreğim kudurur sen gidersen Fikrim boğulur Benimsin şimdi Hep benimle dur Gitme dur Gitme ne olur… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Ol da Yarini Bul
Sen temiz birini bul Adam ol da yarini bul Çalış didin kârını bul Adam ol da yarini bul Seni bilen bilsin erce Yar dediğin olsun yarca Dost olan acı derce Adam ol da yarini bul Şimdikiler süs peşinde Kaç olursa kaç yaşında Kıl yok kalem var kaşında Adam ol da yarini bul Kimi gözünü boyuyor Kimi sözünü boyuyor Kimi libasın soyuyor Adam ol da yarini bul “Dı mı? ” diyor kimi entel Bilmez dikiş nakış dantel Ar yok ne diyormuş ki el Adam ol da yarini bul Her köşede bir oğlanla Aşne fişne artık anla Güzel; güzel olur dinle Adam ol da yarini bul Yüzü güzel ahlak çirkin Bunun ile dönmez çarkın Geyiklerden kalmaz farkın Adam ol da yarini bul Dudakları boyalıysa Güzel mi dersin sen oysa Oje ve ruj güzel buysa Adam ol da yarini bul Tırnakları kaşık gibi Peşindesin aşık gibi Göğüsleri şişik gibi Adam ol da yarini bul Botox falan sora sora Silikonlu ora bura Hal kalmamış gere gere Adam ol da yarini bul Orasını gerdiren yar Burasını gerdiren yar Bunda ne var söyle ne var Adam ol da yarini bul Gözü lensli gerçek değil Yutulacak kılçık değil Köçek desen köçek değil Adam ol da yarini bul Saçlar boya kaş göz boya Bakamazsın doya doya Korkarsın bak gece aya Adam ol da yarini bul Gece görsen sanki zombi Görünür de vampir gibi İster dost de ister abi Adam ol da yarini bul Diskotek kulüp gezecek Sosyeteye poz yazacak Olmaz öyle hep tozacak Adam ol da yarini bul Kot giyer de sıktırır Güya çok can yaktırır Tatmin olur hep baktırır Adam ol da yarini bul Teşhircilik moda imiş Her bir genç kız ede imiş Diyet menü ot gıdaymış Adam ol da yarini bul Yırtık pırtık versen para Dersin ki yok fukara Pantolda kaç tane yara Adam ol da yarini bul Mustafa hakkı söylüyor Doğru olanı oyluyor Ne duruyor ne eğliyor Adam ol da yarini bul Mustafa Acıoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Olmuşlar
Çiğ düşer de gözlerime yaşlanırım Umut açar da yüreğim başlanırım Dimdik dururken ben yine de taşlanırım Yamuklar kıvıranlar adam olmuşlar Hernerde meclis görsem dalarım ben Bir şeyler kapmaya da çabalarım ben Denizden suyu hesapla alırım ben Har vurup savuranlar adam olmuşlar Çevirdiler yolumu gelemez oldum Namertler içinde ben gülemez oldum Adamlığın şeklini bilemez oldum Mevsimsiz göverenler adam olmuşlar Pragmatiktir felsefesi her yerde Statükoculuk derman olmaz derde Olur olmaz yerde de çıkışıp merde Sonra laf çevirenler adam olmuşlar Mustafa ne söylesin daha ne desin Bırakın da o kendi kendini yesin Siz hala güzelim sesinizi kısın Her güzeli devirenler adam olmuşlar Mustafa Acıoğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adamlık Kavgası (G.Oğuztürk'e Nazire)
Farkında olmamak ne mümkün Bu tükenişin ve bu bitişin Tükenen tek neslimiz olsa Yanmayız billah Ben tükenmeye hazırım Yarın; Yarın olabilecekse Ama günün yerini alan gün Ama adamın yerini alan adam Ama insanın yerini alan insan Keşkelerimiz gölgesinde Utandırıyor bizleri Yiğitliği mertliği sildik biz hafsaladan Şimdi kıroluk Şimdi kazaklık, maçoluk diye yadedilir oldu “Light” bir kültürümüz var artık Ve hakim haldir artık “light”lık Ölen cesaret yerinde tırsaklık Dürüstlük yerine kaim dolandırıcılık Doğruluk yok artık Artık yalakalık ve şaklabanlık Doğanlar bozuk değil elbette Bozuk olan toplum Bozuk olan ortam Elbette aralarına Her katılanı