![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çanakkale'nin Yenice ilçesinde köylüler, geçimlerini yurt dışına da ihraç edilen kapya biberlerinin üretiminden sağlıyor.
Özellikle Yenice bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen ve halk arasında 'kırmızı biber' olarak da adlandırılan kapya cinsi biberlerin fideleri ekilmeye başlandı. İlçeye bağlı Torhasan köyünün eski muhtarı Sabri Tüzün, köyde önceleri tütün yetiştirildiğini, ancak geçen zamanda tütün üretiminden vazgeçilerek, geliri daha yüksek olan kapya biberinin tercih edilmeye başlandığını söyledi. Tüzün, köyde yaklaşık 1500-2000 dönüm civarındaki tarlaya kapya biberi ekildiğini belirterek, bir dönüm tarlada 3-4 ton dolayında ürün alınabildiğini anlattı. Köylülerin, şu sıralarda özel olarak hazırlanan seralarda kapya fidelerini yetiştirdiğini belirten Tüzün, bu fidelerin 20 Mayıstan itibaren dikilmeye başlanacağını, ilk ürün alımının ise 1 Eylülden itibaren gerçekleşeceğini kaydetti. Biberlerin, bu dönümde kızarmaya başladığına işaret eden Tüzün, fidelerden don oluncaya kadar ürün alınabildiğini bildirdi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|