![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 278 Thanked 713 Times in 478 Posts
Üye No: 8785
İtibar Gücü: 2461
Rep Puanı : 36043
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Geldiği günden bu yana hep Oscar Cordoba ile kıyaslandı. Hazırlık maçlarında, "eksi" puan aldı, yan toplarda zayıf olduğu ileri sürüldü. Ancak Süper Kupa, Vedran Runje'nin adeta rüştünü ispat etmesi oldu.
Öncelikle kendini savunan ve kaleciliğin zorluklarını anlatan Hırvat file bekçisi, "Kaleci yalnız adamdır. Futboldan anlayanlar bunu çok iyi bilir. Kalecilerin kaderi böyledir. Geçen sene Beşiktaş'ın en çok gol yediği pozisyonlar yan toplardı. Bu tek bir kişiye bağlanmamalı. Bizler robot değiliz tabii ki hatalarımız olacak. Büyük kulüplerde oynamak zordur. Hata yapabiliriz ama bunları tekrarlamamalıyız. Geçen sene Beşiktaş hiç yandan kalesinde gol görmemiş olsa ve ben bu sene yemiş olsam benim hatam diyebilirim" diye konuştu. 'Tarzımız farklı' Siyah - beyazlıların bir numarası, "Beşiktaş 1903 yılında kuruldu. Bana 1903'ten beri şöyle bir kaleci vardı, hiç hata yapmadı desinler hemen valizimi toplar giderim. Cordoba'nın gidişindeki dedikoduları az çok biliyorum. Cordoba'nın son maçta yaptıkları değil, dört yılda yaptıkları önemli. Taraftar onu çok seviyor, demek ki iyi işler çıkarmış" dedi. Runje, sürekli kıyaslanan Cordoba konusunda da şu ifadeleri kullandı: "İnsanları karşılaştırmak güzel de herkesin tarzı ayrıdır. Cordoba her iki ayağını da kullanabilir. Şimdilik solumu kullanıyorum. Ama ben 30 yaşındayım bu saatten sonra Cordoba'yı geçmek için üç ayak birden kullanmam gerek!" Kendi özelliklerini de değerlendiren Kartal'ın kalecisi, "Diğer kalecilerden farklı özelliğim var mı bilmiyorum. Belki ileride iki ayağımı birden kullanabilirim. Çizgi kalecisi değilim. Defansın ortasındaki adamın arkasında oynarım genelde. Bütün kaleciler de iki ayak ve iki el vardır. Ama bence baskı altındayken aklını ve yeteneğini ve oyun zekasını en iyi kullanan kaleciler farklı olabilir" yorumunu yaptı. 'Maradona dönemi bitti' Son adam olarak sahayı daha iyi gözlemleme fırsatı bulan Vedran Runje, takımı şöyle değerlendirdi: "Hocayı dinleyen ve istediklerini yapmaya çalışan bir takım var. Genç oyunculardan kurulu bir takım ve hepimiz çok iyi çalışıyoruz. Hazırlık maçlarındaki skorun hiç bir önemi yok. Futbolu anlayanlar bilirler ki, bu tip karşılaşmalar adı üzerinde hazırlık maçlarıdır. Bu takımın önümüzdeki sezon iyi işler çıkaracağına inanıyorum." Futbolun kolektif bir oyun olduğuna da dikkat çeken Runje, "Defansta dört tane muhteşem adam olsa da takım, takım halinde hücum edip takım halinde geri dönmesi lazım. Bireysel futbol eski zamanlarda kaldı. Hoca dahil on bir kişi topu bir adama versin ve o gol atsın. Maradona dönemi bitti. Futbol anlayışı çok değişti" yorumunu yaptı. 'Böreeeek!' Türkiye'ye gelir gelmez, kaleciler için çok önemli olan 'Bırak' kelimesini öğrenmeye çalışan Vedran Runje, bir türlü bunu telaffuz edememiş. Her seferinde arkadaşlarına 'Bıraaaak' yerine 'Böreeek' diye bağıran Hırvat file bekçisinin bu durumu arkadaşları arasında espri konusu olmuş.
Beşiktaşlı olmak Gözyaşı Değildir akıp Gitsin, Bir Mevsim Değildir Zamanı Gelince Bitsin, Bir Heves Değildir Gelip Geçsin ve "BEŞİKTAŞ" Ömür Değil Ölünce Bitsin.. ![]() BeşiktAşımız ile ilgili son haberler ![]() ![]() Moderator başvurusu için tıklayın |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2552
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() cok hırslı bir kaleci takıma cok sey katacak insallah...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Runje: "Ne yapsam yetmedi" | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 2 | 12-16-2006 11:12 AM |
Runje: "Taraftar ile bütünleştim" | blAcksmith | Eskiler (Arşiv) | 3 | 11-21-2006 02:49 PM |
Runje, "Kalem kapalı" | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-05-2006 12:22 PM |
Polat: "Herkesin inancına saygılıyız" | sparki | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-04-2006 12:17 PM |
Cordoba: "Runje iyi kaleci" | GeCeLeR | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-06-2006 02:05 PM |