![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57907
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
Anların dikeninde izleyen bıçak Saplar yüreklere delik deşik Hüzün damarında sıcak Karabulutların döktüğü acı yağmuru Ruhları heyelanlarla yırtarak Eğik başlara yığılarak Ufukların kaşlarına uzanan Ah-ü figanın fısıltısı Ey acı Seni sende sorarlar Mesut kokuları ararlar Acı eken, felaket görür İbretin hazin dudağına sokulur Tarihin vakit sayfasında lanetle anılır Yitik kentin ensesinde Yıkık esaretin sesinde Solan günlerin yapraklarında Yankılanan ahların yaşlarında Yeryüzünü doldurur, yüreklere acı daldırır Sulara üflenen kaçış selleri Toprağı işgal edilerek Özgürlüğü elinden alınarak Uzaklıkların nefesinden çalınarak Mahsunluğun kırık dişlerinde Acılarla öğütülmüş insanlık Mahkum günleri sislere kazınmış Bedenler adres sormuyor kör kurşun Ruhları odasından çıkaran kör vurgun Acı kalblerin bahçesinde durgun Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alnımın Acısı Olan
Yıldızları avuçlayarak başına dökmüştüm Dalgaları kucaklayarak kaşına serpmiştim Hayallerimi zaman taşına kazımıştım Senin tebessümünü alarak anların ardına attım Alnımın tozları süpürülerek uzaklara savrulmuştum İzlerim sana sürgün kalarak kaldırımlarda üşümüştüm Yüreğime işareti olan ismini kuyulara düşürmüştüm Rüyaların ihanetini dürerek rüzgara bıraktım Resmin gözlerimi ağrıtarak Sesin sözlerimi acıtarak Harap kalemlerin alın yazısı olunarak Karalanan defterlerle sen yankılısın Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anılar
Zamanların kıskacı ufuklardan yarılır Zihinlerin kırbacında dağılarak anılır Akıl defterinden anıların sayfaları karıştırılır Yırtılan hecelerin kanlı damlasında zamanlar kırılır Anıların tozlu kirpikleri idraklere erilir Hayatın kirli gözleri ufuklara serilir Anılar: hatırların havuzunda, fotoğrafların yavuzunda Zamanlar gönlümüzün dilinde, ruhumuzun dişinde Hayatın çile dizlerinde Toz pembe, kös seste kalır Zamanların dikeninde Zihnimizin duvarına yapışır Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anların Penceresinde Görülen
Yüreğimin pervazında sen esersin Sözlerimin yaslarında sen dolarsın Gözlerimin yaşlarında sen okunursun Günlerimin dalllarında sen açarsın Vakitlerimin damlasında görülen Hülyalarımın nemlerinde süzülen sen Ruhumu kemiren, rüyalarımı semiren anımız Anların penceresi kanlanarak dayanmış Pencerenin uzaklığında görülen tanların dişleri Yüreğim ezik, hislerim ezik olarak Senin üzerine yapışan tozları ararım Seninle olan mazinin şanlarını kalemime sorarım Seni sahillerin dillerine hırsla vurarak sararım Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkına Tutsak
Bulutlar senin nemli yağmurlarında kirlenmiş Taşlaşmış anların aynasında kirpiklerin yansımış Ruhumun aralanan penceresine yanaşmış Gölgenin yüreğime batışında şeklim ziftlenmişti Güneşin alev bakışını silen beyaz boyaya takılmış Hayallerime ittiğim bulutlar gelinlik olarak süslenmiş Biriken karabulutların kadehleri gözlerime sızarak Anlık dikenli sızıların kanlarında şeklim ıslanmıştı Zamanların dudaklarında üflediğim bulutlar yığılmış Hayatımı saran zincirlerle sukütlar yırtılmış Geçmişin inlerine kapattığım sevda benliğimde yankılanmış Ufukların bilinmezinde aşkınla şeklim sislenmişti Acı yüklü nefesim sesini arıyarak sana tutsak kalmıştım Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Vakti Dondu..!
