![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aldırma Selvi Boylum
İt ürür, kervan yürür Aldırma Selvi Boylum Uyuzu kemik sürür Aldırma Selvi Boylum Akbabalar sırtlanlar Akrepler ve yılanlar Gönlü bende kalanlar Aldırma Selvi Boylum Kalbimi sana verdim Seni Helalim bildim Başkasını ben sildim Aldırma Selvi Boylum Nazar vardır göz vardır Nihal'de aşkın vardır Bize de düşman vardır Aldırma Selvi Boylum 03.06.07 Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ankara Suskun
Hey koca Ankara bu ne sesizlik, Saat sabahın 4.30'u, Hani akın akın giden insanların, Hızlı hızlı geçen arabaların. Çok uzakta bir köpek havlıyor, Belliki oda uykusuz dolaşıyor, Camların perdeleri inik, Lambaların hepsi sönük. Noldu Ankara neden suskunsun, Bilki sende biz olmazsak mutsuzsun, Yaşamasaydık bağrında biz, Kalırdın sende sessiz. Kırgınım sana be Ankara Çok acılar yaşattın bana, Tek güzel şey yavrum, Onu Mevlam korusun. Bazı ışıkların yansada, Sende benim gibi buruksun, Birkaç saat sonra dolacaksın, Bizimle birlikte yaşayacaksın. İşte. bir taksi geçti, Aha biri camiye koşuyor Müjde Ankara müjde, İnsanlar uyanıyor. Ve ben uykusuz, Bu geceyide paylaştım seninle, Artık namaz vakti, Bana müsade. Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anladım Çözüm Değil
ANLADIM ÇÖZÜM DEĞİL Anladım çözüm değil! Yazmamak... Uzaklarda, Kafdağının ardında, hayaller ülkesinde Bir can, bir can bekliyor, beni biliyorum Elimdemi kahrolmamak Arada ayrılık varken... Oysa bakardı gözlerime Gecenin karanlığında da olsa okurdu şiirlerimi Satırlarımdan bin bir anlam çıkarırdı o Sitemlerinde haklıydı selvi boylum Yüreğim sadece onun. Ankara Türkiyenin Merkezi O' dur benim merkezim Dilerim Allahım Gönlüne göre verir herkesin. Şiir yazmayı çok özledim Dönmeliyim mutlaka Çok yakında yeniden döneceğim şiirlerimle Selam bütün dostlara Selam sana bacım, selam kardeşim En sonunda anladım, kaçmak çözüm değil... O sevgiliden kaçamam, bırakmaz beni şiirlerim Ben Yeniden Geldim. Seller gibi akacak şiirlerim. 26.03.07 - 22.48 N.Ç.N. Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem (Melek annemin anısına)
Rüyamda bile annem melek gibisin Yalnız bırakmazsın hızır gibisin Senin özleminle yanar şu kalbim Annem sen yavrunu nasıl terkettin Acılar sızılar hep sende idi Doktorlar çaresiz derman yok idi Raporlar yazıldı,filim çekildi Seni aldı benden kanser illeti Sana belli etmemeye çalıştım Gece gündüz için için ağladım Sonuçlar gelince senden sakladım Kanser illetine çare yok annem Gülpembe yanağın nasılda soldu azrail anneme pusular kurdu Bir sabah namazı nefesi durdu Allah sana nasip etsin cennetten yurdu Annem yokluğuna dayanmaz yüreğim Uzat ellerini son defa öpeyim Kucağında yer aç bende geleyim Nur yüzlüm ben şimdi kime anne diyeyim Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın İle Selvi Boylum
İlk defa titredim Aşkın ile selvi boylum. Avuçladım! günahını, sevabını çiğnedim Sevdim seni... sevdim, ey arap soylum. Arada mesafeler! engel değildi, Büyülendim sanki, vuruldum sana. Aşkın karşısında boynum eğildi! Biliyorum sende tutuldun bana Aşka; aşıklara boynum incedir Aşkı bilmeyene, gündüz! gecedir. Aşık için canan, kutlu, yücedir Aşk yolunda canım verebilirim. 20.06.07 Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayırma Beni
Allahım dünyayı nasıl yarattı Kimini güldürdün kimi ağlattın Sahipsiz kuluna kara bağlattın Yarab o kulundan ayırma beni Sığınırım yarab adaletine İnsanlar fırsatçı olmuş bir kere Böyle bir acıyı verme kimseye Yarab o kulundan ayırma beni Birtanem ağlıyor yaşlar gözünde İki yüzlü kullar durmaz sözünde Biraz mutlu olmak vardı düşümde Yarab o kulundan ayırma beni Güvendiğin dostlar vurur darbeyi Bense onda buldum sonsuz sevgiyi Nede mutlu idik aile gibi Yarab o kulundan ayırma beni O saf yüreğinde bir sevgi vardı İki yüzlülere ne çabuk kandı Elveda ederken nasıl ağladı Yarab o kulundan ayırma beni Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahçemdeki Papatyam
