![]() |
|
Galatasaray Galatasaray ilgili herşey bu bölümde. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3536
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Galatasaray Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Adnan Polat yeniden başkan seçildi..
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen tarihi kongrede Adnan Polat 2944 oy alıp, ikinci kez başkanlığa seçilirken, rakibi Adnan Öztürk ise 2290 oyda kaldı. Kulübün 95. dönem başkanı olan Polat, Öztürk'ü 654 oyla geçerken, toplam 24 sandığın 19'unda rakibine üstünlük sağladı. 5277 üyenin oy kullandığı kongrede, 43 oy ise geçersiz sayıldı. Sadece 9, 11, 12, 22 ve 23 numaralı sandıklarda rakibine üstünlük sağlayabilen Öztürk, kendi oy kullandığı 10 numaralı sandıkta rakibine 115'e 104 geçildi. -YAKALAYAMADI- Başkan adayı Adnan Öztürk ilk 4 sandıkta yediği fark sonrasında Adnan Polat'ı yakalayamadı. Öztürk, 20. sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından da pes ederek, önce kongre divan kurulu üyeleriyle tokalaştı, sonra da başkan Adnan Polat'ın yanına giderek tebrik etti. Bu sırada Adnan Öztürk'ün yönetim kurulu aday listesinde yer alan Hayri Kozak da Adnan Polat'ı tebrik edenler arasında yer aldı. -18. SANDIK SONUNDA KUTLAMA BAŞLADI- Seçimde 18. sandığın açılmasının ardından rakibi Adnan Öztürk ile oy farkını 572'ye çıkaran Adnan Polat'ın taraftarlarının yüzü güldü. Tevfik Fikret Salonu'na alkışlarla giren Adnan Polat, henüz son 6 sandık sayılmadan kutlamaları kabul etmeye başladı. Başkan Polat, seçim sonuçlarının kesinlik kazanmasının ardından dakikalarca alkışlandı. Bu arada seçim divan kurulu başkanı İrfan Aktar, Adnan Polat'ın seçimde aldığı toplam oyu açıklayıp, seçimi sonuçlandırırken, Adnan Öztürk'ün aldığı toplam oyu ve 24. sandık sonuçlarını açıklamadı. -AZİZ YILDIRIM'IN KARDEŞİ DE OY KULLANDI- Galatasaray Kulübü Genel Kurulu'nda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi de oy kullandı. Ağabeyi Fenerbahçe Kulübü Başkanı olmasına karşın, kendisi Galatasaray Kongre Üyesi olan Acar Yıldırım, Galatasaray Lisesi'ne gelerek oyunu vermeyi ihmal etmedi. -OY SAYIMI 8 SAAT SÜRDÜ- Galatasaray'ın seçimli kongresinde oyların sayımı yaklaşık 8 saat sürdü. Kongrede 5 saat süren oy verme işleminin saat 15.00'de sona ermesinin ardından yarım saat sonra başlayan oy sayımı, 23.15'e kadar sürdü. Çok sayıda kongre üyesi de oy sayımının bitimine kadar Tevfik Fikret Salonu'nda bekledi. -POLAT'IN LİSTESİ- Galatasaray'da başkanlık unvanını yeniden seçim zaferi kazanarak koruyan Adnan Polat'ın listesinde şu isimler yer alıyor: Yiğit Şardan, Cemal Özgörkey, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş, Haldun Üstünel, Işın Çelebi, Mehmet Helvacı, Selim Sayılgan, Emir Sarıgül, Hakan Üstünberk, Vedat Eşkinat, Doğan Yalçınkaya, Yalçın Orhon, Taner Aşkın, İbrahim Çağlar. -YİĞİT ŞARDAN YÖNETİME DÖNDÜ- Basketbol Erkek (A) Takımı'nda yaşanan ''Cemal Nalga Skandalı''ndan sonra yönetimden istifa edip, başkan danışmanı olan Yiğit Şardan, Adnan Polat'ın listesinden yeniden yönetime girdi. Sarı-kırmızılı kulüpte, Selim Sayılgan, Emir Sarıgül, Hakan Üstünberk, Vedat Eşkinat, Doğan Yalçınkaya, Yalçın Orhon, Taner Aşkın ve İbrahim Çağlar da yeni yöneticiler oldular. Adnan Polat'ın ilk kez başkan olduğu 2 yıl önceki listesinden Sinan Kılıç, Adil Emecan, Faruk Bil, Nejat Uygur, Tunca Hazinedaroğlu, Metin Karakaya ve Ahmet Dedehayır ise yeni yönetimde yer almadı. Galatasaray Kulübü'nün yeni yönetim kurulu, zaferini daha sonra Galatasaraylılar Cemiyeti'nde kutlayacak. -GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANLARI- Galatasaray Kulübü'ne şimdiye dek başkanlık yapan kişiler ve görev dönemleri şöyle: Dönem Başkan 1905-18, 1925 Ali Sami Yen 1919-22, 1934 Refik Cevdet Kalpakçıoğlu 1922-24, 1950-52 Yusuf Ziya Öniş 1925 Ali Haydar Şekip 1926 Ahmet Robenson 1927 Adnan İbrahim Pirioğlu 1928-29 Necmettin Sadak 1929-30 Abidin Daver 1930-31, 1933 Ahmet Kara 1931-32 Tahir Kevkep 1932-33, 1933-34 Ali Haydar Barşal 1933 Fethi İsfendiyaroğlu 1934-36 Ethem Mememencioğlu 1936-37 Saim Gogen 1937-39, 1944 Sedat Ziya Kantoğlu 1939 Nizan Nuri 1939 Adnan Akıska 1940-42 Tevfik Ali Çınar 1942-43 Osman Dardağan 1944-46 Muslihittin Peykoğlu 1946-50, 1965-68 Suphi Batur 1953, 1962-64 Ulvi Yenal 1954-56, 1960-62 Refik Selimoğlu 1957-59 Sadık Giz 1969-73, 1975-79 Selahattin Beyazıt 1973-75 Prof. Dr. Mustafa Pekin 1979-84, 1984-86 Prof. Dr. Ali Uras 1986-88, 1988-90 Dr. Ali Tanrıyar 1990-92, 1992-96 Alp Yalman 1996-2001 Faruk Süren 2001-2002 Mehmet Cansun 2002-2008 Özhan Canaydın 2008-2010 Adnan Polat 2010-.... Adnan Polat Sayımda sandıklardan çıkan oy dağılımları şöyle: 1 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 152 Adnan Öztürk: 66 2 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 132 Adnan Öztürk: 57 3 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 146 Adnan Öztürk: 80 4 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 133 Adnan Öztürk: 88 5 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 124 Adnan Öztürk: 108 6 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 127 Adnan Öztürk: 96 7 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 115 Adnan Öztürk: 99 8 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 122 Adnan Öztürk: 101 9 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 101 Adnan Öztürk: 104 10 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 115 Adnan Öztürk: 104 11 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 95 Adnan Öztürk: 116 12 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 91 Adnan Öztürk: 109 13 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 105 Adnan Öztürk: 102 14 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 106 Adnan Öztürk: 95 15 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 135 Adnan Öztürk: 76 16 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 115 Adnan Öztürk: 101 17 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 164 Adnan Öztürk: 71 18 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 143 Adnan Öztürk: 76 19 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 127 Adnan Öztürk: 81 20 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 133 Adnan Öztürk: 80 21 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 130 Adnan Öztürk: 103 22 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 114 Adnan Öztürk: 123 23 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 94 Adnan Öztürk: 128 24 no'lu sandık sonucu Adnan Polat: 125 Adnan Öztürk: 118 TOPLAM Adnan Polat: 2944 Adnan Öztürk: 2290 Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, toplam 24 sandıkta kullanılan oyların, 2944'ünü Adnan Polat, 2290'ını ise Adnan Öztürk aldı ve Polat rakibine 654 oy fark atmayı başardı. Toplam 5234 geçerli oyun kullanıldığı seçimde, 43 oy geçersiz kabul edildi. -TEŞEKKÜR KONUŞMASI- Tüm sandıkların açılmasından sonra üyelere seslenen başkan Adnan Polat'ın açıklamalarından Ajansspor tarafından derlenenler şu şekilde: "Yorucu, çok üzücü, biraz sevinçlerin olduğu karmakarışık bir hafta oldu. Önce sevgili Ali ağabeyi kaybettik, çok seviyordum onu. Çok değerli bir insandı kendisi. Sonra Sayın başkan Özhan Canaydın'ın acısını yaşadık. Yarın iki tane derbimiz var. Bayan basketbol takımımız Bandırma’da Türkiye Kupası Finali’nde mücadele edecek. Futbol takımımız da Fenerbahçe ile çok önemli bir maça çıkacak. Pazartesi günü de büyük bir sözleşmemiz var. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım çok çaba saffettik. Öncelikli olarak genel kurul ve divan başkanlarına teşekkür etmek istiyorum. Yorucu bir iş yaptılar yine burada seçimlerle ilgili olarak sabahın erken saatlerinde gelen sandık başındaki arkadaşlarım, benimle çalışan ve Adnan Öztürk ile çalışan arkadaşlarımı kutluyorum. Seçim döneminde isimlerini tek tek sayamayacağım bizimle birlikte olan bütün herkese teşekkür ediyorum. İsimleri tek tek hatırlamak çok zor, herkes büyük emek verdi. Seçimin sonuçları ile ilgili bir şey söylemek gerekirse ben herkese defalarca Galatasaraylı olmak ve Galatasaraylı kalmak için gelip oy kullanmaları için bir anons yaptım. Bugün tarihi bir sayı ile seçim gerçekleşti. Tevfik Fikret Salonu tarihi bir gün yaşadı teşekkür ediyorum katılanlara. Ben oy farkını biraz daha yüksek olacağını düşünüyordum ama Galatasaray bize şunu söylüyor. 'Biz sizin başlattığınız projeleri bitirmeniz için zaman veriyoruz bitirin ama gözümüz üzerinizde.' Bu takip etme mesajı da beni fazlasıyla memnun ediyor. İrfan ağabeyimiz rakipsiz divan başkanımız. Galatasaray’ın kapısı Adnan Öztürk kardeşim ve ekibine açıktır. Galatasaray büyük bir camia 15 tane yönetim kurulu arkadaşlarımın bunların üstesinden gelmesi kolay değil. Şirketlerimizi de düşünürsek en az 15 kişi daha olması gerekiyor. Ben Adnan Öztürk kardeşim ve çalışanlarına gelsin beraber çalışalım diyorum. Galatasaray ile ilgili basında çıkan söylemlerin hiç birinin doğru olmadığı bugün kanıtlanmıştır. Galatasaray’ın bütünlüğünü kimsenin bozmasına müsaade etmedik, bu saatten sonra da etmeyeceğiz. Yeni dönemde 29 Mayıs’ta bir tüzük genel kurulu var. Galatasaray tüzüğünün kanunlara uyarlanması şarttır. 760 kişinin tüzük kongresinde olması gerekmektedir. Bunu hep hatırlatacağım. Bütün Galatasaraylıları bu genel kurula davet ediyorum. Tüzüğümüzün aktif hale getirilmesini sağlayacağım. Tüzüğümüz düzeltilecek. İkinci sözümüz daha önce söylediğimiz gibi şeffaflık, saygınlık, dürüstlük devam edecektir. Genel kurullardaki yaklaşım daha etken olacaktır. Tesisleşme dönemidir Kalamış’tan başlayarak tesislerimizi yapacağız. Bütçeler ayrılmıştır bunlar için. Benim için en önemli konulardan bir tanesi de Galatasaray endüstrisinin kurulmasıdır. 509 yıllık birçok büyüklerimizin eserleri, kazandığımız kupalar ve birçoğunu burada toplamaktır. Biz bir araştırma merkezi kurup Galatasaray Endüstrisi kurmak istiyoruz ve bütün bilgilerimizin orada olmasını sağlayacağız. Yurt dışından bilgilerimiz de olacaktır. Rakiplerimiz sportif açıdan, başarılardan önümüze geçebilirler ama bir konuda bizim önümüze geçemezler. Galatasaray sporcularının ister bireysel ister takım halinde olsun şampiyon olmaları doğasındandır. Şampiyonluğun altındaki başarı; başarısızlıktır. Onun üstünde uluslararası başarı vardır. Ali Sami Yen'in dediği gibi 'Yabancıları yenmektir amacımız'. Yorucu bir gün oldu, sözü fazla uzatmak istemiyorum. Burada unutmuş olduğum, ismini söylemediğim, bizimle mücadele eden, oy kullanan, birlik beraberliği gösteren hekese teşekkür etmek istiyorum. Sabahtan beri bizi yalnız bırakmayan medyamıza da. Bu genel kurulda gösterilen centilmenlik, Galatasaraylılık duruşu nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum, sağolun varolun."
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|