![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 10 Thanked 995 Times in 141 Posts
Üye No: 10
İtibar Gücü: 2013
Rep Puanı : 50067
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Yusuf İslam Denizde boğuluyormuş, öyle bir noktaya gelmiş. Demiş ki: "Yâ Rabbi! Eğer ben ölümden kurtarırsan, bundan sonra ben sana güzel ibadet edeceğim. Hak din üzere güzel ibadet edeceğim." demiş. Bir vesile olmuş, yanından bir şey geçmiş, Allah kurtarmış onu boğulmaktan... Kurtulmuş. Bu unutmuş. İnsanoğulları böyledir muhterem kardeşlerim!.. Zelzele olduğu zaman herkes softa kesilir; zelzele geçtiği zaman unutur. Kıtlık olduğu zaman, harb darb olduğu zaman, Kıbrıs'a çıkartma olduğu zaman herkesin nasıl olduğunu hepiniz biliyorsunuz; gazetelerin, radyoların havası değişti. O bittikten sonra dinle imanla ilgi azalıyor. Gemiye bindiği zaman dalgalar gemiyi sarstığı zaman; (Deavullêhe muhlisîne lehüd dîn) ihlâsla Allah'a dua ederler; karaya çıktıkları zaman unutular. İnsanoğlunun yapısı bu... Yusuf İslâm da verdiği sözü unutmuş. Ama rüya görmüş: "Hani sen, 'Yâ Rabbi bu ölümden beni kurtarırsan sana güzel ibadet edeceğim!' demiştin; ne oldu?" Diye rüya görmüş. Ama bu rüyalar geceleri tekrarlanmaya başlayınca birkaç defa rüya gördükten sonra müslüman olmuş. Allah ikaz etmiş onu... Allah hepimize bu ikazları nasib eyler inşallah. Bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. (not: Bu olay tamamen gerçektir)
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 16 Thanked 207 Times in 111 Posts
Üye No: 4920
İtibar Gücü: 2153
Rep Puanı : 45383
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() harbiden güzel bi konu zaten Yusuf İslamın hastasıyımdır tabiki ilahi konusundaaa
![]() |
#3 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 1 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 7709
İtibar Gücü: 1427
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() zorda kalinca tabiiki dua edeceksin Allah a..ama olumden kacis yok!!he bu olay gerckse Allah dine cekmek icin ona bir sans vermis olabilir...ama depremler,afetler doğa olayidir,herseyi de dine yormak yanlis..eger burdaki ya da afganistan'daki deprem fln isaretseeee.....
bu depremler neden asil Allah'i kaybetmis Amerika'da ya da ne bileyim ineklere tapan ulkelrde olmuyr?? yusuf islam bitane zaten ya!!dogru yolu da bulmus daha ne olsun
fire,to begin whipping dance of the death Son düzenleyen: Bascii; 01-31-2006, 11:52 PM.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 2 Thanked 29 Times in 12 Posts
Üye No: 5808
İtibar Gücü: 1522
Rep Puanı : 1510
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel paylaşım bizleri bilgilendirdiğin için sağolasın kanca ! Müslümanyaa Gerisi gelir bea !
![]() |
![]() |
#5 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 98 Thanked 82 Times in 37 Posts
Üye No: 10059
İtibar Gücü: 1647
Rep Puanı : 9725
Rep Derecesi :
|
![]() Ben biliyodum zaten.Ama müslüman olduktan sonra çok eleştiri aldı.Fakat biz onu kucakladık.Çok güzel de sesi var.Artık ilahi ve ezgide kullanıyor sesini...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 31 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 3109
İtibar Gücü: 1450
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() cok güzel bir örnek yusuf islam..daha nice yabancilar müslüman oluyor...ama biz müslümanken müslümanligi tam yerine getirebiliyormuyuz acaba =(
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Аllаhın Ayeti İbret için: Kabir azabı..garıp ve ıbret verıcı.. | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-09-2008 05:20 AM |
O MüsLüman DeğiL mi (İbretLik Bir OLay) | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-15-2008 03:10 AM |
AZRAiL'iN GüZELLiği ( MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYUN) | WhiteMan | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-15-2007 07:20 PM |
Kötü haber nasıl verilir :))) Mutlaka okuyun | whitewolf | Eskiler (Arşiv) | 2 | 11-24-2006 10:51 AM |
Din Nedir? İslâm Dini ve Diğer Dinler İslâm Dini'nin Özellikleri İslam Dininin Kayn | djcrueL | Eskiler (Arşiv) | 1 | 01-29-2006 01:45 AM |