www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-09-2006, 02:05 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3000
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan İnkar yasasına değişiklik teklifi / 9 ekim

İnkar yasasına değişiklik teklifi

Muammer ELVEREN / PARİS

Fransa’da inkar yasasına karşı binlerce Türk’ün "soykırım yoktur" gösterisi yapmasından endişe eden iktidar tasarıya değişiklik önergesi verdi. Sarkozy’nin danışmanı Deveciyan’ın hazırladığı önerge, "bilim adamlarının yasa kapsamı dışında bırakılmasını" öngörüyor.

FRANSA Ulusal Meclisi’nde Sosyalist Parti tarafından 12 Ekim gündemine aldırılan "Ermeni soykırımı inkar yasası" ile ilgili olarak, merkez sağ "Halk Hareketi İçin Birlik" Partisi Başkanı Sarkozy’nin danışmanı Ermeni asıllı parlamenter Patrick Deveciyan, değişiklik teklifi sundu. Kabul edilip edilmeyeceği mecliste tartışılacağı gün belli olacak olan değişiklik teklifi tarihçilerin ve bilim adamları ile üniversite öğretim üyelerinin bu yasanın kapsamı dışında tutularak, cezaya çarptırılmamasını öngörüyor.

Deveciyan, "Bu teklifi yasanın bir sivil barış yasası olması için yapıyorum" dedi. İnkar yasası tartışmalarının Türkler ve Ermeni diasporası arasında internet sitelerinde söz ve belge savaşına dönüştüğüne işaret edilirken, teklifin yasalaşması halinde binlerce gönüllü Türk vatandaşının "Ermeni soykırımı yoktur" diyerek, Fransız kurumlarını zor durumda bırakabileceği belirtiliyor.

Deveciyan şöyle konuştu: "Ben 12 Ekim günü Ermeni soykırımı inkarını suç sayarak hapis ve para cezası getirecek yasaya ’Evet’ oyu vereceğim. Ancak Fransa topraklarında diğer ülkeler tarafından maksatlı olarak kamu düzenini bozmak için aleyhte yapılacak uzaktan kumandalı gösterilerin yaratabileceği sorun ve tehlikeleri göz önüne alarak yasanın sivil bir barış yasası olabilmesi için değişiklik önerisi hazırladım. Ben ne kadar kızarsam kızayım tarihçilerin inkarcı fikirleri savunma hakkı olmalıdır diye düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanı Chirac’ın Ermenistan’da yaptığı büyük jest bu yasayı ikinci sıraya iterek gölgede bıraktı."

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 10-09-2006, 10:22 PM   #2
aLeMDaR
Guest

Üye No:

Bilgi için tşkler
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı