www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-02-2009, 02:29 PM   #1
slipknot
ÇaKaL Üye

slipknot Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 45566
İtibar Gücü: 1625
Rep Puanı : 8694
Rep Derecesi : slipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond repute
Varsayılan Mahkûmlara çiğköfte için bulgur izni verdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, özellikle cezaevlerinden gelen mektuplardan dev bir arşiv oluşturdu.

Mektupların tamamına yanıt vermeye çalışan Şahin’e birbirinden ilginç talepler geliyor. Bir mahkûm, "Urfalıyım, çiğ köfte yapmak istiyorum ancak cezaevi kantininde bulgur yok. Kantinde bulgur satılmasını talep ediyorum" dedi. Bakan devreye girdi, kantinde bulgur satışı başladı. Başka bir mahkûm ise cinayet suçundan 6 yıldır cezaevinde yattığını anlattı. 30 ay sonra tahliye olacağını belirten mahkûm, "Namus meselesi yüzünden firar edeceğim. Kararım kesin, her şeyi göze aldım. Firar etmemin engellenmesi için yüksek güvenlikli bir cezaevine sevk edilmek istiyorum" dedi.

Şahin, mektup yazarak mahkûmu kaçmaması için ikna etti. Şahin, "Tüm mektuplara yanıt vermeye çalışıyorum. Ben yapamasam bile bir birimi görevlendirdim, onlar yanıtlıyor" dedi. Bakana gönderilen ilginç mektuplardan bazıları şöyle:

37 ekran TV lazım

Sayın Bakanım, ev parası kazanabilmek amacıyla TV’de yayınlanan "Var mısın, yok musun" programına katılabilmek için yardımınızı istiyorum. Programa katılmam için izin çıkarır mısınız?

Cezaevinde bir konferansta tanışarak nişanlandığım kız, Paşakapısı Cezaevi’ne sevk edildi. Nişanlımı bulunduğum cezaevine sevk ederseniz düğünüme sizi de davet edeceğim.

Kaldığım cezaevinde 2008 ÖSS sınavını kazanarak Açıköğretim Kamu Yönetimi Bölümü’ne kaydımı yaptırdım. Ancak TRT tarafından yayınlanan açıköğretim programlarını TV olmaması sebebiyle izleyemiyorum. Eğitimime devam edebilmem için 37 ekran TV alınmasını istiyorum.

Ben bir şey soracaktım, mesela okulda bazı güçlü öğrenciler, sessiz veya güçsüzlere karışıyor. Kafasına omzuna falan vuruyor. ’Seni döverim’ diye tehdit ediyor. Bu güçsüz kişinin kanuni olarak ne hakkı var, kendini nasıl korur? Bana yazar mısınız? (Bir lise öğrencisi)

Uzun süredir cezaevindeyim. 2 yıl önce rüyamda sizin Adalet Bakanı olacağınızı gördüm. Af çıkarmanızı bekliyorum.

Parasını vererek satın aldığım koyunları teslim etmediler. Koyunları isteyince tehdit ediyorlar, yardımınızı istiyorum.

Yedi ay önce tüccara zeytin sattım, paramı ödemedi. Paramı ödemesi için tüccara hapis cezası verilsin

Bilinmєzlik içindє çözüm αгαчışlαrımlα kαчboldυm bu чollαгdα ..
slipknot çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:32 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.