Soğuk bir akşam üstüydü İçim ürperdi birden,seni özledim Evime yürüyerek gitmek istedim. Önümde uzun bir yol,beynimde sen. Ayaklarımı hissetmiyordum, Gidiyorlardı ama nereye, Ve birden bir feryat,bir küfür, Getirdi beni kendime. Ortasındaydım caddenin, Önümde bir taksi, Yarı beline kadar sarkmış bir adam, Gözleri hırsından çakmak gibiydi. Öleceksen başka yerda öl dedi, Baktığımda titriyordu elleri Gülümseyince adam delirdi, Bastı gaza ve gitti. Baktım arkasından adamın Haklıydı,ekmek derdiydi onun kavgası Bilemezdiki karşısındaki. zaten bir ölüydü, Etrafımdakilerse bana acı acı güldü. Amaçsızca yürüdüm gine,takıldı bir adam peşime. Başladı beni övmeye,kararlıydı tuzağa düşürmeye. Kaldırdım başımı baktım yüzüne,Sevindi bir ışık görecek diye, Gözlerini gölerime dikti,gördü gözlerimdeki nefreti ilerleyemedi. Ben yürüyordum hala,çünki daha vardı yoluma, Kaldırım taşlarını saymaya başladım,deliriyormuydum telaşlandım. Biranda gördüm onu,nasılda yalnız ve çaresizdi, Tıpkı benim gibi,usulca dizlerimin üstüne çöktüm. Köküyle sökmüştüm onu topraktan,neyimi söktüm? Papatyayı dostlarım,yalnız ve küçük papatyayı. Evime gelmiştim,elimde titreyen papatyayla, Bahçeme koştum,diktim onu tekrar toprağına. Artık özgürce büyüyecekti, Kimse ayaklarının altında ezemeyecekti, Onu sularken,bana gülümsedi, Yapraklarıyla teşekkür etti. Biliyormusunuz şimdi papatyaya ne oldu? Büyüdü,ve birçok yavru doğurdu, Şimdi özgürce bahçemi süslüyor, Boşverrr üzülme özgürlük güzel diyor. Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Sordular
Bu gün sordular bana Sen hiç sevdinmi diye Baktım, soranın gözlerine Söyleme anladım dedi. Sustu... Sonra aşkı tarif et dedi Saman alevi gelir ve geçer dedim Ya sevda dediler... Sustum... Şu an onu yaşıyorum dedim yutkundum. Duymadılar Sonra gurbeti sordular bana İkimizi düşündüm İki damla yaş aktı gözlerimden Ayrılığı, sensizliği sordular Ölümün diğer adı dedim Duy beni selvi boylum Seni bilmem Belkiiiiiii sen...... başka aşklar peşinde Sensiz nefes alamam Sensiz nefes veremem Ben. 19.02.07 Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başka Kapıya
BAŞKA KAPIYA Beni kıskanan vardır elbette Mutlaka gelecek, şimdi gurbette Yalnız ona yer var benim yürekte Merhaban ile git, başka kapıya Ben yalnız onunum yalnız o benim Ruhum, kalbim onun, onun bedenim Dert olmasın sana, ben neredeyim Merakın ile git, başka kapıya Sanırım meramım çok açık oldu Dostluk umutlarım inan yok oldu Senin bu mesajın bana ders oldu Dostluğun ile git, başka kapıya Nihal'in olamaz, aşkla meşk işi Aykırı fikirden kaçmalı kişi Namussuz değildir burda her dişi Hevesin ile git, başka kapıya Ankara, 31.03.07 N.Ç.N. Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekle
Ellerimi açtım yüce Mevlama Seni istiyorum,yalnızca seni ******* kasvetli,olmuyor sabah Seni diliyorum.duysun sesimi Biliyorum sende uyumuyorsun Belkide camları yumrukluyorsun Geceye,takvime sen soruyorsun Duyuyorum sesini geeeellll gel diyorsun. Aşiret yoluma mayın döşedi Önüme dikenli telleri gerdi Sevdiceğim seni bana çok gördü Kapandı yollarım,gelememki ben Duyun ey zalimler,ben seviyorum Hiçte korkmuyorum,bak söylüyorum Yağmur sağnak gibi yağdı içime, Seviyorum işte,aşiretim sizene. Sonu ölüm olsada kopmayacağım Ona kavuşamazsam,darağacında kendim sallanacağım Bana hükmetmeyin,sakın ha sakın Bekle sevdiceğim,kavuşmak yakın. Nihal Çiğdem Nalçacı
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|