![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AB Birliği
Bindokuzyüzaltmış çaldık kapını, Elli yıl beklettin, AB Birliği. Tastamam öğrendik, ölçtük çapını, Yarım asr teklettin, AB Birliği. Her gün bir mazeret bulur söylersin, Haçlı seferinde neler eylersin, Girdiğin ülkeyi her an meylersin, Şimdiden sarhoşuz, AB Birliği, Gönül eğliyorsun her gün bir demeç, Oyalanıyoruz almamak amaç, Bir gün düz ve eniş, diğer gün yamaç, Gerçek niyet belli, AB Birliği, Ezanlar rahatsız eder sizleri, Uyandırırsınız belki bizleri, Çökmemek gerekir sağlam dizleri, Aslın, neslin telli AB Birliği. Eksik bulmak için gördün Rumları, Ermeni vahşeti döktün kumları, Rol icabı bazen alsan gamları, Aslan tipli kurtsun, AB Birliği. Gelsen koparırsın eski bağları, Engel gösterirsin alçak dağları, Gençlerim yaşlanır öldür sağları, Siste av ararsın, AB Birliği. Misyonerlik yapmak başta işiniz, Mertlik yoktur serde gevşek kişiniz, Bizler yutulmayız kırmaz dişiniz, Dursunî istemez, AB Birliği. 17/12/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acaba
Dünyada güneş yaksa, gölgeye kaçarsın, Mezara bir hazırlığın var mı acaba? Gölgede üşüsen, sıcaklığı ararsın, Ölüme karşı, tedbirin var mı acaba? Yağlı, tuzlu, tatlı keyfine göre yerdin, Fakir fukarayı görür, güler geçerdin, Ana-baba, kul hakkı nedir düşünmezdin, Mahşer içinde hesabın var mı acaba? Kızıl et, dermansız halde gözünü açtın, Anan sana kol, kanat gerdi, masum baktın, Elden, ayaktan düşünce kenara attın, Bir ızdırabını düşündün mü acaba? Aslanlığına sevinme, yarın kedisin, Senden doğan da, aslan olacak bilesin, Dönme dolap binmeye devam edeceksin, Tabuttan toprağa hesap var mı acaba? Büyüklerin senin gibiydi bir zamanlar, Nerede asıp kesen, nice kahramanlar, Toprağa, taşa sor, belki seni anlarlar, Helâl kazanılmış, kefen var mı acaba? Bir narayla ödlerimizi patlatırdın, Toprağa gireceğini hatırlamazdın, Arkanda kalacak, o arabalardaydın, Kolsuz elbise giyesin, var mı acaba? Aldığın her nefesin hesabı gelince, Kılın bine yarıldığını hissedince, Amel defterin bomboş geri verilince, Hesap vermeye takatin var mı acaba? Dünya için devamlı harçlık biriktirdin, Malı yığdın, zekât, öşür, fitre bilmezdin, Belki ömrün boyunca camiye girmedin, Ölüm acısını düşündün mü acaba? El açıp yalvarana, Allah versin derdin, Allah’ın verdiğiyle, sen son sistem yerdin, Ölümü, mezarı, mahşeri düşünmezdin, Hesap günü, mazeretin var mı acaba? 26/8/2005 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aç Gözlü Gemi
Ey şu rıhtıma yanaşan doyumsuz gemi, Kim bilir, seninle kimler kaybolup gitti. Sana binen garipler, bir daha dönmedi, Beni de al götür, yaşanır hal kalmadı. Kimlik sormazsın, sırasıyla bindirirsin, Kimse bilmez ki, nerelerde indirirsin, Elbiseli, çıplak nasıl olsa bin dersin, Beni de al götür, sevinir can kalmadı. Büyüklenenler senin yanında eğilir, Farklar kaybolmuştur, herkes eşit denilir, Bazısı binmeye koşarak kendi gelir, Beni de al götür, dayanır bel kalmadı. Güne gözünü yeni açmış, ya da yaşlı, İçinde, geride sevenler gözü yaşlı, Acıma bilmezsin, suratın çatık kaşlı, Beni de al götür, doyan nefis kalmadı. Ne haldedir acaba o götürdüklerin, Sıcakta, soğukta boyun eğdirdiklerin, Faydası var mı onlara gölgeliklerin, Beni de al götür, ağrısız baş kalmadı. Sen gitsen, diğeri gelir aç gözlü gemi, Durmadan boğuştuk, bilmedik dünya fani, Aç pencereni göreyim, binenler hani, Beni de al götür, konuşur dil kalmadı. Gündüz, gece, şafak, tan ağarırken hep sen, Gelirsin aklıma, çağrıldım sanırım ben, Haberini beklerken, korkudan titrer ten, Beni de al götür, dinlenir söz kalmadı. 11/8/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açar Kardelen
Sevgiyle üstüne basılan karda Buzları eritir, açar kardelen. Sevgiyle üflenip yakılan harda Közleri söndürür, açar kardelen. Dil, din, renk bakmasak, aşkla sarılsak Sevgi tohumuyla kökte karılsak Düşmana beraber küsüp, darılsak Denizi kurutur, açar kardelen. Bir metre kumaşa takıldı gözler Aranıp, sorulmaz, bilinmez özler Mana düşünülmez söylenir sözler Sevgiyle yeşerir, açar kardelen. Ne önemi vardır şekil, şemanın? Ne kastettiğini bilsek temanın Kime nasıl gider duysak nemanın? Adalet dağılır, açar kardelen. Herkes aynı olsa dostluk olur mu? Ne kadar yaşasan meydan kalır mı? Kul hakkı bilenler alıp, çalar mı? Beyinler gelişir, açar kardelen. Sevgiden nadide çiçek var mıdır? Birbirimize zülm, elde kâr mıdır? Coni fırsat kollar, kavga ar mıdır? Filizi boy verir, açar kardelen. Bencillik denizi, dağı bitirir Böyle gidilirse insan yitirir Şairler doğruyu öne getirir Kalplerde çimlenir, açar kardelen. 02/05/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adıyaman Gülleri
Adıyaman gülü açılır her gün, Delikanlı insan, şef Ziya Doğan. Mersin'den saldılar Türkiye'ye ün, Pirimiz şairdir, şef Fadıl Doğan. Yüksekleri karlı dağları beyaz, *******i çekilmez üşütür ayaz, Güzeldir kızları yaparlar niyaz, Türkiye incisi, Necmettin Beyaz. Sizlerden ayrılık yüreğe koyan, Şahsiyetler açık meydanda ayan, Yiğitlik dağıldı her yana şayan, Örnek arkadaştır, şef Bekir Döyan. Altı hazinedir petrol ve demir, Üstü yayla dolu çobanda emir, Her konuda vardır üstadımız mir, Emsalsiz şairdir, Abdullah Demir. Maden çeşidinden kullanılır tunç, Onlara sevindim kendimden utanç, Gelmez inşaallah şeflere usanç, Şefliği red etmiş, mirim Ertan Tunç. Eğrilip oturma, koltukta doğrul, Haksız olduğunda el öpde eğril, Sıkıştığın zaman yol bulup sıyrıl, Yakışılklıdır Abdurrahman Doğrul. Hayata küsmeyin yaşayınız şen, Engelli yolunuz korkmasın düşen, Çok olur önlere çukurlar eşen, İmtihan kazanmış, şef Ahmet Gökşen. Görüşürüz bir gün belki sizlerle, Başınız dik olsun sağlam dizlerle, Dursunî yenildi saklı gizlerle, Sizler şeflik yapın, güler yüzlerle. 30/01/2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affet
İncitilsem de, kimseyi incitemem, Her suçu kendimde ararım, bilemem, Gonca misali sana, bir şey diyemem, Sen sevmesen de, ben kalbimden silemem. Mazimizin hatırına affediver, Bülbül gülü, deli gönül seni sever, Saray kalbin, ustasını söyleyiver, Sevgilerin en üstününde bir gülüver, . Adımlarım, karıncaları ezmesin, Yaratanı görüp, ondan gücenmesin, Suçların hepsi ben de, ne diyen desin, Artık sevenler, birbirine küsmesin, Dün verdiğim bir demet gül hatırına, Boynum uzatırım, iste satırına, Duygular sığmaz şiirin mısrasına, Cezaya razıyım, Hak’ın rızasına. Senin kadar inceden düşünemedim, Odunluğuma say, bir delilik ettim, Sevgiye layık, eşsiz bir seni seçtim. Affedersen, handaki her şeyden geçtim. Gül de diken, ben de dil azap saçıyor, Bülbül güle küsmüyor, yine konuyor, Deşme ne olur, yaram tekrar kanıyor, Hakk bile günahkâr kulun affediyor. 21/04/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affet Beni Anne
Kardeşlerim erken ölünce, Dursun dedin, Gece, gündüz, üstüme kollarını gerdin, Benim hayırsız olacağımı bilmedin, Affet beni, sağlığında gülmedim annem. Bu da ölecek sandın, devamlı ağlardın, Çadırda, çok rezil bir hayat yaşardın, Bir düzine evlat, doğurmayı başardın, Affet beni, varlığında gelmediğim annem. Hastalansak, ottan, çöpten ilâç yapardın, Her hastalığımın yakısını sarardın, Altı evlat uğruna, sen hasta yatardın, Affet beni, ziyaret etmediğim annem. Sen bana ölmesin, ben sana ölsün dedim, Sağlığında yüce kadrini, hiç bilmedim, Ata olunca, ne çektiğini anladım, Affet beni, elini öpmediğim annem. Aramızda hükmederken hiç kıyamazdın, Analık ruhuyla bakar, azarlamazdın, Kabrinde ağlasam, yüzüme bakamazdın, Affet beni, dua edemediğim annem. Birazcık, yalaka evlatları severdin, Ben gerçekleri deyince, değer vermezdin, Kabir hayatının, azabını bilmezdin, Affet, en iyi senmişsin, bilmedim annem. 11/10/2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağladım Ben
Anamdan doğunca, dünyaya baktım, şöyle, Kurtlar vadisindeyim diye, ağladım ben. Bu günleri görmüşüm, o günün diliyle, Dost ihanetine uğradım, ağladım ben. Anam-babam yalaka evladı severdi, Kocamış kurtlar, yavru kuzuyu geverdi, Çocukları seviyorum diye döverdi, Çeketimi başıma çekip, ağladım ben. Sıkışınca dost sanıp, kapısına vardım, “Elimden tutar mı? ” ümidiyle yalvardım, Dinledi, dinledi, ben de inandı sandım, Senin meselen dedi, döndüm, ağladım ben. Denemeden onu dostum oldu sanmıştım, Gerçi ben hiçbir zaman akıllanmamıştım, Denize düşünce yılana sarılmıştım, İlgilendirmez dedi, yandım, ağladım ben. Muhtaç olsa, gece açardı, telefonu, Yere kapaklandım, tanıdım, şükür onu, Akılsız kafam, daha çok yer, yaş odunu, Vay yalnızlığım dedim, döndüm, ağladım ben. Evde karıyla-oğlan uyladı kafayı, Bilekler güçlendi, oldular kabadayı, Domuzdan daha adidir, emmiler, dayı, Daha akıllanmadım dedim, ağladım ben. Kafam kocamandır, akıldan yoktur zerre, Anamdan doğduğum gibi, giderim kabre, Gelen, giden boynuzsuz buldu, hal nadire, Kabre girmeden öldüm dedim, ağladım ben. 30/09/2005 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akdeniz
Uçsuz, bucaksız, göz alabildiğince Uzanan Akdeniz. Seni her sabah başka zikirle görmek, Ne güzel… Kızdığın zaman, dalgaların heybetli, Sevinçli olduğunda, kıyıyı okşayan dalgaların, Her vakitte farklı geliyor kıyıya, Hele gün doğumunda seni seyretmek, Sende bir başka aşkla doğuyor güneş. Gün batımında bir başka güzelsin. Senin gibi olabilmeyi isterdim. Ne kadar geniş ruhun var? Binlerce canlı içinde, ayrı bir alem, Kenarındaki kumsalda yürüyebilmek, Yağmur altında, kıyında gezinmek; Başka bir güzelliğin, Ruhumun derinliklerini okşayan sevecenliğin, Tüm sıkıntıları unutturuyor, duygusallığın, Seninle sarmaş dolaş olabilmek, Dostluğun ne güzel Akdeniz, Sendeki bir kum tanesi olmak isterdim. Bize her sabah başka nasihat verdin. Seni seyretmek, dünyadan uzaklaşmak, Gam, keder hiçbir kötülüğü hatırlamamak, Kötüleri hisleriyle baş başa bırakmak, Senin kadar gönlü geniş, Duyguları sınırsız olabilmek, Ne güzel her şeyi unutabilmek, Anlattığın dersleri hayatıma, Rehber edeceğim Akdeniz Dursunî’nin baş tacısın Akdeniz, Seni ömrüm boyunca unutmayacağım. 14/11/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah'ım 1
Unuttuk senin zikrini yuttuk oltayı, Nasıl gelirim bu yüzle, sana Allah’ım? Cezaevi dünya atıyoruz voltayı, Hangi dilimle dua edeyim Allah’ım? Aldırmışlar doğduğumda ilk abdestimi, Doldurdum her çeşmeden getirdim testimi, Hoşuma gitmez işlere çektim restimi, Utandırma, rest çektiğim sendin Allah’ım? Bilmedim ki her nefes izninle alınır, Öğretmediler namazlar nasıl kılınır, Dünyaya tapar olduk kulların aranır, Hangi dizimle secde ederim, Allah’ım? Herkes inandığını doğru der savunur, Ebesine inanır gerçekten gocunur, Baksa kitabına her şey açık okunur, Temiz yanı olan kulun var mı Allah’ım? Zerreyken verdiğim sözleri tutamadım, Şeytanın tuzaklarından kurtulamadım, Camilerde bir vakitte bulunamadım, Musalla taşına, nasıl gelirim Rabb’ım? Anlayan kitabını kulların nadide, Varsa sevgilin kim bilir hangi vadide, Kandırdı kurtlar kuzuyu kozlar canide, Kula kul olmayan, kulun var mı Allah’ım? 26/05/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|