www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-25-2006, 05:18 PM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2995
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Bakan Çelik'e hurafe soruları / 25 eylül

Bakan Çelik'e hurafe soruları

ANKA

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, ders kitaplarındaki hurafeleri ve bunlara karşı ne gibi önlemler almayı düşündüğünü açıklamasını istedi.

CHP’li Gazalcı, Bakan Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 2006-2007 yılı öğretim yılının başında ilk ve ortaöğretim öğrencilerine dağıtılan ders kitaplarında Anayasa ile Öğretim Birliği (Tevhid-i Tedrisat) Yasası ve Milli Eğitim Temel Yasasına aykırı biçimde bilim dışı bilgilerin yer aldığının ortaya çıktığını anımsattı.

Çelik’in, eğitimin yürütülmesinden, ders kitaplarının bilimsel içerikli olmasından sorumlu bir kişi olarak bu konuda ne gibi önlemler alacağını açıklamasını isteyen Gazalcı’nın, diğer soruları da şöyle: “Bilimsel yanlışları olan, hurafe içeren, tarikatları öven kitapları toplatacak mısınız? Daha önce okullara tavsiye edilen 100 Temel eser adlı kaynak kitaplarda görülen devlet büyüklerine hakaret, küfür, argo, açık saçık anlatımlar, klasiklerin dinsel içerikle çarpıtılması karşısında ne yaptınız?

Bakanlık olarak yayınevlerini dava edeceğinizi söylemiştiniz, ettiniz mi? 100 temel eserdeki bu çarpıtmaların kaynak kitaplarının incelenmesinin 2003 yılında Talim Terbiye Kurulu'ndan (TTK) alınan düzenlemenin yol açtığını kabul ediyor musunuz? Yardımcı ders kitaplarının hiç olmazsa bundan sonra Valilik ya da Milli Eğitim Müdürlerinde oluşacak bir inceleme kurulu sonucunda okullara sokulmasını düşünüyor musunuz? 1 Eylül 2006 tarihli bir yönetmelikle Ana ders kitaplarının incelemesinin de ilk aşamada Milli Eğitim bakanlığı Birimlerine yani İlk, Orta, Mesleki, Teknik ve Din Eğitimi Genel Müdürlerine bırakılması, ancak 90 puanı aşan kitapların TTK'ye gönderileceği öngörülmektedir. Bu durumda yasayla TTK verilmiş kitap inceleme yetkisi başka birimlere yönetmelikle devredilebilir mi? TTK işlevinden uzaklaştırılmış olmayacak mıdır?

TTK çalışan deneyimli, yetişmiş elamanlar okullarına geri mi gönderilecektir? Genel Müdürlüklerin oluşturacağı komisyonlar eliyle yapılan kitap incelemelerinde daha çok yanlış ve kayırma olmayacak mıdır? TTK çalışan, uzman, öğretmenler üzerinde büyük huzursuzluk yaratan, sendikalar tarafından iptali için dava açılan 1 Eylül 2006 tarihli yönetmeliği geri çekmeyi düşünüyor musunuz?”

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı