![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -YARIM KALMIŞ Şiirlerim
07-01-2006 şiirlerimden başlangıç - Her günüm dünden beter Bir zalimin elinden gecem kara, gün kara Çok muradım var iken, zehir oldu Ankara Son kale'me girildi, son duvarım yıkıldı Ben annemin gönlünde bir değerli tac idim Her bişeyim tamdı da Sevgiye muhtac idim Alıp beni attılar gurbet ele, yad ele Muhtaç ettiler beni hain ile nanköre Oy nideyim, nideyim Düşmana ne diyeyim Dostlar bırakıp gitti Kötü günmüş, öleydim. Parça parça ah yarem anca halime güldüm Ne dost kalmış, ne çarem anladım ki ben öldüm. Yıkılıp yıkılıp doğruldum Can evimden vurulup ölmedim ki ben Eller çare aradı, el çaremi bilmez ki Yare 'Bir çare' dedim de yar çaremi vermez ki Dertlere düştüm, dert oldum dertler geçit vermez ki Kötü günde (yar yar) dost dediklerim alır başın gider, koyar dert ile 07-01-2006 şiirlerimden bitiş - Şiirler yazdım sana her gece Şarkılar mırıldandım günlerce Kar yağarken ısıttı içimi gülüşün Şarkı oldu ismin dilimde hece hece Gönül ferman dinlemiyor, yar geçti ben geçemedim Dünya güzel dolu, amma geçilmiyor geçemedim Vaktim ve duygusal yoğunluğum olduğunda tamamlayacağım şiirlerim aksi halde böyle kalacak şiirlerim kaybolmasın diye şiirlerimin en çok yer aldığı antoloji.com'a kaydediyorum. Kendimde dahi basılı halde bulunmayan şiirlerime, bilgisayarımda bir sorun oluştuğunda veya ilerde ölürsem (vb..) şu anda şiire uzak çocuklarımın, ulaşması için en büyük kaynak haline geldi antoloji.com. KAYBOLMASIN DİYE EKLENEN YARIM ŞİİRLERİM ************************************************** ********** İSTANBUL KOKULU YARİM Gözlerinde, nemi Haliç'in Saçlarında, Çamlıca rüzğarı Habercisi gibi, gönlümde kışın Hep hüzünlü, yarin bakışları *** Yağmur yağıyordu çisil çisil Saçlarında bir kuru karanfil Sus ağlama artık nolur sus Gözyaşlarını usulca sil *** Giderken, unutma şemsiyeni Gökyüzü ağlar acılarıma ıslanırsın Sonra, güneş açar sokaklarda açar amma Bir hüzün kalır dudaklarda Bir şarkı çalar, uzaklarda bir acı sızlatır içini, ağlarsın *** Ölüme Gülümsemeyi Öğretmek gerek Çekilir gibi son fotoğrafım, gülümseyeceğim Yanağıma bir buse konmuş gibi gelsin ölüm, Son yağmurum, son fırtınam dinmiş gibi gelsin ölüm *** Sevdayla yüklü bulutlar gibi Yürekleri delen şarkılar gibi Her köşede çıkan anılar gibi Sen de unutma, hatırla beni Bir de bu acıyla koymasan beni Unutup, hicrana atmasan beni Dostlar uzaklaştı, yaklaştı dertler İçimde hep hüzün, içimde hep keder Son umut durağından almasan beni Yaşarım, başı dik çınarlar gibi, Coşar çağlarım pınarlar gibi. Eski yaramdan yaralar gibi Son hatıradan da karalar gibi Ne olur unutma, hatırla beni *** Kır çiçekleri topladım gönlümden sana Yüreğimde umutlar, gözümde yaşla Geldiğimde bir gün, bir gün kapına Ne bir kez baktın, ne güldün bana Ah çeker, inilerim Gün olur, zaman gelir Geçip giden yıllara Ah! .. Dertlenirim an gelir Düşerim dertten dertlere Yar, gidersen ellere Biter de tüm baharım Gönlüme hazan gelir Hastayım, sanma(m) (yın) doktor sağlar beni Kazın mezarım(ı) gayri Neylesin sağlar beni Hasretlik yüreğimden dağlar beni Aldı dağlar benden beni Gözlerde(ki) yaş olurum Dertliler de ağlar beni garipler de ağlar beni Ezer gönlümü ezer sevda Gurbete yollar beni Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -YARIM KALMIŞ Şiirlerim - 2
Yağmur yağıyordu içinde doğaçlama yazılmış ama başka yerlere alınmaış küçük parça şiirler -O zaman dinle, benim için yazılan bir şiiri okuyayım. -Heyecanla, merakla bekliyorum. -Bak şiirlerimi okuduğum arkadaşlarımın, bana yazdığı bir şiirdir bu; Yıllardır bekleriz de, vazgeçmezsin şiirden, bize insafın yoksa, bari acı kendine, bir kaza çıkacak elimizden. -Ben hüzünlü şiirler dinlemeye bayılırım. Adımlarımı yavaşlattım, ‘intikamın böylesi’ diye düşündüm. Hüznümü satamasam da, birazını düşmana vermek, iyi fikir. Düşmanım! , yaralarımın sebebi; -Sen dert nedir bilir misin! Ya karşılıksız sevda, Ya yanyanayken hasreti, Kavuşup, ölmeyi. Sevip sevilmemeyi. -Ben her derde giriftar oldum, Her dert zaten bendedir. Ben, az zamanda çok yaşadım, çok öldüm. Gönlüm, elde, ecel bendedir Şiirime şiirler karşılık vermesi hoşuma gitmişti. Ben içimdeki acılara göre dogaçlama bir şiir uydururken, anında bir şiir okuması, ezberinin güzelliğini gösteriyordu herhalde. -Yar sever eli, El bilmez yar kıymeti Sorsam alimlere, elde mi ki, Sevilip sevilmesi,. Dağlar aşsam, bulunur mu Karşılıksız sevda çaresi -Leyla olsam, Mecnun’um yok Derya olsam, Yunus’um yok, Öyle bir dertteyim ki, Derdi güzel, devası yok TASLAK-1 gittin gideli yok bende huzur baktığım her yerde hayalin durur sorma ne olur(2) yok bende huzur TASLAK-2 .....................05-08-2007 12:30 Her gülüşüme bir hüzün takılır Şimdi kederler koşar gelir toplanır Ben yandıkça hep uzaktan bakılır Şimdi hangi dağa yaslansam yıkılır Ben ettim, ben buldum, herkesi dost bilmekle Düşman kahkahada, dostler gizli gülmede TASLAK-3 .....................05-08-2007 12:30 Arttıkça artar kederim Üstüste geldi her yenilgim Gülmeyin dost sandıklarım, gülmeyin halime Bir gece vakti toplarım hüzünleri Bir gece vakti sessizce giderim Ne bekleyenim var, be kaldı geride vefa Kararlıyım bu defa, kararlıyım bu defa Yanmaktansa her gün elinde bir hayırsızın İlk sevda ateşinde yakarım kalbimi ansızın TASLAK-4 Çocuğum .....................06-08-2007 21:30 Ağlasam da, yıkılsam da kederden Ümidi kessem de artık kaderden Sen görünsen son anımda köşeden Bir gayretle doğrulup yerimden Silip gözyaşımı, çıkarıp tozlu tebessümleri maziden Gülerim…gülerim…gülerim ben TASLAK-5 (Kaldırım Serçesi lakaplı Edit Piaf’ın etkisiyle) Kıyısından, köşesinden tanıdın daha hayatımı, ağlama küçüğüm Senin bildiklerin artık dert bile değil bana, ben onlarla büyüdüm Sil gözyaşlarını, sil sil ağlama Anlatsam demek ki, dayanamazsın yaşadıklarıma Her biri ayrı çile Görmedim, bir gün bile En çok sevenler de Gitti, ben bitince ‘Otur’ demeyeceğim yanıma Git, duramam, anlatırım sana Yazık, yazık gözyaşlarına Dinleme nolur, nolur ağlama Artık mazime sığmaz çektiklerim İçki içmedim, ne de içerim Bitkinliktendir perişan halim Bir ahbabım yok ki minik serçe Madem istedin, şimdi anlatır giderim. Kızma nolur, kaldıkça içimde Bu acı, bu keder, bu hüzün Yer bitirir beni, bitirir de Farkı kalmaz geceyle gündüzün Hararır hep, yakar içimi de Tek dostum yalnızlık oldu Çünkü görmedim bir vefa En güvendiğim hançer vurdu Kaçıp durdum, isyanlarla Güvenememek kimseye Sarılamamak kimseye Ve ne zordur bilir misin ‘Dost’ diyememek kimseye ….. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Bosna Şiirleri) Sessiz Olun Müslümanlar Uyuyor
Bu gün hava açık, güneş yakıyor İnsanlar günlük telaşında, Caddelerden akıyor, bir o yana,bir bu yana Bir çocuk gülümseyerek bakıyor! .. Bosna'da insanlar ölüyor! .. * * * Enflasyon aldı başını gidiyor, doğu yine kan gölü Meclis tatile çıkıyor! .. Haberler aynı; '-..kadar kişi öldü.' İçimde bir ateş,beni yakıyor, Bosna'da insanlar ölüyor! .. * * * Karabağ elden gitti-gidiyor, Azerbaycan'da iktidar kavgası, Afganlılar birbirini vuruyor, Radyolarda 'KASAP' havası... Müslümanlar hala uyuyor, Bosna'da insanlar ölüyor! .. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Bosna Şiirleri) Bosna'da Saklambaç
Çocuklar sağa-sola kaçışıyor Analar çocuklarını arıyor, bulmaktan korkarak, ...her taşın altında Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Bosna Şiirleri) Bosnalı Çocuklar - 1
Bosna'da çocuklar körebe oynuyor, Çoğu ebe! .. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Bosna Şiirleri) Bosnalı Çocuklar - 2
Ve.. Hiçbiri körebeyi bilmiyor Ebeler, kaçacak sığınak arıyor! .. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Bosna Şiirleri) Sobe
Bosna'da,kurşunlar çocukları sırtından 'Sobe'liyor... Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Manzum Şiir-1) Dilimdeki şarkılardan silinmeli hüzün
Ya Çankırı’da köyümde olmalı, yüreğim gibi kıraç tepeleri seyre dalmalıyım ya da Ilgaz’da yeşillikler arasında kendimi unutmalıyım. Beton yığınlarında hapis değil, gökyüzü altında özgür olmalıyım. Baktığımda yıkılmalı gökyüzü üstüme, koşmaca oynamalıyım şekil şekil bulutlarla. Ve akşamları yıldızlarla sohbet etmeliyim sessizce. Şiirler yazmalıyım. Öyküler geçmeli zihnimden yüreğimi yaralaya yaralaya, kimse görmeden ağlamalıyım. Öten böceklerin sesini bastıran türküler söylemeliyim. Ve bütün acılarım unutulabilir olmalı, yürüdüğümde arkamda kalabilmeli. Nur gibi kök salmamalı acılı yüreğimde, her bakışımda yakmamalı içimi, her umudumu yıkmamalı. Kapımı çalma yalnızlık, kapımı çalma hüzün, gidin artık, gidin. Puslu bir hatıra olun geçmişte. Platonik sevdalar veda etmeliyim size. Yanımda Nur ve karşımda umutlar yürüyebilmeliyim. Dilimdeki şarkılardan silinmeli hüzün, müjdeleri olmalı artık bu yaklaşan güzün. Durmayın kuşlar, kaçın bu siyah gökyüzünden, birazdan yüreğimin ateşiyle tutuşacak her yer, uçun uçun memleketime. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Manzum Şiir-2) Hüzün tekrar kuruldu, gönlümde başköşeye
Bir veda saatidir gelmiş çatmış, düşmüştük sanki karanlığına ayrılıkların, vedaların. Gitmeliydik, Önce ondan bekledim veda sözlerini. Oysa gitmek istememek ve gitmek zorunda olmak. Umutla tutunmak kıyıdaki son kuru dala. Geleceğini bile bile o anın, susarak geciktirmek arzusu. Bakıştığımızda ilk konuşacağımız veda sözleri sanki, bakmamaya çalışıyorum yüzüne, gözlerine.Çok korkuyorum, gideceksin diye. Hadi uzat ellerini, uzatsana… Kalktı, gidiyordu son ümitlerimi de ezip geçer gibi. Benim yanımdayken gülmeni o kadar isterim ki, gülüşün bana da olsa, halime, garipliğime de olsa gül. İçimde gülüşünü görmek için fırtınalar estirirken yüreğim, dilim söyleyemiyordu.. -Birkaç defa dönüp baktı, gülümsüyordu. Sonra yavaşça kayboldu silueti siluetler arasında. Yalnız kaldım kalabalıklar içinde. Hüzün tekrar kuruldu, gönlümde başköşeye. Gidişiyle değişti heryer, oturduğumuz tabure bile o yokken sıradanlaştı. Herşey o varken güzel. Zerrin Özer’in uzaktan gelen sesi mi bunları düşündürdü bilmem. Sevdiğim bir şarkıyı söylüyordu; “ Her şey seninle güzel yolda yürümek bile,Olmayacak düşlerin peşinde koşmak bile Ağlamaktan korkarak uzaklaştım, geride kalan yüreğim, çaresiz koşar gelir peşimden. Gitti işte gönlümün sultanı, gözümün nuru, gitti. Sabahlar o kadar uzak, saatler o kadar yavaş ki. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Manzum Şiir-3) İçimdeki şair gözlerimin içine bakıyor.
”. Sanki dikkatli bakınca ismimi görecekmişim gibi aradım kendimi şair isimlerinin arasında... yoktu... Bir burukluk yavaşça girdi koluma. İsyan şiirleri geçerken zihnimde sıra sıra, kendimi buldum bir kitapçıda. Baktım, Yimpaş’ın kitap bölümündeyim. Sonbahar rüzğarları eserken gönlümde, karıştırmaya başlıyorum edebiyat kitaplarını. Kitap kapaklarında ismim çarpmıyor gözüme, zaten beklemiyordum. Fakat derlenmiş hikayeler içinde görüyorum ismimi, şaşkınlık içinde. Garip duygular doluyor içime; “Aradığım bu değildi ki”. İçimde aynalar kırılıyor, ayaklarım kan içinde,...görüyorum. Bir an içimdeki şair gözlerimin içine bakıyor. Suçlu suçlu kaçırıyorum gözlerimi. Hikayeyi yazan mıdır, derleyen midir sanatçı? Titrek parmaklarla karıştırıyorum sayfaları. İçimde bir hüzün, bir burukluk. Oyuncağı alınmış gibi bir kırgınlık. “Hikayemi habersiz aldılar” diye mi? yoksa “kendi kitabımı bastıramadım” diye mi? sebebini arıyorum bu hislerin. Boynum bükük çıktım kitapçıdan. Kanadı kırık kuşlar gibi, çaresiz bakışlar gözlerimde. Sevdiği terk etmiş, aşıklar gibi ağladı ağlayacak bir düşüklük dudaklarımda, süzüldüm caddelerde. Bir gemi alabora oluyor içimde. Ne imdat, ne çığlık... sessizce gömülüyorum sulara. Suçluyum, cezalandırıp duruyorum kendimi düşlerimde. İşte bir idam sehpası. Şiirlerden, hikayelerden bir ip boynumda. Yazdıklarımı habersiz, izinsiz alanlar, aynı anda vuruyor tekmeyi tabureme. Ve ardımdan timsah gözyaşları dökerek, yazdığım şiirleri okuyarak uğurluyorlar beni; Bütün aşklar yarım şimdi içimde, kavuşmak yarım, şarkılar yarım. Anladım işte niçin bitiremediğimi hikâyelerimi. Her yazdığımdan bir gönül kırıklığı bana kalan. Ahmet Ünal Çam |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|