![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57903
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adımı Hatırlıyorsun Ya
Şu anda neler hissediyorum Hiç haberin var mı senin Kalbim, bir zamanlar Hassas dediğin minicik kalbim Yerinden çıkacakmış gibi Gümbür, gümbür atıyor Heyecandan titriyorum Biliyor musun Aslında nereden bileceksin ki Bugün telefonla senden habersiz Seninle konuştum. Senden habersiz diyorum Hani kendini tanıtmayan biriyle Eskilerden konuştun ya Eski bir dost,eski bir tanıdık Arayıp beni hatırladın mı Diye soruyla başlayan Sohbet edip çıkaramadığın Fazlaca yorma kafanı canım İşte o bendim açıkça Apaçık söylüyorum sana İşte o cesaretsiz,hem de korkak Sular seller gibi aşık ben Bunca seneden sonra Tavrını kestiremeyen ben İnanılmaz derecede sana susayan Çorak toprağa dönen ben Sadece sesini duyabilmek için Bir cesaret adsız telefon açtım Duygularından habersiz Avuçlarımla siper ettiğim yüreğim Yaralı güvercin gibi çırpınıyordu Ama sen titreyen sesimle ”ben kimim tahmin et dediğimde” Birkaç isim sonra adımı Söyledin frekansı farklı Biraz titrek,biraz buruk hissettim Unutup ellere gitmemişsin. Hem sevindim,hem de Cevabını kestiremediğimden Gurur ya telefonu kapattıktan sonra Söylüyorum benim diye sana Çok mutluyum şu an inan Çünkü sesimden çıkaramasan da Bir iz vardı yüreğinde belli belirsiz Olsun varsındı aramızda mesafeler Adımı hatırlıyorsun ya Hayatında adım saklıydı ya Gördüm o tatlı yüzünü,teller ötesi nefesini duydum Yakınımda hissettim varlığını Bu kadarı da yeter bana şimdi bu şiiri senin için yazıyorum Mutluyum be aşkım Adımı hatırlıyorsun ya Ve aynı şehirdeyiz ya Yeter bana
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ah İstanbul Ah
Ah İstanbul Ah ........... Seyrüseferdeyim Yeşilköy kumsalında Yatıyorum sere serpe Gülümsemesiyle güneşin Kapıldım mavinin cazibesine Daldım deryaya Yunuslarla yarışıp Martılarla şarkı söyledim,neşeli Kanat çırparken omzumda sarı kelebek İşveli işveli salınan Kızkulesi’ne Aşkını ilan etti utangaç Ezelden kara sevdalı Galata kulesi Sözleri kesildi sessiz, melekler şahitliğinde Zor etti akşamı sohbetler eşliğinde Tramvayla gezinti yapan nazenin beyler, hanımlar Beyoğlu’na inen alaca karanlıkla birlikte Çiçek pasajında meşki beklerken sabırsız Çengelköy’de çiçeklenen bahçeler Misk-i amber kokularında mest Sarmaş dolaş yürek atımı ritmiyle Kuş sesleri eşliğinde gölgelenen sevdalılar Güneş kaybolurken semada Altın Boynuz’da yakamozların Dansını seyre dalan gözlerim Kamaştı İstanbul ışıltısında Korkmadı karanlıkta işten çıkan Ne çalan var ne çırpan Karıştı meltem esintisine sıcak Gece bekçisinin düdük sesi böldü sessizliği Savaştan arınmış dünya El ele kardeşçe tek yürek Koynunda sokak çocuğu barındırmayan gece Sadabad da ki sevgililere gülümsüyor Tanımasa da komşusunu Sımsıcak bakışını esirgemeyen Lokmasını paylaşan, menfaatsiz Mutlu gül goncasıyla süslü çehreler saygılı,sevgili Sağlıklı,gürbüz çocuklarını Aramadan özelini, devletin okuluna Vermeden tek kuruş, geleceğinden emim Üniversiteye hazırlayan anne, baba mutlu,umutlu Aman Allah’ım ne güzel Her şey yolunda özlediğim gibi, Sihirli değnek mi gezdirdi Beyaz ipek kanatlı bir peri,masal sanki Kepazeliğinden sıyrılan İstanbul’u Sindirirken gönlüme, bayram yeri gözlerim Gönderde dalgalanan mavi bayrak altında Envai çeşit erguvan açtı gamzelerim Şiddetlenen gece huysuz Hışımla kapanan pencerenin gürültüsünde Karalara büründü İstanbul, uyandım,uyandım eskiye Sabah mahmurluğunda düştüm gerçeğe, kaynar kazan Koştum pencereye, şaşkın Her güzel gibi sadece rüya ne yazık ki Rüya kentin manzaraları, kilitlenmiş trafik Çileden çıkmış insan manzaraları, battı sineme yolsuzlukları
