![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Beldesi ile Akyarlar Köyü’nde yaptığı villaları, aralarında yabancıların da bulunduğu kişilere sattıktan sonra tapularını vermeden 1 yıl önce şirketlerini kapatıp kayıplara karıştığı iddia edilen müteahhit Tevfik Nalbant, hakkında gazetelerde yer alan haberlerin ardından ortaya çıktı.
Nalbant, ‘alacağı olan gelsin’ diye haber gönderip, Bodrum Turgutreis’teki Atatürk Meydanı’nda esnaf ve villa sahipleri ile tartıştı. Esnaf ve villa mağdurları, kimseye borcu olmadığını savunan Nalbant’ı yalancılıkla suçladı. Jandarma tartışmayı uzaktan izledi. Turgutreis Beldesi ile Akyarlar Köyü’nde yaptığı villaların tapusunu vermediği, işleri yarım bıraktığı ve malzeme aldığı esnafı dolandırıp bir yıl önce ortadan kaybolduğu iddia edilen müteahhit Tevfik Nalbant, beraberindeki 3 kişiyle Bodrum’a geldi. Tapu ve iskan alamayan, ayrıca paranın tamamını ödedikleri halde villaları bitirilmeden teslim edilen 34 hak sahibi ile 40 esnafın başvurusu üzerine, hakkında Bodrum 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açılan Nalbant, tüm iddiaları yalanladı. Piyasayı yaklaşık 1 milyon YTL tutarında dolandırdığı iddia edilen Siirt Sanayi ve Ticaret Odası eski Genel Sekreteri Nalbant, alacaklı olduğunu söyleyen esnaf ile mağdur olduğunu savunan villa sahiplerine ‘Alacağı olan gelsin’ diye haber gönderip, Turgutreis’teki Atatürk Meydanı’nda randevu vererek meydan okudu. ‘3 YILDIR BİZİ OYALADI’ 70 bin dolar alacağı olduğunu belirten villa mağduru emekli makine mühendisi Saim Turan (70), 14 bin YTL alacağı olduğunu savunan Candan İnşaat ve Nalburiye Limited Şirketi Yöneticisi Saadettin Muslu (40), 6 bin 500 YTL alacağı olduğunu söyleyen fırıncı Yılmaz Gerit, satın aldığı villanın tamamlanmadan kendisine teslim edildiğini savunan Alin’s Restoran İşletmecisi Semih Karataşoğlu ile müteahhit Tevfik Nalbant arasında sert tartışmalar yaşandı. Nalbur Saadettin Muslu şunları söyledi: “Benim gibi birçok esnafa borçlu olan Nalbant, ‘elinde belge, fatura var mı, bana mı teslim ettiniz, faturanız varsa gidin mahkemeye paranızı öyle alın’ gibi laflarla esnafı aptal yerine koyup yalan söylüyor. Elbette inşaatına verdiğimiz malzemelerin faturası ve irsaliyesi var. Üç yıldır ‘parayı ödeyeceğim’ diye bizi oyaladı, mahkemeye gitmemizi engelledi, şimdi meydan ortasında yalan söylüyor. İşimizi gücümüzü bırakıp esnaf olarak paramızın peşine düştük. Bodrum’a gelip yarım saat durarak kendini aklamaya çalışıyorsa boşuna uğraşmasın. Paramızı alana kadar yasal mücadelemizi sürdüreceğiz.” ‘KİMSEYE BORCUM YOK’ Müteahhit Tevfik Nalbant ise suçlamalara sert tepki gösterdi, hakkında asılsız iddialar ortaya atıklarını öne sürdüğü villa sahipleri ve esnaf ile hukuk önünde hesaplaşacağını kaydeden Nalbant, şöyle konuştu: “Bodrum’dan ayrılmadan önce herkese borcumu ödedim. Ödediğime dair imzalı belgeler aldım. Esnaf benim olduğunu iddia ettiği bazı şirketlere mal satmış, parasını benden istiyor. Bahsettikleri şirketlerin benimle ilgisi yok. Sadece Hollandalı kadına, onu da bulamadığım için tapusunu veremedim. Gelsin benden tapusun alsın. Bazı esnaf ise zor duruma düşmemiz nedeniyle aldıkları paraları bir daha almak istiyor. Evet bazı borçlar nedeniyle icralık olabiliriz ama asla dolandırıcı değilim. Villa mağdurları ile mahkemem ve davalarım devam ederken hakkımda asılsız iddialar çıkaranlara 350 bin YTL’lik tazminat davası açacağım. Bodrum’a gelerek kaçmadığımı, kimseye borcum olmadığını ortaya koydum. Artık gidiyorum.” Açıklamalardan tatmin olmayan villa mağdurları ve esnaf ise müteahhiti suçladı. Yaklaşık bir saat süren tartışmanın ardından Nalbant İstanbul’a dönerken, esnaf ve villa mağdurları Atatürk Meydanı’ndan ayrıldı. Jandarma ekipleri de tartışmayı uzaktan izleyip herhangi bir müdahalede bulunmadı. Turgutreisliler ve bazı çocuklar da 15 kişinin meydandaki tartışmasını ilgiyle izledi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|