bozuyorlar… En babayiğit tavırdır artık Gelene paşam gidene ağam Biz bizlikten uzaklaştıkça Bizlik kabalık geliyor bize Erkekler artık Koç burunlu değil Değiller artık şahin bakışlı Ve barut kokmuyorlar, Zeybekleri çalınmıyor dağlarda Metroseksüeller hepsi Nasır yok ellerinde Nemlendirici kremleri var Güneşten yanmış tenleri yok Fondatenleri var Topyekun sosyeteyiz artık Ve Halaylar yok harman yerinde Dambara dumbara ritimler eşliğinde Sağa sola sallanmak var Ve artık er olanlar şarap kokuyorlar Dürüstlüğü, erdemi Şeref ve haysiyeti Her birini teker teker vuranlar Birer birer avlayanlar Artık bizlere Yeni bir dünya sunabiliyorlar Biz biz iken yeni bir dünyadan Bahsedilemezdi elbette Şimdi bizlikten uzak yeni bir dünyamız var Ama üzülmesin asil analar Ama yılmasın soylu bacılar Er kişiye erliğini bildirecek Kadınlaşmayı öldürecek Adama adamlığını gösterecek Zulmün sesini kıstıracak Ve insana insanlığını hatırlatıp Utancından ağlatacak Bir kozumuz var çağdaşlıkla şimdi Bölüşeceğiz Bu kahbe gidişin hesabını soracak Bir kavgamız var Görüşeceğiz Mustafa Acıoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affetmem
Adam mimlemek tek işimdi fişlemek ama sana darıldım sadece ve sadece darıldım ilk sana küstüm açıkcası çocukcası yani telaş zihnimi öylesine zavallılaştırmış zamana ve ihanetine yenilmiş olabilirim ama bir anda elde edilmiş bir bilgelikle yandan galibim diyebilirm her şeye müsamaham var ki ihanete hayır ana babasının kavgasını seyreden bir çocuk gibi gerçeğe şahit oldum sebebleri anlamadan haysiyet muharebelerinde kahroldum sokakları aşındırırken her gece kavruldum düşüncelerde sen yoktun gitmiş ve beni terketmiştin affetmemiştin ve şimdi ben affetmeyeceğim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affetsin Beni Dünyam (Ümide Nazireler)
Savunmayacağım bu gün kendimi Hüsnü zannım hüsnü niyetim Dorukta bu gün işte Affetmesem de tüm düşmanlarımı Bir objektiflik sevdasına düştüm Üzerinde gezen haramzadeyi Harcamayışım sebebiyle Mabedime sürülen namahrem eli Kırmayışım nedeniyle Af diliyorum Affetsin beni dünyam..! Yediğim meyvelerini Teneffüs ettiğim havasını Kokladığım çiçeğini Sürdüğüm sefasını Ödeyemeyeceğim bilirim Sebebsiz ve bir o kadar edebsiz Adımlar altında Ezdiğim yüzlerce böceği için Affetsin Makro bencillik dünyasının Harcadığı konuşan hayvanların Binlercesinin hesabını kim versin? Dağlardan mağaralardan ay ve güneşten Hepsinden cümlesinden Af diliyorum Sığınmadığım her bir kovuktan Pusu atmadığım her bir vadiden İsyan etmediğim her bir günden Af diliyorum Yağan yağmurdan da Doğan güneşten de Göklerden ve denizlerden Af diliyorum Yıllar olmuş bakıyorum da Hala beni üstünde barındıran Bu topraktan Babamın erkek evladım diye Benim için döktüğü her damla terinden Büyüsün yavrum diye anamın Her damla sütünden Her kelimesinden ninnilerinin Af diliyorum Yediğim her lokma ekmeğinden Af diliyorum… Ömrümü koşa koşa Sürdüğüm her yokuştan Şimdiki bu yokoluştan Yarın deyip ertelediğim Her şeylerden Garibtim umut ekmeğimdi yani yirmi şu kadar sene gelir dediğim demekle yetindiğim umudumun yarınından af diliyorum benim dediğim dünyam manasından uzak kaldığım adımdan adamı olamadığım kalıbımdan kabımdan topundan af diliyorum ama ben affedilmez bir vurdumduymazlık içinde tükettiğim değerlerin affedilmezliğini gayet iyi biliyorum ama olsun yine de ben af diliyorum belki… Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|