Kızkule'sinin çağların alnına vuran hazin sesinden Sahillerin tokatlayan, kaldırımların bataklayan esinden Sokakların seni çağıran izinden Ay vakti bende donarak Kör karanlığa kapanmıştım Karanlığın adımları sırdaş oldu Zihnimin adası çalkalanarak seni taşlıyordu Yüreğime biriken acısı kanlanarak taşıyordu Sevda sessizliği her yanımda akrepli Gönderdin hazin yaprakların kuruluğuna Toprağın rengini gözlerime sürdün Hayallerimi parçalayarak kabusa düştün Anıların tabağını kırarak rüyalarımı yıktın Ufukların portresini ellerinle kırdın Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynalar
Her sabah yüzümü okuyan aynalar Bu sabah şaşırdı, kömür saçlar beyazlara karıştı Alnımı dokuyan kırışıklar Hayatımın esaretinde enseme vuran kırbaçlar Adımlarımla sürüldüğüm taşlı meşaleler Dertleşir benimle, birde ruhuma sarılan hakikatler Sen beni tanırsın, yoksa bunlar düşmü Yalanlar küstü, hakikatlerin külü ellerime düştü Daha dün çocuktuk, oynardık topaç Mutluluğun remzine uzanan kaçak Saklanırdık halimizden, yarınları umursamadan Zaman nasılda eridi habersiz Yarınlar gerçek oldu, Geleceğin toprağı önüme doldu Senelik imzadan sonra, hayata serilen kilim Saatlerin kuyusunda damlayan dilim Bilinmez yarınların yokuşunda halim Kaçınılmaz vuslata uzanacağımız mı sağ salim Anılar yüreğimde ısıttığım yakacaktır Aynalar yüzümde ısırdığım yaralardır Hayatın yokuşuna çöken ruhum geçmişe küstü Kırılan aynaların çığlığı beynimin arazisine düştü Geçmişin safyasında ikram olan alnım Nasılda habersiz çizgilere karışmış Hatıralar aklın odasında tozlara yapışmış Duygularım aşkın adresinde buzlanarak yatışmış Yarınlar avuçlara kurulmayacak Saatlerin akrebi kusmayacak Yalnızca kuyuların karanlığına kapanacak Aynaların şahitliğinde yüz ve güzler Aynalar söylermisin ben kimim Bir hakikatın kitabına konu olmuş izzetmi Yoksa oyalanan düşlerin ızdırab ibretimi Anladım ki aynaların içinde haykırılan sır var Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Unut Demiştin
Beni unut demiştin Yıldızlar başıma çökerek Anılar kaşımı yırtarak Umutlarımın ışığı kor dağlarla sönerek Beni benden kopararak Uzaklıkların seraplarına itmiştin Hüznün balyozu ruhumu sökerek Güllerin kanlarını ellerime dökerek Sahillerin dudağında gözyaşı içerek Mazinin ve maviliğin tablosunu karanlığa iterek Boşlukta saplanan yüreğimle sükut çekmiştim Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İstanbul Gecesinde
Gecenin boğucu ıssızlığında Karanlığın bulanık ıslığında İstanbul' un sancılı taşlarında İzanım sellerin taşkınlığında Kafamın odası altüst, fikrimin adası işğal olmuştu İstanbul gecesi ile işlenmiş Kafamın heceleri ile seslenmiş Sahillerin tokatlıyan nefesi ile islenmiş Issızlığın bataklığında yürüyordum Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Zamanlar İstanbul
Sönmüş hayatın bulanık bakışlarını emerek Eski eserlerin şahitliğinde Bir zamanlar İstanbul İlimlerin bağında, medeniyetlerin bağrında çınar İnsanlığın zihninde ve fikrinde kökler meydana getirerek Gayelerin yegane köprüsüne ulaştırarak Kutlu vazifesinin fatihinde, Çağ kapatıp, yeni çağlar açan Kutsi seslerin fethinde övülmüş... İstanbul Zamanın kuyusunda nesilleri yüksek ruha kavuşturan Kültürel derinliğin sorumluluğuna sokan, Bir zamanlar İstanbul... Yosun tutmuş geçmişin karanlığı Esiyor duyguların penceresine Ruhumun hapsinde, zihnime kenetlenmiş Bir zamanlar İstanbul’un baharına yansımış. Fikrimin odasında İstanbul' un acı gözleri Hayallerimin gölgesinde kayıveren ıslak bakışları Bir zamanlar İstanbul’un kelepçesine takılmış Kırık aynalı düş gibi, hayalimin kıskacına yansımış Gözlerim ahşap evlerin mazisinde, fikrimde çevrili Küçük bir ateşe yenik düşerek feryat ve yok oluş Kim bilir kaç aileye konak oldu, kendinde taşıdı Kimi gurbetten kopup geldi, kimine dededen yadigar Zamanın noktasında ev bağlı, el değiştirip durdu İstanbul’un mavi yüzlü inci boğazı Sahillerin kenarına konan göz yalılar Her biri eski İstanbul’un gözü, mazinin kapakları Hayatlarının bulanık istirahatlerin de Kendisinde artık yaşamadığı Anıların tozlu tablosunda donan Bir zamanlar İstanbul İstanbul güzelliklerle örülün, genişlikle süzülen Tarih üstünde tarih, |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|