![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12090
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Fındıklı Kurabiye
25 adet Malzemeler * 1 su bardağı un * 1 su bardağı fındık * 125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında * 1/4 su bardağı şeker * 1/3 su bardağı frambuaz reçeli * 1/3 su bardağı kayısı reçeli Yapılışı 1. Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. İki adet fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın. 2. Fındıkları bir mutfak robotunda ya da bir havanda çok ince dövün. 1 su bardağı fındık dövüldükten sonra yaklaşık 1/2 su bardağı olacaktır. Dövülmüş fındığı ve unu bir kapta karıştırın. 3. Oda sıcaklığına gelmiş ve yumuşamış tereyağı ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Azar azar un ve fındıklı karışımdan ilave edip birbirine karışana kadar çırpmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylelikle yuvarlaması da kolaylaşacaktır. 4. Bir dolu çay kaşığı kadar hamuru avucunuzda bir top haline getirin, tepsiye koyun ve ufak parmağınızla ortasına iyice bastırarak bir boşluk (delik değil) açın. ÖNEMLİ: Kurabiyeleri bir dolu çay kaşığından daha büyük yapmaya çalışmayın. Hamurdan toplam 25 adet kurabiye çıkması gerekiyor. İsterseniz boşlukları açmadan önce 25 minik top haline getirin, böylelikle ne kadar büyük olmaları gerektiğini anlayacaksınız. 5. Tepsiye 5′er santim aralıklarla dizip fırınınızda kenarları koyulaşana kadar 15 dakika pişirin. 6. Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra ortasına dilediğiniz reçeli koyarak servis yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|