www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-14-2006, 11:11 AM   #1
Bostandere
Forum Aşığı

Teşekkür Etme: 111
Üye No: 4863
İtibar Gücü: 3039
Rep Puanı : 65437
Rep Derecesi : Bostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond reputeBostandere has a reputation beyond repute

Bilgisayar yazılım şirketi Microsoft, Windows işletim sistemi için bir yılı aşkın zamandan bu yana en büyük güvenlik güncellemesini yapmaya hazırlanıyor.

Şirket bir yıldan bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı bir güncelleme yapıyor
Yapılan açıklamaya göre, bu güncellemeyle, Microsoft yazılımlarındaki 12 güvenlik açığının kapatılması öngörülüyor.
Yeni güvenlik yamalarından dokuzunun Windows işletim sistemine ait olduğu ve bunlardan birisinin en üst düzey güvenlik açığı kategorisi olan "kritik" önemde olduğu belirtiliyor.
Windows işletim sistemindeki güvenlik açıklarından birisinin, bilgisayar korsanları tarafından sık sık kullanıldığı ve bu güncellemeyle bu sorunun çözülmesinin hedeflendiği açıklandı.
Microsoft, bilgisayar kullanıcılarının bugünden itibaren yeni güvenlik yamalarını bilgisayarlarına indirebileceklerini ve Windows işletim sistemi kullanılan tüm bilgisayarların bu güncellemeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Microsoft şirketi, her ayın ikinci salı günü yeni güvenlik güncellemelerini kullanıcılara açıyor.
Haziran ayı için hazırlanan güvenlik yamalarının, bir yılı aşkın süredir hazırlanan en kapsamlı güncelleme olduğu belirtiliyor.
Hazırlanan yeni yamaların büyük bir çoğunluğu Windows işletim sistemine ait olsa da, Microsoft tarafından üretilen Office programları ve elektronik posta sürücü yazılımı Exchange de güncellenecek.
Microsoft'un kelime işlemcisi Word programında bulunan bir güvenlik açığı da bugün yayınlanacak yamalarla kapatılabilecek.
Bu açığı kullanan bir virüs, ABD-Asya zirvesinin sonuç bildirgesi görünümündeki bir Word belgesi görünümünde elektronik posta mesajıyla yayılıyor.
Backdoor.Ginwui adlı bu virüs ilk olarak Mayıs ayının ortalarında belirlenmişti.
Yasal zorunluluk
Yapılan güncellemelerden bir diğer ise, Microsoft'un internet programı Internet Explorer'la ilgili.
Bu güncelleme bir yasal zorunluluktan kaynaklanıyor.
Microsoft şirketi ve Eolas adlı şirket, "ActiveX" olarak bilinen internet ek programı nedeniyle mahkemelik olmuş, Microsoft 521 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.
Microsoft, Internet Explorer programını yeniden tasarlayarak kullanıcılar herhangi bir internet sitesini kullandıklarında ActiveX programının otomatik olarak başlamasını durdurmak zorunda kaldı.
Bundan önce kullanıcılar, bu programı otomatik ya da kendi seçtikleri zamanlarda kullanma olanağına sahipti.
Artık, bu seçenek zorunlu hâle gelecek ve Internet Explorer da ActiveX programı otomatik olarak kullanıma girmeyecek.
Microsoft, Windows 98 ya da Windows ME sürümlerinin bu yeni güncellemeyi kullanamayacaklarına, bu iki sürüm için şirketin teknik desteğinin 11 Temmuz'da dolacağına dikkat çekiyor.

Bostandere çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 06-14-2006, 11:19 AM   #2
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3946
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

paylaşım için soal

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı