www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-19-2008, 11:39 AM   #1
Kéan aRs
Aşmış Üye

Kéan aRs Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 125
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4227
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi : Kéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond repute
Varsayılan 'Laiklik ve solda birlik' lafından bıktım millet sandıkta ağzımızın payını verdi

'Laiklik ve solda birlik' lafından bıktım millet sandıkta ağzımızın payını verdi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarihi Kongre ve Etnografya Müzesi'ni gezdi. Müzede sergilenen eserleri inceleyen Sezer, yetkililerden bilgi aldı.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'laiklik ve solda birlik' konularında ilginç bir itirafta bulundu. Her gittiği yerde 'solda birlik' talepleriyle karşılaştığını ifade eden Sezer, "Artık solda birlik lafından bıktım. Varsa yoksa Atatürk, laiklik, birlik. Olmuyor, olmadı. İşte 22 Temmuz'da yaptık, ağzımızın payını aldık milletten." dedi.

DSP ve CHP, 22 Temmuz seçimine birleşerek girmiş; ancak AK Parti'nin yarısından daha az (yüzde 21) oy toplayabilmişti. Seçimin hemen ardından da 13 milletvekili DSP'ye dönmüştü.

Sivas'ta basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sezer, gazetecilerin sorularını cevapladı. Sezer, solda birlikle ilgili bir soru üzerine "Bir birlik yaptık, ağzımızın payını aldık milletten." ifadesini kullandı. Artık 'solda birlik' lafından bıktığını kaydeden Sezer, şöyle devam etti: "Bunu ilk defa Sivas'ta söylüyorum. Çünkü bütün enerjimizi, hiç çalışmayan, üretmeyen, yeni şeyler koymayanların heveslerini tatmin için 'Ahmet, Mehmet bir araya gelecek mi? Şurada kim olacak?'a harcıyoruz solda. Hangi projelerle, hangi üretim projeleriyle Türkiye'yi kalkındıracağız? Laikliği korumak için, Atatürk Cumhuriyeti'ni daha ileriye taşımak için hangi atılımları gerçekleştireceğiz, bunu hiç konuşmuyoruz. Varsa yoksa Atatürk, laiklik, birlik. Olmuyor, olmadı. İşte 22 Temmuz'da yaptık. İnsanların karnı aç. Biz diyoruz ki 'senin karnın aç, ama boş ver, laikliği kurtar ve bize oy ver."

Sezer, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu sol partiyi ise şöyle tarif etti: "Yerli, özgürlük, barış, insan hakları, sosyal adalet gibi evrensel sol değerlere bağlı, onunla birlikte Türkiye'ye özgü. Örneğin inançlara saygılı, zenginlikte sosyal adaleti gerçekleştirecek, kalkınmayı köylüden başlatacak. Aynı zamanda toplumu bilgi toplumuna taşıyacak vizyonu olan sola ihtiyaç var."
Kéan aRs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:54 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.