![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 1945
Bir tepe.. Gözü dönük.. Meme.. Ya da rüzgar saçlı bir büyücü karı.. Tek bir göz.. Tepede.. Tepegöz.. Dönüyor dört.. Ötede, Beyaz ciponları, Kedi merdiveni rulolrıyla Graponlu Japon küçükleri var.. Mitralyozun yanındaki buğulu spottan Cam kırıkları fırlıyor.. Yarılıyor çocukların ayakları.. Taze bir kan kokusu Melon şapkalar dolusu.. Ve cam kırıkları Dolduruyor yarıkları.. Uzak doğuya uçan bir halı.. Minicik bir 'kaset çalar' 'Yürüyen adam..' Japon malı.. Daha öteye İki çizgi çekilmiş.. Paralel gibi.. Biraz Çapraz.. Biri siyah.. Öteki beyaz.. Biri püskü.. Biri gıcır.. İki bilgisayar.. İki ayrı çizgi İki ayrı -kod- numarası.. (1945.........2945) Birincisi Varlığı yok ediyor, İkincisi Yokluğu.... Yokluğu getiriyor bugünlere.. Ve (var) ediyor.. Beyaz bi kağıt üzerinde.. Denize atın Atın konserveli ciğfeliğinizi.. Savaşacak birşey kalmadı.. Bakın.. Çıkarın miğferinizi.. Metronomun en üstüne çektim sarkacı.. Şimdi ninemin yağlı kalçaları gibi Bıngıldak bir miskintiyle Yürüyor zaman.. Ağır..Vıcık - vıcık.. Üstelik geriye.. Nereye?.. İlhan İrem
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlasana
Her sevincin her kederin En ölümsüz sevgilerin Sonsuz denen göklerin Herşeyin bir sonu varsa Ayrılıkların da sonu var Bir gün çıkıp geleceksin İçimde bir ümit var Yeniden seveceksin Yıllar var ki ben böyle Bekliyorum özleminle Anıların umutların kaldı bende Anlasana anlasana anlasana anlasana Biraz da gerçekleri anlasana Senden ayrı günlerimi Sana nasıl anlatsam ki Mevsimsiz çiçekler gibi Yarım kaldım inan ki Sensizligin acısını sen nereden bileceksin Sen hiç sensiz kalmadın ki Mevsimleri saymadın ki Yıllar var ki ben böyle Bekliyorum özleminle Anıların umutların kaldı bende Anlasana anlasana anlasana anlasana Biraz da gerçekleri anlasana İlhan İrem
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ara Ara Beni Ara
Ayrılırsak eğer Kararırsa gece Yıldızlar yok olursa benden sonra Aynada buzlanır Eski mutlu günler Bembeyaz tavana Dikilirse gözler Ara ara beni ara beni ara Geleceğim yanına (arasıra) Ara ara beni ara beni ara Buluşalım ikimiz (arasıra) Çığşığım düşünde Bir küçük düşünce Arada şuncacık Kuş kadar mesafe Gönlümün ucunda bir soru Nasılsın ?.. Hasrete bir ceza ver Asılsın Ara ara beni ara beni ara eleceğim yanına (arasıra) Ara ara beni ara beni ara Konuşalım ikimiz (arasıra) Gizlice Her gece bakışırız yine Hiç yalnız değilsin Bilmesen de Huzurlu ve rahat Duyarsan sesimi Dökülsün kainat Teslim et kendini Ara ara beni ara İlhan İrem
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aspirin
Kırıyorsunuz önünü-arkasını yarınımın... Uyuşuk müşterileri zamanımın... Gidin...Güle güle... İhtiyacı var vızıltılarınıza Başka diyarların... Beni bırakın kaosunda'Radio'nun... İlgilendirmiyor beni köftelik muhabbetleriniz Ya da burnuma saldıran rugan ayakkabılarınız... Soğanlı lahmacun kokusu... Siz farkında değilsiniz, Hayret doğrusu... Yaşayan bir leş gibisiniz, Mümkünatı yok görmenizin aydınlığımızı... Acılı bıyıklarınızla feşedin Güzelim ülkemin kalbini... İkindirik bişeyler olun... Kendi çapınızda... Müdür olun her çeşidinden, Kütür-kütür kırın potları... Tohumuna para mı verdiniz? Karartın ışıkları, Işığımızı... Biz de utanmadan size ürünler sunalım Altın tabaklar içinde... Kırılıp dökülelim karşınızda Başka biçimde... Aspirin ulan ordan!... Kimsiniz?... Asık yüzlü körleri Şu gülen dünyanın... En baba hayaliniz, Sollamaktır Mercedes'leri Benim ruhum arşınlıyor başka galaksileri... Siz beni dinlemeyin Gidin bişeyler olun... Müdür olun,bakan olun, Başbakan,cumhurbaşkanı!... Jüri olun mesela... Kurullar kurun baba-baba... SATISFACTION komplekslerinizi... Dokuz kuşağa yetecek yıldız var Alnımda... Kanatıyorsunuz, Galatasaraylı yapıyorsunuz onları da... Ne kadar zor göstermek size Yarınlarınızın kirli tırnaklarını... Kaç kat inmek gerek Yanınıza gelmek için Gökler beni bekliyor, ASPİRİN!... İlhan İrem
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Değil Nefret Değil
