![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2031
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() BİÇİM DEĞİŞTİREN PİLOTSUZ UÇAKLAR:Henüz tasarım aşamasında olan bu uçaklar gökten yere inmeye aday.Florida üniversitesinin geliştirdiği tasarım martılardan esinlenerek yapılmış uçağın en büyük özelliğiyse omuz,dirsek gibi mafsallarının olmasıdır.Bu sayede mini uçağın 60cm olankanatları değişik geometrilere girebiliyor.Kanatlar M konumundayken uçak düşük hızda planör gibi uçuyor W konumuna getirildiğindeyse uçak dar sokaklarda ve kapalı garajlarda hareket rahatlığı sağlıyor predator gibi yüksek irtifa isteyen modellerin giremeyeceği öteki kentsel alanlardada kullanılma potansiyeline sahip. (kaynak popular mechanics)
KARADA GİDEN DENİZDE YÜZEN ARABA:Suda giden bir araba haberi artık kimseyi şaşırtmıyor ancak şimdiye kadar üretilen araçlardaki en büyük problem suda hızdı şu anda sudaki hız rekoru 52km/h ile ingilizlerin üretmi olduğu gibbs aquada'ya aitti fakat amerikan şirketi olan cool amphibious manufacturers üretmiş olduğu hydra spyder adlı araçla bu ünvanı avrupanın elinden almaya niyetli spyder denizde 80km/h hız yapabiliyor aracın püf noktası ise düğmeye basıldığı zaman aracın vitesi boşa alıp suda sürüş moduna geçmesi. (kaynak ![]() MOR ÖTESİ TEMİZLİK:Kentsel su arıtma sistemlerinde ve su üretim fabrikalarında mor ötesi ışık ile mikropları öldürme işi yapılıyor fakat doğanın ortasında kentten uzak bir yerde bu iş nasıl yapılır.Hydro-proton adlı amerikalı şirket çareyi bulmuş mor ötesi ledler.Şirket deniz piyadeleri için hazırladığı prototipinde,askerlerin sırtlarında taşıdıkları su torbalarının içine bir arıtma nödülü yerleştirmiş.Modül içindeki mor ötesi ledler,suyu bir plastik boruyla askerin ağzına ulaşmadan mikroplardan temizliyor.Güçlü ledlerin kullanıldığı prototip,dakikada 150ml debiyle akan kirletilmiş su içindeki E.coli bakterilerini %99.99 oranında yok etmiş 300ml suda bu oran %99 oranında olmuş (kaynak: physics word)
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 44 Thanked 141 Times in 61 Posts
Üye No: 5884
İtibar Gücü: 1704
Rep Puanı : 14969
Rep Derecesi :
|
![]() vaybe nelr var ya
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 337 Thanked 1,629 Times in 455 Posts
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3258
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi :
|
![]() yaaa teknoloji ilerliyo diyorum sana kanka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2551
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
|
![]() :biggrin: :biggrin: :biggrin:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 705 Thanked 540 Times in 336 Posts
Üye No: 14065
İtibar Gücü: 2464
Rep Puanı : 27284
Rep Derecesi :
|
![]() sağoalsın
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türk sinemasına yeni teknoloji | The J0lly J0ckeR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-19-2007 09:32 AM |
Yeni teknoloji, tanıdık bir yüz | pae | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-17-2007 11:38 AM |
Yeni BMW motorlarına yeni teknoloji | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 5 | 09-14-2006 01:53 PM |
Klavyeyi yavaş kullananlar için yeni teknoloji | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 3 | 08-28-2006 11:56 AM |
Bilgisayara bak teknoloji ötesi | cross_night | Eskiler (Arşiv) | 3 | 06-09-2006 01:58 PM |