www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-26-2006, 05:19 PM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası
 
M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2005
Konum: BeyCoast
Mesajlar: 7,003
Teşekkür Etme: 26
Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2999
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Yağlı balıklar böbrek kanserinin panzehiri

(İHA) - İsveç'in Başkenti Stockholm'de bulunan Karolinska Enstitüsü'nde yapılan bilimsel bir araştırmanın sonuçları; somon, ringa, sardalye ve uskumru gibi yağlı balıkları tüketenlerin, böbrek kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu ortaya koydu. Bu balıkları haftada en az bir kez tüketenlerde, böbrek kanserine yakalanma riskinin yüzde 74 oranında azaldığı ifade edildi.

1987-2004 yılları arasında İsveç'te 60 bin kadının yemek yeme alışkanlıkları ile hastalıkları arasındaki benzerlikler incelemeye alındı. 80'li yılların sonu ile 90'li yılların sonunda kadınlara sorulan aynı tür sorulardan alınan cevaplar temel alındığında, 1980'li yıllarda haftada en az bir kez yağlı balık tüketmenin daha koruyucu etki yaptığı görüldü. Her iki dönemde de bu alışkanlıklarını sürdüren kadınlarda, böbrek kanserine yakalanma riskinin yüzde 74 oranında azaldığı tespit edildi.

Araştırmayı yürüten Prof. Alıcja Wolk, kadınlar üzerinde yapılan araştırma sonuçlarının erkekler için de geçerli olduğu düşüncesinde. Erkeklerde böbrek kanserine yakalanma riskinin kadınlara kıyasla iki kat daha fazla olduğu kaydedilirken, bunun nedeni olarak da erkeklerin daha fazla sigara içmeleri gösteriliyor.

Daha önce de balık tüketiminin kansere yakalanma riskini azalttığını ortaya koyan araştırmaların sonuçları yayınlanmıştı. Yağlı balıklar, yağsız balıklara kıyasla 20-30 kat daha fazla omega 3, bu balıkların yağlı asitleri de 3-4 kat daha fazla D vitamini içeriyor. Karolinska Enstitüsü doktorlarından Susanna Larsson, "Yağlı balık tüketiminin kalp ve damar hastalıklarını engelleyici bir işlev gördüğünü daha önceden de biliyorduk. Ayrıca D vitamini de her türlü kansere yakalanma riskini azaltıyor" açıklamasını yaptı.
__________________

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...


Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alzheimer'ın panzehiri süt BeatLes Revir 0 04-05-2010 12:55 AM
Prostat kanserinin tedavisinde BOR. WrAtBoY Eskiler (Arşiv) 0 02-03-2008 02:31 PM
Gırtlak kanserinin yaşı küçüldü WrAtBoY Eskiler (Arşiv) 0 02-02-2008 01:51 PM
Düzenli bir yaşam kanserin panzehiri jockeя Eskiler (Arşiv) 0 12-24-2006 10:01 PM
Rahim ağzı kanserinin aşısına onay M@D_VIPer Eskiler (Arşiv) 0 09-28-2006 04:58 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:06 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.