![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3941
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Buzdolabında mum yaktı
> Diyarbakır'da buzdolabının içini aydınlatan ışığı yetersiz bulan > bir vatandaş, içine birkaç mum yerleştirerek kendince sorunu çözmüş. Ancak mum buzdolabının tavan kısmını yakınca da "Bu nasıl buzdolabı" diyerek üründen şikâyetçi olmuş. > > 'Sebzeliği büyütün' > Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tüketici toplantısında bir kişi, > buzdolaplarının sebzeliklerinin daha büyük olması gerektiğini > söylemiş. Bu talebin nedeni sorulduğunda, "Yaz ayları çok sıcak > geçiyor. Ayakkabılarımızı içine koyup soğutuyoruz. Sebzelikler büyük olursa daha çok ayakkabı alır" yanıtını vermiş. > > Eritti, 'değiştirin' dedi > İstanbul'da bir müşteri, elektrikli su ısıtıcısının eridiği > şikâyeti ile servise başvurmuş. Şikâyet incelenince ısıtıcının > elektrik ile çalıştığını bilmeyen müşterinin, ocağının üzerine su ısıtıcısını koyarak su kaynatmaya çalıştığı anlaşılmış. Ocaktaki ateşin erittiği ısıtıcının yenisi ile değiştirilmesinde müşteri çok ısrarcı olmuş. > > Buzdolabında minder keyfi > Erzincan'da aşırı sıcaklardan bunalan bir ev hanımı raflarını > çıkardığı buzdolabının içine minder koyarak oturmuş. Kapısı açık kalan buzdolabının kompresörü bozulunca 'iyi soğutmuyor' diyerek firmanın ürününden şikâyetçi olmuş. > > 'Çevirdim ama hâlâ görmüyor' > Bir tüketici, dökümanı yazıcıya aktaramadığından şikâyet etmiş. > 'Bilgisayar yazıcıyı görüyor mu' sorusuna da 'Ekranı yazıcıya çevirdim ama hâlâ görmüyor' cevabını vermiş. > > 'Ocağa koydum ama...' > Diyarbakır'da fritöz alan bir tüketici, ilk kullanımda fritözün > eridiğini görünce hemen bayinin yolunu tutmuş. Erimiş fritözü > göstererek, 'arızalı mal satıldığını' iddia etmiş. Nasıl kullandığı sorulunca da "Ocağı yaktım, fritözü üzerine koydum, ama hemen eridi" demiş. > > 'Üçüncü disketi almıyor' > Bir tüketici, bilgisayar harddiskinin ikiden fazla disket > almadığı şikâyeti ile bayiye başvurmuş. "İlk disketi sürdüm, > ikincisini sürerken çok zorlandım ama üçüncüsü asla içeri girmiyor" demiş. Bir başka tüketici "Ayak pedalına basıyorum, basıyorum, > çalışmıyor" diye şikâyette bulunmuş. Müşterinin pedal diye fare'ye bastığı anlaşılmış. > > 'Elbisemi yaktı' > Mersin'de fırının içinde elbisesinin yandığını söyleyen bir > müşteri teknik servisi çağırmış. Elbisenin yanarak fırının içine yapışmasından yakınan tüketiciye fırınında sadece yemek pişirmesi önerilmiş. > > 'Yumurtaları patlattı' > Şanlıurfa'da bir müşteri, satın aldığı mikrodalga fırında yumurta > kaynatmayı denemiş. Fakat basınç nedeniyle yumurtalar patlamış. Ancak şans eseri mikrodalga infilak etmemiş. Müşteri "Yumurta bile > kaynatamıyor, bu fırını ne yapayım" diyerek fırını iade etmeye > kalkışmış. > > Lahanayı makinede yıkadı > 'Bu makine çiziyor, iyi yıkamıyor' diye servise başvuran bazı > tüketicilerin, 'daha temiz olsun' diye ıspanak, lahana gibi yıkanması zor sebzeleri bulaşık makinesinde yıkadıkları tespit edildi. > > Ütüyü ocakta ısıtmaya kalktı > Mersin'de son model ütü alan tüketici, elektrikler kesilince, > ütüyü ocakta ısıtma yöntemini denemiş. Ancak ütünün gövdesi yanmış. Bunun üzerine değiştirilsin diye bayiye başvurmuş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 61 Thanked 1,454 Times in 518 Posts
Üye No: 11
İtibar Gücü: 2512
Rep Puanı : 79583
Rep Derecesi :
|
![]() hey allahım yarabbim ya
![]() sağol kanka
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 337 Thanked 1,629 Times in 455 Posts
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3256
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi :
|
![]() eywallah
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Üye No:
![]() eywallah kanka
|
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
AB’deki e-mağazalar tüketici yasalarını takmıyor! | J!Mmy | Bilim Ve Teknoloji Haberleri | 0 | 09-10-2009 12:16 PM |
Hazir Giyim Sanayinde Marka-reklam Ve Tüketici Ilişkileri | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-25-2008 03:29 AM |
Tüketici hakkını internet üzerinden arıyor 28 TeMmUz 2007 cUmArtesi | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-28-2007 01:57 PM |
Tüketici Hakları Ve Yeni Düzenlemeler 16.01.2007 | mezarci79 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-16-2007 02:23 PM |
Kısa vadede kart yerine tüketici kredisi kullanın / 29 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-29-2006 01:23 AM |