www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-10-2006, 07:04 PM   #1
alexdesouza20.07
ÇaKaL Üye

alexdesouza20.07 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 136
Üye No: 7326
İtibar Gücü: 1825
Rep Puanı : 11245
Rep Derecesi : alexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond reputealexdesouza20.07 has a reputation beyond repute
Varsayılan Haluk Ulusoy, Tarihler ve Olaylar

AMACIM KİMSEYİ KARALAMAK DEĞİL...
TEKRAR SÖYLÜYORUM BUNLARIN BİR KISMI BELGELİ BİR KISMI DA SADECE İDDİA.....

Tarih : 6 Şubat 1998

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, görevi bıraktıktan sonra da Haluk Ulusoy ve ekibini yıkmak için mücadelesini sürdüreceğini söyler ve "Erzik gibi onlarda gidecek" diye konuşur.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, futbolcular ve teknik kadronun kendisine verdiği veda yemeğinde yine Futbol Federasyonu'na yüklenerek 14 Haluk Ulusoy ve ekibini devirmek için mücadelesine devam edeceğini belirtir.

Şen, "Federasyon beni Disiplin Kurulu'na verdi. İnsanların kalplerini yasakla kapatamazsın. Haluk Ulusoy sadece bana değil, Abdullah Kiğılı'ya da yalan söyledi. O da Ulusoy'a yalancı diyor. Erzik nasıl gittiyse Ulusoy da gidecek. Ben, adam yerine koyduklarıma savunma gönderirim. Disiplin Kurulu'nun kararlarına değer vermiyorum. Onlara savunma göndermeyeceğim" der.

Futbol Federasyonu, Haluk Ulusoy'a "Yalancı" diyen Şen'i, 10 Şubat'ı beklemeden Disiplin Kurulu'na gönderir.

Tarih : 18 Şubat 1998

Haluk Ulusoy'un Federasyon Genel Kurulu'nda kendi adına kalan dokuz kişinin faturasını devlete ödettiği ortaya çıkar.

ANKARA'DA 21-22 Aralık tarihleri arasında yapılan Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda devletin parasının resmen çarçur edilmiştir. Ankara Sheraton Oteli tarafından federasyona gönderilen faturanın toplam bedeli 10 milyar 914 milyon 289 bin 640 liradır.

007247 nolu fatura dökümü ise hayli ilginçtir.. Çünkü sadece federasyon başkanı Haluk Ulusoy için 9 ayrı özel oda kiralanmıştır. Ulusoy adına tutulan bu özel odalar için harcanan para ise tam 2 milyar 279 milyon 703 bin liradır.

Genel kurul sırasında toplam 141 oda kullanılırken 104 delege birer gece konaklar. Otelin verdiği ücret kişi başı tam pansiyon 12 milyon 505 bin liradır. 104 delegenin bir gece konaklaması sonucu otele ödenmesi gereken miktar 1 milyar 300 milyon liradır.

Delege olmayanların odaları da eklendiğinde ödenmesi gereken rakam 1 milyar 762 milyona çıkar. Ancak federasyon paraları çarçur edince bu fatura bir anda 10 milyar 914 milyon liraya fırlamıştır.

Tarih : 3 Ekim 1998

Futbol Federasyonu'na yaylım ateşi açan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; "Galatasaray Kulübü'nün idare ettiği bu Haluk Ulusoy Federasyonu'nu istifaya davet ediyoruz... Anarşi için çanak tutan bu insanlarla futbolumuz fazla ileriye gidemeyecektir!.."

Galatasaray maçında çıkan olaylar nedeniyle sahası iki maç kapatılan Fenerbahçe ayaklanmıştır. Basın toplantısı düzenleyen Başkan Aziz Yıldırım "Hiç kimse Fener ile oynayamaz. Haklarımızı kimse gaspedemez" diye konuşur.

"Galatasaray Başkanı Faruk Süren, aleyhimize demeç veriyor. Federasyon hemen bize ceza kesiyor. Böyle şey olur mu?. Bu işler bu kadar basit mi?. Bizi engellemek isteyen gizli güçler var. Bunu biliyoruz"

Toplantıda 2-2'lik Galatasaray maçında sahaya atılan taşları ve İstanbul-Galatasaray maçındaki olayları videodan gazetecilere izlettiren Yıldırım, "Federasyon yağmalıyor. SPor Bakanı Seçkiner'i göreve davet ediyorum. Sahaya patlayıcı maddeleri biz sokturmadık. Galatasaraylı taraftarlar bin 300 koltuğu kırdı. Geçen sezon Galatasaray'a para cezası verenler, bizim sahamızı kapatıyor. Yeter artık " çağrısı yapar.

Tarih : 27 Haziran 2001

A Milli Takım’ın Azerbaycan ile oynadığı maçta yaşanan protokol krizi sonrası, Devlet Bakanı Fikret Ünlü’nün "Devletin manevi şahsiyetini zedeledikleri" gerekçesiyle Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet, takipsizlik kararı ile sonuçlanır.

Ulusoy’un önceki hafta ifade verdiği savcılığın kararından sonra protokol krizinde herhangi bir yasal işlem yapılmasına gerek kalmaz.

Tarih : 31 Temmuz 2001

3.Sulh Ceza Mahkemesi’nce 6 Temmuz’daki kararı ile 3.Sulh Ceza Mahkemesi’nde, Ulusoy için 3 aydan 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılır.

FIFA ve UEFA’nın yetkisinde olduğu bildirilmesine rağmen, mahkeme heyeti kanun uyarınca protokol ve diğer organizasyonların İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirlemiştir. Ayrıca protokol kurallarını ihlal ettiği öne sürülen Ulusoy iddianamede, seremonide futbolcu, bando ve yetkililerin sırtlarını şeref tribününe dönmesine neden olmakla suçlanır.

Tarih : 8 Şubat 2002

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, "Fenerbahçe’ye hakemler konusunda garanti verildi" spekülasyonlarına açıklık getirir.

Ulusoy, "Aziz Yıldırım kulüpler birliği toplantısında torba sistemini gündeme getirince ben de 17 kulüp başkanının önünde bunu uygulamaya almayacağımızı söyledim. Ardından hakemlerin bundan sonra daha az hata yapacağını belirttim. Fenerbahçe’ye garanti vermedim. Fenerbahçe ilk kez taraftarının önüne çıkıyor. Kendilerine şampiyonluk kupasını veriyorum. Bütün tribünler bana sövüyor. Aynı şeyi Beşiktaş taraftarı da yapıyor. Onların maçlarına niye gideyim ki. Ali Sami Yen’de ise böyle bir şey yok. Yoksa diğer stadlara gitmez miyim?"

Tarih : 16 Mart 2002

Fenerbahçe, Haluk Ulusoy’un, Barcelona maçı sebebiyle Roma maçı dönüşü uçakta, Galatasaray’ın Trabzonspor’la oynayacağı lig karşılaşmasını tehir etmesine tepkilidir ;

“G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi maçları milli dava değildir. Bunu milli dava gibi düşünmek büyük hata olur. Erteleme kararıyla bütün ligi alt üst ettiler. Haluk Ulusoy'un keyfi hareketi devam ediyor. Kraldan çok kralcılık yapıyor. Sıkıştığı zaman Kulüpler Birliği'ni toplantıya çağırıyor.

Peki Galatasaray, Barcelona'yı yenip, çeyrek finale kalırsa ne olacak? Maçlarını yine mi erteleyecekler? Galatasaray kalan maçlarını lig bitince mi oynayacak?”

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Aziz Yıldırım'a cevap verir:

“Bizi 'Galatasaray'ın uydusu' olarak görenler, bu kulübün geçmişte reddettiğimiz taleplerini ve başvurularını incelediler mi?

Galatasaray'ın uluslararası alanda sürdürdüğü mücadeleyi 'milli bir dava' olarak görmeyenler, kendi milliyetçiliklerini sorgulamalıdır.

Şiddete ve tribün terörüne yol açacak her türlü beyanata karşı yasal yetkilerimizi kullanacağız. Gerekirse ceza uygulayacağız.”

Tarih : 18 Mart 2002

Federasyonun G.Saray ile Trabzonspor arasındaki maçı ertelemesiyle oluşan tepkiler devam etmektedir. Kadıköy Meydanı'nda toplanan 700 kişilik bir taraftar topluluğu ellerinde "Ulusoy istifa" yazılı bir pankart ile stada kadar yürür. Sarı-lacivertli taraftarlar ayrıca "Aslan federasyon, aslan çocuğu hakemler", "Hep şaibe, tam şaibe", "Haluk Ulusoy üzerindeki G.Saray formasını çıkart" yazılı pankartlar taşırlar.

Ellerindeki Federasyon Başkanı Ulusoy'un fotoğraflarını da yakan F.Bahçeli taraftarlar, stada geldikten sonra olaysız bir şekilde dağılırlar Sarı-lacivertli taraftarlar Haluk Ulusoy'u istifaya çağıran başkan Aziz Yıldırım'a da sevgi gösterilerinde bulunurlar.

Tarih : 17 Ekim 2002

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin ertelenmesine karşı olduklarını belirtirken, bu konudaki talepleri geri çevireceklerini söyler.

Avrupa’da haftada 3 maç oynandığına dikkat çeken Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy, derbinin 3 Kasım’da yapılacağını belirtip, ‘‘Her maçı ertelersek ligler bitmez’’ der ve Beşiktaş'ın erteleme isteğini geri çevirir, ‘‘Türk takımlarının Avrupa kupalarında başarılı olmasını istiyoruz. Ama Avrupa'da maç ertelenmesi söz konusu değil. Eğer ertelersek maç trafiği alt üst olur. Her iki kulübün de 3 Kasım tarihine karşı çıkacağını sanmıyorum’’

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, iki gün önce federasyondan ligin 11. haftasında 2 Kasım'da oynanacak derbinin UEFA Kupası karşılaşmaları nedeniyle ertelenmesini istemiş, ‘‘Dinlenmeden üst üste iki maç oynayacağız. Ertelenmesi hem F.Bahçe, hem de Beşiktaş için yararlı olur’’ açıklamasını yapmıştır.

Tarih : 4 Nisan 2002

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’a görsel ve yazılı yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Başkan Aziz Yıldırım’a dört ay ceza vermesi Sarı - Lacivertli camiayı ayağa kaldırır. Fenerbahçe dernekleri, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’a öfke kusar.

Alt yapı Derneği

Federasyon kaos yaratmaya çalışıyor. Ulusoy, Galatasaray formasını artık çıkarsın

1907 Derneği

Bize karşı bayrak açtılar. Çok yakın zamanda Ulusoy sepetini alıp gidecektir

Fenerbahçe Grubu

Federasyon taraf olmaya devam ediyor. Ulusoy bunun karşılığını mutlaka alacak

Sarı-Lacivert Derneği

Ulusoy’un yapacağı tek şey istifa etmektir. Rengini bir kez daha herkese gösterdi

Alt Yapı Derneği Başkanı Davut Dişli, "Bu kararı kâle bile almamak lazım. Federasyon kaos yaratmaya çalışıyor. Başkanımız doğru söylemiştir. Ulusoy, Galatasaray formasını çıkartmalı. Bunu herkes görüyor, ama o görmüyor.”

1907 Derneği "Federasyon tamamen zıvanadan çıktı. Aziz Yıldırım’a verilen ceza Fenerbahçe camiasına karşı bayrak açmaktır. Haluk Ulusoy ve ekibi şunu unutmasın ki, Fenerbahçe her zaman Türk futbolunda olacaktır. Ama onlar gidicidir. Çok yakın zamanda da Ulusoy sepetini alıp gidecektir"

Tarih : 6 Nisan 2002

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kendisinin aleyhinde yaptığı konuşmalar nedeniyle 4 ay hak mahrumiyeti cezası alan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilgili olarak,

‘‘Ceza kuruluna sevk eden de ceza veren de biz değiliz. Ama karşı karşıya getirilmeye çalışılıyoruz. Ceza olayının tamamen dışında olmama rağmen F.Bahçe ile karşı karşıya getirilmeye çalışılıyorum. Başkanın ceza almasına ben de üzüldüm. Fakat Aziz Yıldırım'ın sarfettiği sözlere de içerledim. Yapmaması gereken konuşmalardı.’’

Tarih : 16 Nisan 2002

Ulusoy, bir canlı yayında Mehmet Cansun ve Serdar Bilgili’nin başkan olmasını istediğini açıklamıştır ve hedefinin, havuzun o zamanki yapısını bozmak isteyen Yıldırım’a karşı bir blok kurmak olduğu bilinmektedir.

Cansun’un sahibi olduğu Kamera Reklam’la olan ilişkiler de cabasıdır. Türkiye Kupası Finali’nin ihalesiz 30 milyar karşılığında bu şirkete verildiği de iddialar arasındadır.

Haluk Ulusoy’a karşı bir tavır takınacağı kesin olan Hasan Arat’a karşı yapılan yıldız manevrası da önemsenmeyecek gibi değildir. "Şampiyonluklarınızı tanımıyoruz, ama ikinci yıldızınızı takabilirsiniz." Böylece liglerin başlangıç tarihi öne çekilerek Beşiktaş formasına ikinci yıldız takılmasına izin verilir.

Tarih : 8 Haziran 2002

Futbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Güney Kore’ye Dünya Kupası izlemeye özel uçakla gidenlerin arasında Başkan Haluk Ulusoy’un eş-dost, kendisini destekleyen milletvekilleri, gazetecilerin ve‘yandaş ve destekçileri’ ağırlıkta olduğu ortaya çıkar. Ulusoy, ‘Para bizden çıkmıyor’ diyerek eleştirileri geçiştirmeye çalışmıştır.

‘Saltanat kafilesi’ listesinde Milletvekilleri, onların eşleri ve çocukları, gazeteciler, delegeler, teknik direktörler, yönetim kurulundaki arkadaşları ve aileleri ağırlıktaki ismlerdir.

Tarih : 29 Ocak 2003

Haluk Ulusoy federasyonunun son iki yılda Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Kocaelispor, Gaziantepspor, Samsunspor ve Ç.Rizespor’a "altyapı eğitimi" ve "proje desteği" adı altında toplam 2 trilyon 900 milyar lira ödediği ortaya çıkarken Federasyonun iki yıl aynı kulüplere yardım yapması dikkat çeker.

Hangi kriterlerde dağıtıldığı tartışma konusu olan 2 trilyon 900 milyar liralık yardımdan yararlanan kulüpler arasında en yüksek parayı 503.9 milyar lira ile Beşiktaş alır. 439.5 milyar lira ile G.Saray, 440.5 milyar lira ile Ç.Rize sıralanırlar. Gaziantep’e 420.9 milyar, Kocaeli’ne 336.3 milyar, Samsun’a 300, Trabzon’a 236.7 milyar, F.Bahçe’ye ise 179.3 milyar lira ödenmiştir.

Tarih : 30 Nisan 2003

İngiltere’de 100 bin dolar harcadığı konuşulan Ulusoy manşetlerdedir. Haluk Ulusoy, bir günlük seyahat olduğu için Çek Cumhuriyeti'ne misafir götürmediğini ve çok eleştirilen seyahat paralarını babasının ve şirketlerinin karşıladığını dile getirip şunları açıklar "Cebimden ne çıkıp, çıkmadığı önemli değil. Biz bir markayız. Tabii ki, misafirlerimiz olacak. Çek Cumhuriyeti'ne bir günlük gidiyoruz. Bu yüzden davetlimiz yok. Ancak Slovakya maçında yine misafirlerim olacak”

Tarih : 25 Haziran 2003

Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe'nin transfer etmek için yoğun çaba sarfettiği Gökdeniz konusunda Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un da devreye girdiği iddiaları ortada dolaşmaktadır. Ulusoy'un, Konfederasyon Kupası'nda mücadele eden genç oyuncuya, "Cazip teklifler aldığını biliyorum. Ama Trabzon'dan ayrılırsan, takımını ve Başkan Özkan Sümer'i zor durumda bırakırsın" dediği söylenmektedir.

Tarih : 4 Eylül 2003

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Takım ile bulunduğu Zürih'te ilginç açıklamalar yapar "Fenerbahçeliler'in bana tepkisi anlamsız. Haluk Ulusoy olarak da, federasyon olarak da her işlerine koşuyoruz. Milli transferlerle ilgileniyoruz. Avukatlarımız İsviçre'de işlerini takip ediyor.

Otto Bariç için bir Trabzonspor maçı sonrası söylediğim 'Magnum ile mi vuruldu?' sözlerimin bugün de arkasındayım. Ufacık bir taşı abartttı. Ülkemi herkese rezil etmeye çalıştı. Evet; taşı atan kişiye yeterince tepki koymamak hatamdı. Bu hareketi yapan insan da spor düşmanıdır.

F.Bahçeli yöneticilerin hediye ettiği şapkayı hâlâ saklıyorum. Bana 'Giyip çıkma' dediler. 'Herkes görsün' dedim. F.Bahçe'yi sevmesem, karşı olsam bunları yapmam. Türkiye liglerinde 200'ü aşkın kulüp var, sadece F.Bahçe benden şikayetçi. Bu normal mi?”

Tarih : 31 Aralık 2005

Trabzonspor Yönetimi, Haluk Ulusoy'un ricasını kırmaz ve Mehmet Yılmaz ile İbrahim Ege'yi Denizlispor'a kiralık göndermeyi kabul eder.

Mehmet Yılmaz'ı bırakmaya yanaşmayan Trabzonspor, Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un ricasını kıramadı ve golcüsünü Denizlispor'a kiralamaya razı olur.

Tarih : 6 Nisan 2004

Sabah Gazetsinde çıkan 10 maddelik Ulusoy dönemi skandallarına ait bir haber.

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/04/06/spo102.html

Tarih : 8 Nisan 2004

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, federasyonun Levent'teki binasında ilginç açıklamalar yapar ;

"Bizim federasyonumuzun olduğu yerde asla şaibe olmaz. Her zaman hakemlerin asgari hatayla maç yönetmesini istedik. Kalan haftalar için de böyle olacak. Teminatımız budur. Hakemler hata yapar ama dünyanın hiçbir yerinde şaibe gibi sözler yoktur. Başkanlığımda yabancı hakemin 'Y'si dahi ağza alınmayacaktır. Olursa, bu işi bırakırım. Benim hakemim merttir, dürüsttür.

Geldiğimizden beri iki diploma çaktırdık. Buraya üniversite diploması olanlar da geldi. Ama bizden iyisini yapamadılar. Burada hiçbir şey yapamadılar. Ben bugün burada olacağımı bilsem üç tane üniversite bitirirdim. Türkiye'yi dünya üçüncüsü yaptım. Konfederasyon Kupası'nda üçüncü yaptım. Beni geçecek kişinin dünya ikinciliği kazanması gerekiyor.

Mali durumumuz da çok iyi. Şimdi her şey mükemmelken 'Ben geleyim' diye ortaya çıkıyorlar. Yüreği olan aday olur. Kimse tek başına aday olmayı aklından geçirmesin. Yedirmem. 3-5 zibidinin söyledikleriyle bu işi bırakmam.”

Tarih : 13 Mayıs 2004

Sabah gazetesinde çıkan bir haber dikkatleri çeker. Yargıtay, Toprakbank'ın eski sahibi Halis Toprak ve eski banka yöneticilerine ilişkin Vergi Usul Yasası'na aykırılıktan açılan davanın temyiz incelemesinde, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yetkililer hakkında Bankalar Yasası'na muhalefetten dava açılmasını istemektedir çünkü;

Yüksek Mahkeme, Toprakbank'tan federasyon yetkililerine 1998'de 100 bin $, 1999'da 757 bin 500 $ ve 17 milyar liranın usulsüz olarak verildiğini, yapılan ödemelerin de hayali isimler adına belgelendiğini belirterek, kamu davasının yolunu açar.

Raporda ayrıca vakfa ait 50 milyar lira 1 aylık yüzde 41 faizle İş Bankası'na verilirken, 1.2 trilyon liranın 3 aylık yüzde 28 faizle Toprakbank'a verilmesi eleştirilir ve "Paramız adeta banka tarafından re'sen yönetiliyor. Anılan banka ile ilişkiler hızla gözden geçirilmeli ve tasfiyeye gidilmeli" ifadeleri yer alır.

Yüksek mahkemenin haklarında dava açılmasını istediği Futbol Federasyonu yetkililerinin 4 yıl önce kendi müfettişlerince uyarıldığı, ancak bu uyarının Ulusoy tarafından dikkate alınmadığı daha sonra ortaya çıkar. Müfettiş Cemalettin Öztürk'ün 1 Mayıs 2000 tarihili raporunda, "Toprakbank ile ilişkilerimiz para sahibi - banka ilişkisinin amacını aşmıştır" ifadelerini kullanması dikkat çekicidir.

Tarih : 30 Mayıs 2004

Tarih 30 Mayıs 2004, yer Samsun… Dönemin TFF başkanı Ulusoy, kendi adını verdiği tesislerin açılışını yapmaktadır. Haluk Ulusoy yabancı sayısı konusunda kesin kararlıdır ; "Önümüzdeki sezon yabancı sayısı 6 olacak. Bir sonraki yıl da 5’e indirilip dondurulacak. Benim olduğum yerde yabancı sayısı 7 olmayacak."

Tarih : 31 Mayıs 2004

Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret ederek Başkan Atay Aktuğ ile görüşen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, yine Fenerbahçe’ye yüklenir .

‘Federasyon başkanı her işi karışıyor, diyorlar. Nasıl bir karışma ise son 4 yıl içinde 2 kere şampiyon oluyorsunuz. Geçmişte (Fenerbahçe Kulübü başkanı isterse federasyon başkanı gider) dediler. Ben 7 yıldır oturuyorum, beni yollayamadılar. Güçleri de yetmeyecek benim buradan gitmeme.

Tarih : 16 Haziran 2004

Futbol Federasyonu'na geçen yıl Mercedes tarafından tahsis edilen araçlardan birinin Orman eski Bakanı Ersin Taranoğlu tarafından kullanılıyor olduğunun ortaya çıkması Haluk Ulusoy'u zor durumda bırakır. Ulusoy, Sivas'ta yaptığı açıklamada, "Sayın Taranoğlu'nun otomobili bozulmuştu. Biz de kendisine Mercedes'i tahsis ettik. Aynı otomobil şu anda yönetim kurulu üyemiz İsmail Dilber'in hizmetindedir" der.

Bir önceki yıl Futbol Federasyonu'nun sponsorlarından Mercedes, Federasyon'un merkezde ve bölgelerde kullanabilmesi için araç tahsis etmiştir. Bunlar 2 adet milli takım otobüsü, 2 adet Sprinter servis aracı, 4 adet Vito 112 CDI, 1 adet Sprinter ambulans, 21 binek otomobil, 15 adet Vaneo NT01, 5 adet Smart city Coupe'dir.

Tarih : 17 Temmuz 2004

Futbol Federasyonu'nun Haluk Ulusoy dönemindeki son üç yıllık mali harcamaları "görülen lüzum" üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından bir kez daha soruşturmaya alınması kararlaştırılır.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Teftiş Kurulu'nun üç klasörden oluşan yaklaşık 200 sayfalık raporunun değerlendirilmesinin ardından böyle bir karar alındığını ifade eder.

Teftiş Kurulu'nun belirttiği konular arasında, bazı milli maçlarda rakip takımlara gönderilen "teşvik primlerinin" olduğu iddiaları vardır. Raporda, Dünya Kupası'na götürülen misafirlerle, bunlar için yapılan harcamaların, federasyon üst düzey yöneticilerinin seyahatlerindeki "aşırı" tüketimin ve sponsorluk anlaşmalarındaki bazı hususların yer aldığı da öğrenilmiştir.

Bakan Şahin, "Teftiş Kurulu Başkan vekili imzasıyla gelen raporu okudum. Bu bize bazı yeni çalışmalar yapma sorumluluğu getiriyor. Bu noktadan hareketle yeni bir denetim ve soruşturma başlatacağız. Böyle bir soruşturmanın gerekçelerini şimdilik açıklamayacağım."

Tarih : 27Ağustos 2004

Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı, görevine son verilmesi beklenen Çobanoğlu ile yola devam etme kararı alır. Eski başkan Haluk Ulusoy tarafından maaşı 34 milyara yükseltildiği için büyük kriz çıkan Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu'nun maaşı bu kez aylık 20 milyara düşürülür.

Tarih : 5 Eylül 2004

Trabzon’da oynanan ve 1-1 biten Türkiye – Gürcistan maç öncesi yeni seçilen federasyona nazire yaparcasına maraton tribününde eski federasyon başkanı Haluk Ulusoy posteri açılır.

Başbakan Erdoğan stada geldiğinde de poster yine elden ele dolaştırılır. Böylesine önemli bir maçta tribünlerin boş kalmasının yanı sıra ilk yarının sonlarına doğru maçtan kopan seyirciler 'Şampiyon Trabzon, Ulusoy başkan Türkiye şampiyon' diye tempo tutarken, neden, niçin bilinmez bir şekilde ve de üstelik sahada 5 tane F.Bahçeli futbolcu varken sürekli olarak sarı-lacivertli kulübe küfür etmeyi de ihmal etmezler.

Ayrıca Şota ve Arçil’den dolayı Gürcü oyunculara büyük sempati besleyen ve iklim koşullarının Gürcistan’la büyük benzerlik gösterdiği bir şehirde bu maçın neden oynandığı merak konusudur.

Tarih : 29 Eylül 2004

Haluk Ulusoy döneminde yaptırılan, ancak sonuçları olumsuz çıkınca kamuoyundan gizlenen anket ortaya çıkar ve Türk futbolunun halini ve federasyonun inandırıcılığının kalmadığı gerçeğini ortaya koyar.

Futbolu yönetenlere, unsurlarına, dürüstlüğe, sportmenliğe, doğruluğa, fair-play'e, adalete ve şeffaflığa inananların oranının yüzde 20'leri aşmadığı saptanır ve bunun üzerine anket, genel kurul öncesi tepki çekmemek için rafa kaldırılır.

DOĞRULUK: Olumlu yüzde 20, Olumsuz yüzde 80
DÜRÜSTLÜK: Olumlu yüzde 16, Olumsuz yüzde 84
ADİL OLMAK: Olumlu yüzde 21, Olumsuz yüzde 79
SPORTMENLİK: Olumlu yüzde 24, Olumsuz yüzde 76
ŞEFFAFLIK: Olumlu yüzde 20, Olumsuz yüzde 80
ULUSLARARASI SPORTİF BAŞARI: Olumlu yüzde 58, Olumsuz yüzde 11, kararsız yüzde 33
KURUMSALLAŞMA: Olumlu yüzde 31, Olumsuz yüzde 34, kararsız yüzde 35
VERİMLİLİK-KALİTE: Olumlu yüzde 27, Olumsuz yüzde 29, kararsız yüzde 44
FAİR-PLAY: Olumlu yüzde 27, Olumsuz yüzde 73

Tarih : 11 Şubat 2005

2002-2003 sezonunda, Şike Tahkik Kurulu tarafından hazırlanan ve Altay'ın Süper Lig'den düşmesine yol açan teşvik primi belgesinin, Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu tarafından gizlenmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni karıştırır.

TBMM'de kurulan Şike Araştırma Komisyonu başkan vekili CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, Altay'ın ya Süper Lige çıkarılması ya da uğradığı tüm maddi zararın karşılanması gerektiğini söyler.

Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemede 2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nda 2 milyon 383 bin YTL'lik harcama yapıldığı rapor edilir. Haluk Ulusoy başkanlığındaki federasyonun son üç yılını soruşturan Kurul'un, 200 sayfadan oluşan raporunu TBMM bünyesindeki Araştırma Komisyonu'na verdiği bildirir.

Raporda, federasyonun Kore ve Japonya'ya bakanlar, milletvekilleri yönetim kurulu üyeleri, eşleri ve diğer konuklardan oluşan 126 kişilik kafile götürdüğü, bu şahısların 2 milyon 383 bin YTL tutan konaklama, yeme, içme, ulaşım ve cep telefonu faturalarının ödendiği ifade edilir. Milli Takım'ın 2004 Avrupa Şampiyonası finallerinde de İngiltere'ye 67 kişinin götürüldüğü ve 671 bin YTL harcandığı kaydedilir.

FUTBOL Federasyonu eski İkinci Başkanı Ata Aksu, "teşvik primi raporu" ile ilgili ilginç açıklamalar yapar ; “"Var sayalım ki, hata yapmışız. Ortaya çıkan yeni bilgilerin ışığında gereğini yaparlar. Şike ve teşvikte zaman aşımı yoktur" diye konuştu. Ancak, Disiplin Talimatı'nın 67. maddesine göre, eylemin üzerinden 1 yıl geçtiği için zaman aşımına uğramaktadır.

Tarih : 8 Mayıs 2005

Federasyon eski başkanı Haluk Ulusoy'un önünün kesildiği iddialarına Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin yanıt verir. D.Bakır'da Satranç Eğitim Merkezi'ni açan Şahin, "Birileri kendini Neron sanıyor. Ortalığı yakıp zevk almaya bakıyor. Neronlar'ın devri bitti. Ligin sonuna geldik. Pişmiş aşa su katılır mı? Bence ciddiye almamak lazım" der.

Tarih : 1 Nisan 2005

Trabzonspor kongresine yardımcı olması Ulusoy’a iletilen bir mesaj ;

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/04/01/spo101.html

Tarih : 27 Mayıs 2006

Gazetelerde çıkan Ulusoy hakkındaki iddiaların bazıları ;

3 TRİLYONLUK TESİS!

4 trilyon 895 milyar liraya mal olan Trabzon’daki Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Tesisleri için toplam 1 trilyon 289 milyar TL fazla ödeme yapıldığı belirtiliyor. Yapılması istenen tahsilatın tutarı, güncel yasal faizleri ile birlikte yaklaşık 3 trilyon TL olarak gösteriliyor.

OTELLERE AKAN PARALAR

Ulusoy’a ait Kuşadası Fantasia Otel’e 2001-2004 döneminde 1 trilyon 457 milyar 748 milyon 592 bin TL ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Antalya Sheraton Oteli’ne bu dönemde 2 milyar 581 milyon 14 bin lira ödendiği açıklandı.

AKSU’NUN CEP TELEFONU

Roma-G.Antep maçı için kafileyle beraber misafir olarak Roma’ya giden Ata Aksu’nun G.Antepli idarecilere Roma’da verdiği yemek bedeli 850 Euro... Ayrıca 834 milyon TL bedelli cep telefonu alımı...

9 TRİLYONLUK SEYAHAT

Orhan Saka tarafından milli müsabakalara davet edilen şahıslara ilişkin giderler... Yurtdışı seyahatlerle ilgili olarak harcırah talimatına aykırı olarak, belgesiz harcamalar karşılığı yapılan ödemeler... Bu yolla harcanan 9 trilyon TL...

HER YERDE EV SAHİBİ

Can Çobanoğlu’nun 29 Mayıs 2003 tarih 29133 fiş nolu ekinin incelemesinde, İtalya, Slovakya, Avusturya, İran, Fransa seyahatleriyle ilgili toplam 6900 Euro seyahat gideri beyan ettiği, bazı harcamaların mahsup belgesi niteliği taşımayan kredi kartı müşteri kopyasıyla belgelendirildiği...

Tarih : 29 Mayıs 2006

Haluk Ulusoy federasyonu Fenerbahçe aleyhine icraatlarını birbiri ardına kısa sürede patlatır. Önce Deniz Barış’ın lisansı, Tahkim Kurulu’na başvurmaya vakit kalmayacak şekilde askıya alınır, Galatasaray’a federasyon bütçesinden 1.5 milyon dolarlık avans şeklinde para yardımı yapıldığı iddiaları ayyuka çıkar ve 6 yabancı uygulamasının aynen devam ettirilince Fenerbahçe bu durumu eleştirir.

Haluk Ulusoy’un cevabı serttir ;
1- Kimsenin halkı kışkırtmaya, huzuru bozmaya, kaos ve kargaşa yaratmaya hakkı yok. Aziz Yıldırım’ı sağduyuya davet ediyorum.

2- Federasyon olarak Galatasaray’a hiçbir yardımda bulunmadık. Onlara verdiğimiz para, daha önce hak ettikleri paradır.

3- Benim için ’bir takımın formasını giymiş’ diyenler halt ediyor. Benim üstümde bir tek ay yıldızlı, Milli Takım forması var.

Tarih : 12 Temmuz 2006

Haluk Ulusoy yönetimi hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporda, belgesiz ödemelerin yanısıra ceket alımı, bahşiş, içki gibi gereksiz harcamaların da bulunduğu öne sürülür.

Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından Haluk Ulusoy ve yönetimi hakkında hazırlanan raporda son derece ilginç iddialar yer almaktadır. Levent Bıçakcı federasyonu tarafından da işleme konulan ve yasal takibi yapılan raporda, çok sayıda usulsüz ve gereksiz harcamanın yapıldığı ifade edilir. Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, "Önce bunların hesabını versin" dediği Ulusoy ve yönetimi hakkındaki 13 sayfalık raporda 23 suçlama yer almaktadır.

Bunlar arasında en ilginçleri

yönetim kurulu üyesi Hüsnü Hayali’nin Polonya maçında verdiği 100 dolarlık bahşiş,

Trabzon’da yapılan tesislerin müteahhidi olan Bahri Köse’nin 2 milyarlık tatil gideri,

çok sayıda yönetim kurulunun kapatılmayan avansları,

hakem Sadettin Güler’in 660 milyon liralık belgesiz ceket alımı bulunmaktadır.

Ayrıca menajer Can Çobanoğlu’nun fahiş olarak görülen harcamaları, Amerikalı profesörler için yapıldığı öne sürülen 19 milyar liralık harcama da yer alır.

Bu arada ümit milli takımlar eski idari sorumlusu Burhan Satır hakkında çok sayıda usulsüz harcama iddiası da dikkat çekicidir. Ayrıca bazı federasyon yönetim kurulu üyelerinin kendi yakınları için yaptığı harcamaların yanı sıra çok sayıda kapatılmamış avans bulunması da raporda belirtilmektedir.

Fantasia Otel’e gerçekleştirilen alımlar nedeniyle 2001-2004 döneminde 1.457.748.592.947 TL ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde Ulusoy Seyahat firmasına 2002-2004 tarihleri arasındaki alımlar nedeniyle 295.629.000.000 TL ödendiği görülmüştür. Ödemelere ilişkin harcama belgelerinin incelenmesinde de yapılan mal ve hizmet alımlarıyla ilgili herhangi bir ihale veya piyasa araştırması yapılmadığı, doğrudan hizmet alımı yoluna gidildiği görülmüştür.

Federasyon Başkanvekili Ata Aksu’nun 2004 yılına ait kredi kartı harcamalarının ağırlıklı olarak yurtiçi, yurtdişi restaurant giderleri olduğu görülmektedir. Bu harcamalar içinde yine özel nitelik arzettiği düşünülen şubat ayı ekstresinde 375.000.000 TL evrak çantası alımı ve mart ayı ekstresinde görülen, Roma-Gaziantepspor maçı için kafileyle beraber misafir olarak Roma’ya gittiği anlaşılan Ata Aksu’nun Gaziantepspor idarecilerine Roma’da verdiği yemek bedeli olarak belirtilen 850 EURO/1.408.439.819 TL, mayıs ayı ekstresinde 834.000.000 TL bedelli cep telefonu alımı dikkat çekmektedir.

Can Çobanoğlu (A Milli Takım Menaceri)

* 29 Mayıs 2003 tarih 29133 fiş nolu ekinin incelemesinde 7-18 Mayıs 2003 tarihleri arasında İtalya, Slovakya, Avusturya, İran ve Fransa seyahatleriyle ilgili olarak toplam 6900 EURO seyahat gideri beyan ettiği, bazı harcamaların mahsup belgesi niteliği taşımayan kredi kartı müşteri kopyasıyla belgelendirildiği, bunların toplamının 3589 EURO olduğu belirlenmiştir. Kopyaların bazılarında tarih bulunmadığı, bazılarının ise seyahat tarihleri dışındaki tarihleri içerdiği görülmektedir.

İddialardan başlıklar

Burhan Satır

29.04.2004 Belçika Seyahati 191.21 Euro belgesiz harcama 15.09.2003 Avusturya maçı 55 Euro belgesiz harcama 15.09.2003 Avusturya maçı 502.23 Euro yanlış hesap 25.05.2004 Seyahat 689 Euro belgesiz harcama

01.12.2003 Seyahat gideri 702 Euro fazla ödeme, yanlış hesap, belgesiz harcama 22.08.2003 Almanya 167 Euro belgesiz harcama 24.06.2003 Seyahat gideri 249 Euro belgesiz harcama 20.05.2003 Seyahat gideri 86 Euro belgesiz harcama 01.12.2003 havaalanı 600 Euro mahseti anlaşılamaz, yiyecek-içecek 115 YTL belgesiz 07.06.2004 Seyahat-yiyecek-içecek

855 Euro belgesiz harcama, seyahat-yiyecek-içecek-uçak-tren-çamaşır 2.115 Euro belgesiz. (Satır hakkında İstanbul Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılmış durumda.)

İsmail Dilber

27.05.2004 Seyahat 1.164 Euro belge kabul edilmeyen kağıtlar, yanlış hesap. (Dilber’e Beyoğlu 35. Noterliğinden ihtarname çekilmiş, dönüş bekleniyor. Makbuz ibrazı bekleniyor. Belgeleyemediği taktirde dava açılacak.)

Sadettin Güler

23.10.2002 Ceket alımı 660 YTL. Belgesiz

08.10.2002 Hediyelik eşya-ceket 1.377 YTL belgesiz. (Güler’den belge istenmiş gelmediği taktirde dava açılacak.)

Hüsnü Hayali

04.09.2000 Polonya maçı 100 Dolar bahşiş, 314 dolar bakiye yok. (Hayali’den belge istenmiş, gelmediği taktirde dava açılacak.)

İlhan Peksan

01.06.2004 Japonya 200 dolar belgesiz harcama (Peksan’dan belge istenmiş, gelmediği takdirde dava açılacak)

Can Çobanoğlu

20.05.2003 İtalya,Slovakya, Avusturya, İran ve Fransa gezileri 3.589 dolar kredi kartı slipi. Seyahat gideri dışındaki giderler:

04.08.2003 898 Euro kredi kartı kopyası

28.07.2003 6.128 Euro kredi kartı kopyası (Çobanoğlu’ndan harcamalarla ilgili belge bekleniyor. Gelmediği taktirde dava açılacak.)

Tamer Çelik

15.10.2003 İsviçre büro kiralama 3.451 İsviçre frangı. Görevlendirme onayı yok

11.11.2003 640 Euro harcama, 1.203 İsviçre frangı görev onayı yok. (Çelik hakkında Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı)

19.06.2002 Rakkas Bar Restaurant 800 YTL yemek, 372 YTL içki

18.06.2004 Deniz Tur.Don.AŞ 2.840 YTL yemek, 1.065 YTL içki, Girne Colany Otel 5.596.406.858 TL

Grand Duma Otel Milano 2.599.466.267 TL

25.10.2002 Haluk Ulusoy, Hüsnü Hayali, Bahri Köse (Trabzon tesisleri müteahiti) 1.994.392.184 TL

Amerikalı Misafirler yemek içki bedeli 19.178.511.000 (4 günlük yemek)

KAPATILMAYAN HESAPLAR

Hüsnü Hayali 667.205.634 TL.

Haşim Sayitoğlu 139.083.544 TL.

Orhan Saka 2.706.000.000 TL.

Mukan Perinçek 4.320.000.000 TL.

UÇAK BİLETLERİ

Burhan Cahit Eldem Trabzon uçak bileti eşi ile 248 YTL

27.07.2002 Ata Aksu eşi kızı yurtdışı uçak bileti 7.148.940.080

17.07.2002 tarihindeki 13.423.650.000 TL’lik giderlerin ne olduğu belli değil

18.06.2002 tarihinde 29.369.600.000 TL. Hakan ve Çağrı Başeskioğlu konaklama ve seyahat giderleri. Seyahat giderlerinde bu kişilerin ismi bulunmamakta.

17.07.2002 12 kişilik 34.059.200.000 TL’lik harcama

29.06.2002 33.193.750.000 TL’lik uçak bileti harcaması

19.06.2002 3.602.200.000 TL’lik uçak bileti harcaması

LiEchtenstein-İrlanda maçı

Ömer Hayali’nin federasyon delege listesinde ismi bulunmamaktadır. İlgili harcama tutarı 1.413 Euro.

Mithat Halis Federasyon delege listesinde ismi bulunmamaktadır. İlgili harcama tutarı 704.859.089 TL.

Slovakya-Türkiye

Ömer Hayali delege listesinde yer almamaktadır. İlgili harcama 653.30 Euro

Trabzon Haluk Ulusoy Tesisleri ile ilgili raporda 1.289.108.968.384 TL’lik

Zarar sorumlularından yasal faizi ile istenmiştir.

+++rEp+++
EMEĞE SAYGI

Altın sarısı bir güneşin lacivert okyanuslarına gömün bizi. Bırakın üzerimizde çubuklu forma yüreğimizde sevdası kalsın!

alexdesouza20.07 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
cs_33 (09-10-2006), kasirga78 (09-10-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 09-10-2006, 07:12 PM   #2
cİHAn
Bağımlı Üye

cİHAn Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 705
Üye No: 14065
İtibar Gücü: 2461
Rep Puanı : 27284
Rep Derecesi : cİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond repute

eyw...
cİHAn çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-10-2006, 08:27 PM   #3
kasirga78
ÇaKaL Üye

kasirga78 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 332
Üye No: 11279
İtibar Gücü: 1781
Rep Puanı : 9245
Rep Derecesi : kasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond reputekasirga78 has a reputation beyond repute

sağol..

Hep Destek Tam Destek
Ne Kupa Büyüklüğü Ne Şampiyonluk
Sevdamıza Kimse Engel olamaaz
Bazen Hüzün Vardır Bazen Mutluluk
FENERBAHÇE sevgisinin Adı Konamaz
kasirga78 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı