www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-16-2006, 12:57 PM   #1
KaRaYeL
ÇaKaL Üye

KaRaYeL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 49
Üye No: 7515
İtibar Gücü: 1880
Rep Puanı : 23286
Rep Derecesi : KaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond reputeKaRaYeL has a reputation beyond repute
Thumbs up [16/07/2006 12:26]bakÜ-tİflİs-cayhan'dan Sonra Adim Adim Şah Denİzİ Projesİne..

Ankara - İşletme aşamasına geçilen Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hampetrol boru hattı projesinden sonra Türkiye'nin uluslararası enerji alanındaki ikinci prestij yatırımı olan Şah denizi projesinde de geri sayım başladı.

TPAO, Şah Denizi Projesinde ilk gaz teslimini 30 Eylül 2006 olarak planladı.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) bağlı kuruluşu TPOC Ltd. Şirketi vasıtasıyla ortak olduğu, Hazar Denizinin Azerbaycan sektöründeki Şah Deniz Projesinde, BP-Statoil ve TPOC ortaklığınca yapının hidrokarbon potansiyelinin araştırılması amacıyla başlatılan çalışmaların bu yıl sonunda tamamlanması programlandı.

Yılda 6,6 milyar metreküp doğal gazın 15 yıl boyunca Türkiye'ye ulaştırılmasının planlandığı proje kapsamında, üç üretim kuyusunun ön sondajlarının tamamlandığı ve inşaat faliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bu arada projede Aşama-2'nin ön çalışmalarının da sürdürüldüğü bildirildi.

Taraflar arasında daha önce yapılan anlaşmalarda ayrıca, Gürcistan, Azerbaycan ve yakıt gazı olarak da BTC projesine gaz satışı yapılacak.
Şah Denizi projesinde yer alan şirketlerin hisse dağılımı ise projenin başlangıcı itibarıyla şöyle:
BP yüzde 25, Statiol yüzde 25, Sca, Total, Nico ve Luciol şirketleri yüzde 10'ar ve TPAO yüzde 9.
KaRaYeL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı