www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-23-2006, 02:57 PM   #1
Karizmatix
Forum Müdavimi
 
Karizmatix Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2006
Konum: Uzak diyarlar
Yaş: 41
Mesajlar: 2,516
Teşekkür Etme: 17
Thanked 126 Times in 56 Posts
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2203
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi : Karizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond repute
Cinsiyet :
Exclamation havalar ısındı süt ve süt ürünlerine dikkat

Uzmanlar, yaz günlerinde süt tüketiminde dikkatli ve sağlıklı olunması konusunda uyarıyor. Uzun süre sıcakta kalan açık süt içindeki zararlı mikroorganizmaların hızla çoğaldığı ve bir hastalık kaynağı haline geldiği bildirdi.

Özel İbni Sina Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Alper Ata, bulaşıcı hastalık riskinin ve gıda zehirlenmelerinin arttığı sıcak yaz aylarında güvenli tüketim için, ambalajlarda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Sütün sağlık için ihmal edilmemesi gereken, tüketirken de büyük özen isteyen en hassas gıda maddeleri arasında yer aldığını ifade eden Dr. Alper Ata, "Ancak sağlık için içilen süt, açıkta tüketiciye ulaştırıldığında bir hastalık tehdidi haline gelebiliyor. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde, süt patojen mikroorganizmaları vücuda taşıyabilir. Ve süt yoluyla bulaşan brusella, tifo, paratifo, sarılık, tüberküloz ve şarbon hastalıkları oluşabilir" dedi.

Özellikle yaz aylarında, açıkta satılan sütün sebep olabileceği hastalıklardan korunmak için ambalajda sunulan, ısıl işlemden geçirilmiş sütü tercih edilmesi gerektiğini ve açık süt tüketiminin yasa ve yönetmeliklerce de yasak olduğuna dikkat çeken Dr. Ata, "Süt protein, yağ, karbonhidrat, mineral madde, vitamin, enzim, su gibi besin maddeleri ve büyüme için gerekli tamamlayıcı faktörleri içerdiğinden insanlar için vazgeçilmez bir besin kaynağı olma özelliği taşıyor. Ancak sütün üretiminden tüketimine kadar olan tüm aşamalarında hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.
__________________
Haraket Zamanı
Karizmatix çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
GÜNEŞ SİNCABI veya İSİNDİ F@sTaLaFisT@ Eskiler (Arşiv) 0 10-14-2007 12:45 PM
İbrahim Üzülmez: 'Suyumuz ısındı!' mert_fb_07 Eskiler (Arşiv) 0 09-22-2007 10:42 AM
Kan ve Ürünlerine Yeni Düzenleme jockeя Eskiler (Arşiv) 0 01-11-2007 12:46 AM
Suyu ısındı!!! sisligölge Eskiler (Arşiv) 4 09-21-2006 11:10 AM
Ruud Real'e ısındı: 0-2 alexdesouza20.07 Eskiler (Arşiv) 1 08-20-2006 11:46 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:38 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.