www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-24-2006, 02:44 PM   #1
walsman07
Daimi Üye

walsman07 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 197
Üye No: 15559
İtibar Gücü: 1752
Rep Puanı : 18330
Rep Derecesi : walsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond reputewalsman07 has a reputation beyond repute
Varsayılan İşte medyanın faşist yazarları! 24.08.2006 14:42

Star yazarı Kekeç hiç lafı evelemeden gevelemeden sözünü ettiği "Faşist yazarlar"ı teşhir ediyor:

Yazı: Ahmet Kekeç

Medyanın "faşist" yazarları...

Bu da oldu... "Yılın Faşisti" adayları arasına çok şükür bu satırların yazarı da girdi. Diğer değerli faşist adayları şunlar: Murat Belge, Oral Çalışlar, Engin Ardıç, Kürşat Bumin, Ali Bayramoğlu, Hasan Cemal, Ahmet Altan, Etyen Mahçupyan, Orhan Pamuk, Neşe Düzel, Perihan Mağden...

Bu, "Türk Solu" adı verilen, ama içinde ilaç olsun niyetine bir tek solcu bulunmayan derginin marifeti.

Dergi, okurlarına soruyor: "Kimi yılın faşisti seçelim?" diye. Okurlar da, posta yoluyla yahut internet üzerinden "tıklayarak" oy gönderiyor... Bildiğim kadarıyla oylama işlemi henüz bitmedi. En çok oyu alan şanslı kişi "Yılın Faşisti" ilan edilecek.

Ben görmedim de, anlattılar. Bu tür paçavraları okumuyorum.

Bir ara adresime postalıyorlardı, bekledikleri reaksiyonu alamayınca vazgeçtiler. Bazen de, İstiklal Caddesi"nde yürürken karşıma çıkıyor; satıcı çocukların elinde görüyorum; avaz avaz bir aşağı bir yukarı koşturarak dergi satıyorlar. Son sayılarında Orhan Pamuk"u, Elif Şafak"ı, Murat Belge"yi filan asmaktan söz ediyorlardı.

Dergiyi görmedim ama, internetten girip baktım.

Evet, yukarıda ismi zikredilen eşhasla birlikte, bu satırların yazarını da adaylar arasına koymuşlar, eksik olmasınlar... Gazeteden alınmış kötü bir opak fotoğraf, fotoğrafın altında da küfür dolu bir tanıtım (!) metni. Cumhuriyet düşmanlığı yapıyormuşum, devrimcileri "ti"ye alıyormuşum, her dakka kin kusuyormuşum filan.

Esasında hedef gösteriyorlar.

Şimdi küfürlü metinden bir "çıktı" alıp mahkemeye gitsem, 5-10 milyar lira da paralarını alsam iyi mi olacak? Kimseyi mahkemeye vermeyeceğimi ilan etmekle yanlış bir iş yaptım galiba...

Hazır girmişken, "Bari oylamaya katılayım" dedim.

Bir oy kendime, bir oy da Kürşat Bumin"e kullandım. Bir oy da Engin Ardıç"a atacaktım ama, onun sıralamadaki yeri sağlam; Orhan Pamuk"la, Murat Belge"yle filan çekişiyorlar.

Fakat, anlayamadığım bir şey var:

Bu isimlerin "faşist" olduğuna/olabileceğine nasıl hükmedilmiş? "Vatan haini", "dönek" dense anlayacağım. Çünkü demokratikleşmeyi savunanlar, Kıbrıs meselesinin uluslararası hukuka göre bir çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyenler, farklılıkların ve karşıtlıkların çatışma nedeni olmadığını, pekala demokratik vasat içinde bir arada yaşayabileceğimizi önerenler bu kesimin gözünde "vatan haini" sayılıyor.

Nasıl oluyor da faşistler "Yılın Faşisti"ni seçiyor?

Hayır, "faşistler" derken abartmıyorum. Bu derginin yazarlarından biri, bir tarihte, "Her Türk, alışverişini Türk"ten yapmalıdır. Kürt"e aktarılan para PKK"ya gider. Türkler yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk"ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk"ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenekon"dan çıkaracak bir kurtarıcıdır" şeklinde bir yazı yazmıştı. Bedri Baykam bile tepki göstermişti, "Böyle şey olmaz, bu yazıyı onaylamıyorum!" diye.

Nasıl oluyor peki?

Kebap ve lahmacundan bile "öteki düşmanlığı" süzen kafa ne yüzle, hatta ne cesaretle böyle bir işe yeltenebiliyor? Şaka mı bu?

Mutlaka şakadır... Ya da dünyadan, Türkiye"den, tarihten, sosyolojiden habersiz, kendi durumunun bile farkında olmayan "devrimci" bir arkadaşın işgüzarlığıdır.

İyi de, bunları "solcu" sayacaksak, kafatası ve kan örneğinden ırk tahlili yapanları nasıl adlandıracağız? Hiç mi devrimci görmedik yani, hiç mi solcu arkadaşımız olmadı?

Unutmadan, mütekait Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve Türk resminin harika çocuğu Bedri Baykam da, lejandında "sol" yaftası bulunan, ama ikide birde orduyu göreve davet eden bu derginin yazarları arasında yer alıyorlar. Çeşit olsun diye bir-iki de emekli asker var...

Nezahati kendinden menkul Yekta Bey, "Alçaklar, satılmışlar, sütü ve kanı bozuklar, havlayanlara aldırmam" türünden edebi yazılar yazarken, sevgili Bedri"miz de sürekli "tehlike uyarıları" yapıyor.
walsman07 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 08-25-2006, 09:33 AM   #2
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2547
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

bunları anlamaya çalışmak,

benim için en büyük hatadır,

teşekkürler

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı