![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2996
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 2.8 milyar dolar verip aldık Finansbank yine Türk kalacak
![]() FİNANSBANK’ın yüzde 46’sını 2.8 milyar dolara satın alan National Bank of Greece’in (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu, "Finansbank’ı almamızda asla politik bir etki yok. NBG’yi daha da büyütme planlarımız çerçevesinde bu satın almayı yaptık. Finansbank’ı alarak Türkiye’ye geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Arapoğlu, "Çoğunluk hisseleri bize geçti diye Finansbank’ı asla yabancı banka gibi görmeyin. Finansbank bizimle eskiden olduğu gibi Türk kalacak" diye konuştu. KİMLİĞİMİZ ULUSLARARASI: Takis Arapoğlu, yardımcısı Yiannis Pehlivanidis ve ekibiyle birlikte Atina’da bir grup Türk gazetecisine Türkiye’ye dönük planlarını anlattı, soruları yanıtladı. Arapoğlu, Türk toplumunun National Bank of Greece’i bir Yunan bankası gibi değil, uluslararası kimliğe bürünmüş banka olarak görmesini isteyerek, şöyle konuştu: "NBG’de şu anda Yunan devletinin hiç payı yok. Kilisenin hissesi yüzde 1.28 düzeyinde. Çalışanlarımızın yardım sandığı da yüzde 2 dolayında paya sahip. Zaten NBG’de artık tek başına yüzde 2.5’ten fazla hissesi olan kimse yok. Bankamızın yüzde 46’sı yabancı fonların elinde. Yunanistan’daki yerli yatırımcıların payı ise yüzde 25’e indi. Adımız National Bank of Greece (Yunan Milli Bankası) olsa da hisselerin dağılımından gördüğünüz gibi tümüyle uluslararası banka kimliğine bürünmüş durumdayız. Adımız, bankamızın 170 yıllık tarihinden geliyor." BÖLGESEL BANKAYIZ: Hedeflerinin NBG’yi Güneydoğu Avrupa bölgesinin lider bankası yapmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Finansbank’ı da bu hedefimiz doğrultusunda aldık. Çünkü, bölgemizde en iyi büyüme potansiyeli Türkiye’de var. Nitekim Finansbank’ı almamızla birlikte NBG’nin büyüklükleri önemli ölçüde olumlu yönde değişti. Bu daha da gelişecek. Bölgesel banka olma hedefimiz doğrultusunda yaptığımız alımlarla NBG’nin piyasa değeri son 2.5 yılda 7.1 milyar Euro’dan 15.7 milyar Euro’ya yükseldi. Avrupa’nın ilk 40 bankası arasındaydık, ilk 30 banka arasına girdik. bu gelişmeler NBG’yi büyütme stratejimizin doğru olduğunu gösteriyor." FİNANSBANK MERKEZ OLACAK: Finansbank’ın teknolojik altyapısının çok güçlü ve ileri olduğuna dikkat çeken Takis Arapoğlu, şöyle konuştu: "Finansbank’la birlikte çok güzel bir sinerji yaratacağız. Bizim Finansbank’a katkılarımız olacak ama ondan da çok şey öğreneceğiz. Finansbank’ı NBG için Balkanlar’ın teknoloji merkezine dönüştüreceğiz. Balkanlar’daki bankalarımız için 15 milyon Euro’luk bir teknoloji yatırımı planlıyorduk. Şimdi bundan vazgeçtik. Çünkü, Finansbank’taki teknoloji kapasitesi hepsine yetecek durumda." TÜRK KALACAK: Takis Arapoğlu, "2001 krizi sonrası zora giren şirketlere destek için ’İstanbul Yaklaşımı’ devreye girdi. HSBC Bank, bu uygulama için düzenlenen protokole imza koymadı. Bu durum, ’yabancı bankalar Türk şirketlerine pek dostça davranmıyor’ şeklinde algılandı. Böyle bir durumda siz ne yapardınız?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Biz Finansbank’ı aldık ama adını NBG yapmayı hiç düşünmedik. Yönetimine NBG’den bazı arkadaşlarımız girse de hem yönetim kademesi hem çalışanlar aynı kalacak. Finansbank eskisi gibi bir Türk bankası olarak yoluna devam edecek. Bu kimliği asla değişmeyecek. Eskiden olduğu gibi Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli şirketlerin yanında yer alacak, onları destekleyecek." Kasımda bir uçak dolusu işadamıyla geliyoruz NATIONAL Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu, Finansbank’ı almalarının Türk-Yunan ekonomik ilişkilerini geliştirmede büyük katkısı olacağını söyledi. Arapoğlu, şöyle konuştu: "Yunanlı işadamları için Türkiye’de kendilerine daha yakın bir banka var artık. Türk işadamları da Yunanistan’da bizden aynı yakınlığı görecek. Kasım ayında özel bir uçakla şu an itibariyle sayıları 50’yi bulan işadamlarıyla Türkiye’ye geleceğiz. O görüşmelerden karşılıklı önemli yatırım, işbirliği fırsatları çıkabileceğini düşünüyorum. Türk-Yunan ekonomik ilişkileri son birkaç yıldır katlanarak gelişiyor. Bu olumlu gelişmenin bizimle daha da hızlanacağına inanıyorum." Kendisi Tekirdağlı yardımcısı Antalyalı NATIONAL Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu’nun ailesinin Tekirdağ kökenli olduğu biliniyor. NBG Başkan Yardımcısı Yiannis Pehlivanidis’in kökeni de Antalya’ya dayanıyor. Pehlivanidis, "Annem ve babam Antalya doğumlu. Babam 14 yaşındayken ailesi Yunanistan’a göç etmiş" dedi. Elinde 33’lük tespih var NATIONAL Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurul Başkanı Takis Arapoğlu’nun elindeki tespih Türk gazetecilerin dikkatini çekti. Arapoğlu, sorular üzerine tespihin 33’lük olduğunu, Türkiye’den alındığını söyledi. Arapoğlu, "Yunan usulü tespih bundan çok kısadır" dedi. İş Bankası ve Akbank’tan daha büyük olduğumuzu görün NATIONAL Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu, Türk gazetecilere yaptığı sunumda NBG’yi Akbank ve İş Bankası’nın verileriyle karşılaştırdı. Arapoğlu, "Finansbank’ı almadan önceki rakamlarımıza bile bakıldığında Türkiye’nin en büyük bankalarından İş Bankası ve Akbank’tan daha büyük ve güçlü olduğumuz görülüyor. Örneğin, mevduat büyüklüğünde İş Bankası ve Akbank biraraya gelse dahi NBG’yi yakalayamıyor" dedi. NBG’nin bursuyla Atina’da master yaptı, şimdi bankadaki tek Türk NATIONAL Bank of Greece’in (NBG) merkezinde Belma Erkan adlı bir Türk kızı da çalışıyor. Belma Erkan, İstanbul’da İngilizce işletme eğitimi gördükten sonra NBG’nin bursuyla Atina’da master yaptı. NBG yönetimi, Finansbank’ı alma kararı verdikten sonra Belma Erkan’la çalışmak istediğini bildirdi. Erkan böylece 5 ay kadar önce NBG’nin merkezinde çalışmaya başladı. Erkan, "NBG’de çalışmaktan çok mutluluk duyuyorum" dedi. Dalga sınavından iyi geçtiniz Türkiye’ye uzun soluklu bakıyoruz NATIONAL Bank of Greece (NBG) Yönetim Kurulu Başkanı Takis Arapoğlu, Türkiye’ye çok uzun vade öngörüleriyle gelip Finansbank’ı aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Mayıs-haziranda yaşanan dalgalanmada Türk bankaları iyi sınav verdi. Dış kaynaklı dalgaya rağmen Türk ekonomisinde belirli bir istikrar oluştu. Türkiye’de banka alımı için arayışa girmeden önce bir araştırma yaptık. O araştırmaya bakıp, Türkiye’ye geldik, iyi de yaptık. Zaman zaman yine dalgalar olabilir ama biz Türkiye’ye çok uzun vadeli bakıyoruz."
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Araç muayeneye 1 milyar dolar yatırdı 20 yılda 10 milyar dolar aktaracak | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-21-2008 05:52 PM |
700 milyar dolarla kurtarılan bankaların, yöneticilerine 40 milyar dolar borcu var | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-01-2008 08:16 PM |
Rusya’ya 70 milyar dolar sermaye akacak 16 eylül | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-16-2007 11:33 AM |
Sıcak para 5.4 milyar dolar azaldı 16 eylül | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-16-2007 11:32 AM |
Çorbacı Campbell, Godiva’dan 1.5 milyar dolar bekliyor 16 eylül | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-16-2007 11:31 AM |