![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları
![]() |
Görünüm Modları
![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 34 Thanked 787 Times in 309 Posts
Üye No: 13564
İtibar Gücü: 2105
Rep Puanı : 40019
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Genç adamın biri,
Dermiş babasına her gün; Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi' Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, hakikisi Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki... Devam eder durur konuşma... Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava, Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna, Hadi al bu çuvalı, şimdi götür dostuna'. Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı, Koymuşlar çuvala, Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı, Gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı. o dost, bakar ki bir çuvala hem de kanlı, Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını, Böylece tek tek dolaşır delikanlı, Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını. Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır. evlat geriye döner. Ama içten yıkılır... Babasına dönerek; haklıymışsın baba ' der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana. Baba 'hayır Evlat 'der, benim bir dostum var bildiğim. Hadi, çuvalı alda bir kerede git ona. Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar... Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir. O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur kazarlar birlikte, Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, Üzerine de serpiştirirler toprak. Belli olmasın diye dikerler sarımsak... Genç adam gelir babasına; 'Baba, işte dost buymuş' diye konuşunca, Babası; 'daha erken, o belli olmaz daha. Sen yarın git O'na, çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, işte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi. Sonra gel olanları anlat bana...' Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, Maksadı anlamaktır dostun hakikisini, babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen DOST; 'Git de söyle babana, biz satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada'! Dost Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli... Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana Sarılmalı... Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı... Dost dediğin; Fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli. Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı... Üzüntüyü bölmeli... Geçmişi çıkarmalı... Yarını toplamalı... Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı... Varmı Benim Böyle Bir Dostum Oldu Diyen... Cevaplarınızı Bekliyorum... İlk Cevap Benden... Şahsen En Güvendiğim En Çok Sevdiğim İnsan Bile Zoru Görünce Çekip Gitti... Sür-ç Lisan Ettiysek Aff Ola
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
bluekeys (08-08-2006), Breavhart (08-09-2006), dijitalsih_1 (08-09-2006), fastmen1 (08-09-2006), ZumruduAnka (08-18-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Teşekkür Etme: 5 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 14628
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 267
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() yo ya ne arıyor kalmadı gerçek dostluklar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() ne ahlak ne de sevgi gökten dünyaya indi
insanlık istedi keşfetti hepsini dün doğmuş bir bebeğe bile girebilen mikrop misali içimizde hem kötü var hem iyi
![]() |
#4 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 278 Thanked 713 Times in 478 Posts
Üye No: 8785
İtibar Gücü: 2461
Rep Puanı : 36043
Rep Derecesi :
|
![]() sanırım en şanslı benim
Beşiktaşlı olmak Gözyaşı Değildir akıp Gitsin, Bir Mevsim Değildir Zamanı Gelince Bitsin, Bir Heves Değildir Gelip Geçsin ve "BEŞİKTAŞ" Ömür Değil Ölünce Bitsin.. ![]() BeşiktAşımız ile ilgili son haberler ![]() ![]() Moderator başvurusu için tıklayın |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3944
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
![]() bence iyi bir dost aramak yerine biz iyi bir dostmuyuz bence önemli olan bu bunun cevabını verebiliyorsak sorun zaten yoktur yanılıyormuyum...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
cok dogru katılıyorum sana insanalrı suclama bence zoruru gorunce kacıyosa belkıde zorluk cıkartan sensındırr aman herneysee
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Üye No:
![]() blukeysin ddiği gibi karşımızdakinden önce kendimizi sorgulamalıız
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 1 Thanked 5 Times in 2 Posts
Üye No: 3794
İtibar Gücü: 1504
Rep Puanı : 248
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
hakılısın katılıyorum sana
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 1 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 17085
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() bende böyle dost çok
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2006
Teşekkür Etme: 152 Thanked 148 Times in 79 Posts
Üye No: 16717
İtibar Gücü: 1854
Rep Puanı : 19082
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() dost bulmak zor bu devirde
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Boyle bir dostunuz oldumu??? | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 3 | 02-17-2008 06:02 PM |
----herkez Mutlaka Okusun!!!---- | Zafir_Host | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-24-2007 03:49 PM |
Herkez Mutlaka Okusun | Zafir_Host | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-24-2007 03:12 PM |
Youtube ve PKK herkez okusun çok önemli | DJIN | Eskiler (Arşiv) | 22 | 09-19-2006 12:20 AM |
Msn hacklemenin cezaları(HERKEZ OKUSUN) | bluekeys™ | Eskiler (Arşiv) | 9 | 05-27-2006 01:41 PM |