beynindeki ağları kalbime örmeyeceksin sevgi dolu yalanlarını söylemeyeceksin sevgim öyle çöktü ki altında ezileceksin artık benim nefretim bile değilsin bir duygu bir duygu bu düş değil gerçek değil bir duygu bir duygu bu aşk değil nefret değil benim için artık sen koskoca bir boşluksun düşünmeden yaşanılmış bir kötü sarhoşluksun içimdeki boşluğa el sürmeyeceksin artık benden bir iz bile görmeyeceksin öylesine uzağım ki erişemeyeceksin artık benim nefretim bile değilsin İlhan İrem
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayın Dudakları
Laciverte Kirli-beyaz karışıyor Uludağın bi yerinde... Yavaşça sararıyor gecenin kirpikleri... Çapaklı bi Mayıs akşamında Gümüş bir gözbebeği... Birşeyin habercisi Bu baykuş..Bu ay.. Şu kayan yıldız!..?.. Işıklar..Temenyeri... Gecekondu mahalleleri Birşeyler anlatıyor Yarın için... Ayın dudaklarını Görünce anlayacağım Gelenin ne olduğunu... Dudakları... Dağın ardında gizli... Gözleri..Gülmeye meyilli diyeceğim Ama... Önceden biliyorum; Ayın dudakları yok ki... O yalnızca bir 'göz bebeği' Yüreğinde çözeceksin... Ve hep önceden bileceksin... Gelenin neler getirdiğini... Fazla düşünme!.. Yükselen aya bak!.. Herkesin dudakları yok ki!.. Sen güleceksin..... İlhan İrem
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() B_İ_R
Işın güzlü bi ufaklık Yürüyor Elinde bayraklarla.. Ne kadar bayrak varsa kürede, İşte o kadar.. ilerde.. Kumları abanoz bir çölde Galonlarla benzin yakıyor Türkler.. Ve o;'Işın gözlü çocuk..' Bayrakları dikiyor çöle Bir - bir.. Ejder dilleri gibi Sarıyor direkleri alevler.. Yanıyor Filipinler.. Yanıyor Güney Afrika.. İran-Irak.. Amerika-Rusya.. İsli alevler sarıyor dünya çöllerini.. Derkeen!.. Dünya,yeni bir titreşimle dönerken.. Ve de bayraklar isli alevlerle yanarken.. Yeni bir sancak şekilleniyor göklerde.. Geri dönmeye hazırlanan dostların yanında.. 'BİR' yazıyor üstünde.. Morlarda uçan Beyaz güvercinlerle.. Bir bayrak, Mor,beyaz bi de pembe.. Sırlı sırmalardan işlemesi.. Bir eşittir BİRLEŞİK-İNSANLIK-REALİTESİ.. İlhan İrem
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bal Gözlüm
Gece.. Mavi satenler.. Gecede ürperti.. Satenlerde Bir hışırtı.. Kıpırtı.. Uyutmuyor.. Avuç.. Avuçta bir cenin.. Kapılar-açılıyor ışıklar gökyüzünde.. Gece.. Gecede beklenti.. Yaklaşıyor sessizce.. Belki de, Birazdan söylenecek son hece.. Depremlerle sisler Ayrılığı selamlıyor Herşey gizlice.. Sular.. Sularda bir yıldız sağnağı belirsiz.. Yarın.. Yarında bir sınır kesintisiz.. Bütün sınırlar gibi Dehşetli.. Esrarengiz.. Ve şarkılar.. Şarkılarda..Şarkılarda.. Sazlık - sarılık - sarılığın.. Ve ürperti.. sarmalıyor yalnızlık.. Yalnızlığın.. Gömmüşken sevgileri çağların mezarına Kimin gölgesi bu?.. Uzaklaşan Yarına.. Birşey oldu - olmadı.. Yaşanmadı belki de.. Yaşam.. Yaşamda uyku.. Düş.. Uykunun bir yerinde.. Yine de, Bir görüntü var uykusuzluklarda.. Hayal meyal.. Galiba..Galiba.. Acaba..Acaba.. Evet - evet, İki paslı geçmişi !.. Gömdük biz dün sulara.. Şimdi bak yukarı !.. Paslanmış iki kapı.. Birleşiyor sessizce.. Birikecek gün be gün.. Işıltıyla..Delice.. Bal gözlüm! Bizim bu yapı.. Yıkarız..Yaparız.. Herşey elimizde.. Gönlümüzde.. Gönlümüzce.. İlhan İrem
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki
Sen yalancı olmasaydın Sana aşık olmasaydım Ve gerçeği bulmasaydım (Hangisi doğru) Sana birşey sunmasaydım Sevgiden dem vurmasaydım Acılarla dolmasaydım Olmasaydım Aynadan bakan gözler ben miyim Sararıp solan güzler ben miyim Eskiden gülen yüzler biz miyiz Belki bir daha böyle sevmeyiz (Belki... Belki...) Kimbilir kaç günün sabahında Kimbilir daha kaç gece sensiz Böyle daha mutlusun Kimbilir belki bensiz Bir gönülden sana doğru Uzanıyor aşkın yolu Sen yanıtsın hayat soru Bir tarafım gülbahar Bir tarafım karakış Yüreğimse sararmış Hangisi doğru Hangisi yanlış İlhan İrem
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bell...
Buz çiçeklerin dökülüyor... Ve ben, Bir tohum gibi kapanmış Meyvanı bekliyorum... Senin meyvanı sana saklayacağım... Senin için... Ve sen. Bir ısırıkta Dünyanın en sıcak... Ve en erişilmez Yanardağı olacaksın! ! ... İlhan İrem
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|