![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() malzemeler: Hamuru: -250 gr un (2 su bardağı) -125 gr soğuk tereyağ -2 yumurta sarısı veya 1 tam yumurta -50 gr pudra şekeri(3 çorba kaşığı) -1 tutam tuz, vanilya, LKR (limon kabuğu rendesi) -Biraz ince çekilmiş antep fıstığı -2 çorba kaşığı soyulmuş, ikiye bölünmüş badem -1 fincan kayısı marmelatı Fındıklı Dolgu: -250 gr ince çekilmiş fındık -125 gr pudra şekeri -Vanilya, LKR, tarçın -3 yumurta Yapılışı: -Soğuk yağ ile un yağlar kayboluncaya kadar bıçakla kıyılır. -2 yumurta sarısı, vanilya, pudra şekeri, LKR konup karışıtırılır. Fazla yoğurulmadan toparlanır. Islak bez altında 1/2 saat dinlendirilir. -Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp merdaneyle açılır.Yağlanan tartolet kalıplarına yerleştirilr. İçlerine 1-2 çay kaşığı marmelat konur. -Fındıklı dolgu için ince çekilmiş fındık, pudra şekeri, tarçın, vanilya, LKR ve yumurtalar karıştırılır. Hamurun üzerine doldurulur. -180 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir. -Soğuyunca üzerlerine yine azıcık marmelat sürülür. Yeşil fıstık ile üstü kaplanır.T am ortaya biraz marmelat veya LKR konur. Etrafına ikiye ayrılmış bademler papatya görünüşünde yapıştırılır. ![]()
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|