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Şu İnsanlar
Ah bir bilebilsem Bir anlayabilsem Şu fani dünyada yaşayan Tüm insanları istisnasız Ve ne yapmak istediklerini Anlayabilmek için insanoğlunu Falcı olmak yetmez Kahve fincanına sığar mı hiç geçekler Medyum olmaksa modadır Pek bir işe yaramaz Yıldızlara takılıp kalakalırsın Ne yapacağı bilinmez Ne düşündüğü ise hiç anlaşılmaz Çözümsüz bir varlıktır Şu insanlar Bilmece gibi Çözmek için Uğraş vermeli miyiz Vermemeli miyiz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah'ım Var
Ne ıstırabım, ne kederim Dimdik ayaktayım Yıkılmaz bedenim Hiçbir şeyden yılmam Korkup kaçmam hayattan Tüm zorlukların üstüne Korkusuzca gider Bir hal yolu bulacağıma Canı gönülden inanırım Zira benim Yegane dayanağım Yaradanım Allah’ım var
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alo
Yanımda olmasan da Beni hiç düşünmesen de Anıların hatırına Ayırıp birkaç dakika Alo der misin? Hayır olacak cevabın Biliyorum, yine de; Bekliyor sabırsız yüreğim. Görmesek de birbirimizi Ayrılmış olsak da, Yaşamak aynı şehirde Solumak aynı havayı Paylaşmak İstanbul’u Yeter bana inan. Özlemim arttığı anda Geçerim telefon başına Durmaz yerinde sabırsız parmaklarım Sesini duymak ister gönlüm Kor ateşte yanmışçasına Çekerim ellerimi tereddütle. Telefonun çalarsa eğer, Yorucu günün ardından Hele bir de yalnızsan Ben olduğumu düşün de Duymazlıktan gelme Adam sende boş ver deme sakın Açmamazlık etme ne olur. Gerek yok uzatmana Sesini duymak Huzura boğar gecemi. Olsun varsın teller aracı Uzanırım yatağa Yıldızları sayarım birer birer Tavana dikili gözlerimle. Kanatlarında meleklerin Yolculuk başlar gülen aya Yeter bir alo ile merhaba Bir ses yeter bana, tek bir ses Hissetmek telin ucunda varlığını Varlığında var olmak Vuslatsız şiir dizelerinde İstanbul’u yazmak Seni İstanbul’da yazmak Yeter bana inan
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anılarda Soldu Gül
Her buluşmamızda, Kokunun sindiği katmerli gülü, Aşk nağmeleri eşliğinde Yakama takışın gitmez gözlerimden. Mutluluk deryasına dalış yapar Yıkanırdım kulaç kulaç mavide. Hiç ayrılmayacağız hissiyle kora dönen ten Ölene kadar sürecek bu sevda yangını Güllerle bezenmiş aşk teknesi Aheste süzülen zaman martılarla oynaşırken Başlardı her bir gülle güneşe yolculuk Geçip gök kuşağı altından Tek vücut da atan yüreklerimiz Kendine getirirdi sarhoş aşkı Artık sarı gül tutuydu benim için Bir tutku ki düşlerimde bile, Haykırırdık bitimsiz sevdamızı Sarı güllerin arasında Tüm dünyaya duyururcasına. Duysun, görsün herkes Yoktu böylesi seven iki yürek Maviydi, mavinin envai çeşidi Sarmıştı, gül bahçesi alev alev Arardı gözlerim tebessümlü, meraklı Heyecanlı bekleyişler sonunda Kimi çıkardı cebinden, Kimi cüzdanından muzipçe, Olurdu bazen de kocaman bir buket O sımsıcak ellerinde. Ne çok yanılmışım, anlıyorum; Ayrılık demekmiş sarı gül, Bilmedim güllerin dilinde. İçtik ayrılık zehrini Kim bilir hangi kızıl kadehten Sadece dikeni var avucumda Batar inceden inceye, kanar derinden. Sarı güle özenen duygularım solgun, Yüreğim; kuruyan yaprak misali Oradan oraya savrulup uçuşsa da, Her gördüğüm sarı gül, Dökülür gözlerimden yaprak yaprak. Yüreğimi kanatan o kara gözlerin, Canlanır her birinde. Altın kalbin bakıra çalar, Sessizce ağlar inzivaya çekilen yüreğim Ayyuka çıkar dualarım Durdurabilene aşk olsun Kan sızan şiirlerimle Boyanır aşk
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlasana
farz et ki ben bir gülüm kırmızı gül Senin gülün Yüreğinde Unuttuğun solmadan gülün seviyorum yaz her bir yaprağına mühürle dudağınla ve aşk nağmeleriyle yükle kelebek kanadına uçur bana bekliyorum kollarım açık senin için çarpıyor yaralı yüreğim anlasana gülün ölmek üzere
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne Bitti Bu İş
bizim mahallede indik taksiden gözlerimde yaş, henüz takmadığımız yüzüklerimizi sana uzattım avucuna bıraktım almak yada almamak arası katılaşmış ellerin şaşkın, sen şaşkın cebine gömdün sevdamızı titreyen bedenimle sokuldum yanına vedalaşmak üzere sarıldım boynuna hem de son kez vedalaşmak ne acı kollarımı kilitledim sımsıkı yüzüm teninde, ağlarken kulağına sadece hoşça kal dedim fısıltıyla ve cevabını beklemeden arkamı dönerek koşar adım ilerledim evimizin bulunduğu sokağa doğru birkaç adım atmıştım ki içimdeki ses dur diye haykırıyordu hatalısınız diyordu, hatalısınız omzumun gerisinden başımı çevirdim baktım sende arkana bakmadan dönüp gitmiş miydin yo hayır mıhlanmış gibi çakılmıştın kaldırıma mahzun bakıyordun ardımdan el bile sallamana fırsat vermemiştim ki seni öyle görünce dayanamadım ayaklarım ileri gidemedi ve aynı hızla koşarak tekrar boynuna sarıldım üzülme sen daha iyilere layıksın cümlesi döküldü dilinden yanağıma kondurduğun buseyi alıp titreyen dudağına yapıştırdım birkaç saniye önce ki gibi arkamı dönüp yürüyüp gittim koşmadım bu sefer, koşamadım ne kadar yavaş adımlasam sokağımı o kadar zaman daha sana yakın olacaktım. uzaklaştıkça ben ölecektim biliyordum yavaş adımlarla ilerledim ilerledim zil sesiyle kendime geldim gözlerimin yaşını elimin tersiyle sildim allak bullak yüzüme şaşkın bakan anneme tamam anne bitti bu iş bitirdim her şeyi aradan çok uzun yıllar geçti nereden aklıma geldi bunlar bilmiyorum pencereden lapa lapa yağan karı seyrederken.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem
Bir zerreyken Büyütüp dokuz ayda Canından can kattın Acıların en büyüğüyle Doğurdun hayata tebessümle Ayağının altındaki cenneti Emzirdin göğsünden Sardı kokun zırh gibi Kötü dünyada cenneti yaşattın Korudun koynunda ninnilerle Kovaladı yıllar birbirini Yorgun düştüğümde destekledin Her gün yeni bir enerjiyle Uğurladın el sallayarak Akşamları güler yüzle karşıladın Umursamadın yüzündeki O enine boyuna çizgileri Saçlarına yağan kara aldırmadın Mecalsiz dizlerinin sancısıyla Durdun arkamda her daim Yılmadın,yorulmadın Hep verdin sevgini Karşılık beklemedin Tek destekçin babamdı Biz kardeşler değildik İstedik hep daha çok istedik Elinden gelenin dışında Gelmeyen için saçın süpürgeydi Sevgi,sevgi diye çarpan kalbin Yıllar yılı bizi düşündü / hala düşünmekte Simdi söyleyin bize Nasıl öderiz borcumuzu Kıldan ince boynumuz Helal edin hakkınızı Ödemek öyle zor ki Nasip et yarabb
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arkadaşımın şiiri
İlk çamurdan pasta yaptığımda beş yaşındaydım. Kiremit tozuyla, özene bezene süslemiştim üzerini İsmimizin baş harfleriyle. Annem farkına varmamıştı ama, Ben sevgimi de katmıştım “yenmez” dediği bu pastaya. Buna karşılık sen papatyalardan taç yapmıştın bana. Hala saklarım küçücük ellerin, Koca bir yürekle işlediği, Masumane beyaz gelinciği. Sen kalaycı amcanın dükkanında olurdun gündüzleri, Ben seni beklerdim. Tıpkı annemin babamı beklediği gibi. Bir defasında bir kaşık vermiştin bana. Her karardığında dükkana gelmemi, Böylelikle beni daha sık görebileceğini söylemiştin. Kararması için bir gün boyunca suda beklettiğim olurdu. Çünkü sonunda seni görmek vardı. Taşındığımız o günü yas ilan etmiştim. Her yıl yasını tutarım bu masum sevdanın. Şimdi düşünüyorum da, Kararmış yüreklerde ışıldar mı ki yeniden, Kalaycı amcanın parlattıkları gibi acaba!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|