www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-29-2006, 02:19 PM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3000
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan ‘Erkek’ olduğunu mahkeme kararıyla ispat etti / 29 eylül

‘Erkek’ olduğunu mahkeme kararıyla ispat etti

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

Erzincan'da, yaşayan 28 yaşındaki Sinan Kaya, 11 aylık oğluna sağlık karnesi çıkarmak için gittiği Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ndeki kayıtlarda ‘kadın’ olarak göründüğünü öğrenince şoke oldu. Nüfustaki hatanın düzeltilmesi için başvurduğu mahkemenin verdiği düzeltme kararıyla ‘erkek’ olduğunu ispat eden Kaya, “Askerliğimi yaptım, evlendim, çocuğum oldu. Bun nasıl bir hata anlayamadım” dedi.

Erzincan Mermer Fabrikası'nda işçi olarak çalışan Erzurumlu Sinan Kaya, 2000 yılında vatani görevini piyade komando er olarak Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde yaptı. Askerlikten sonra, bir süre Erzurum'da yaşayan ve özel bir hastanede çalışmaya başlayan Kaya, 2005 yılında İdil Kaya ile evlendi. Mermer Fabrikası'nda bulduğu işten sonra evini Erzincan'a nakleden Kaya çiftinin, Ali adını verdikleri bir çocukları dünyaya geldi. İdil- Sinan Kaya çifti, şimdi 11 aylık olan çocuklarına sağlık karnesi çıkarmak ve kimliklerini değiştirmek için Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gitti.

Görevli memurun, “Kütük kayıtlarında kadın gözüküyorsunuz” sözleri karşısında şaşkına dönen Kaya, bu yüzden hiçbir işlem yaptıramadı. Nüfustaki hatanın düzeltilmesi için Erzincan 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran ve mahkemenin 27 Haziran 2006 tarihinde verdiği düzeltme kararı ile ‘erkek’ olduğunu ispat eden Sinan Kaya, “Kütükte çok büyük bir hata yapmışlar. Öyle ki, askerliğimi yapmama ve evlenmeme rağmen bu hata ortaya çıkmadı. Bana ‘kadın’ olduğumu söylediklerinde çok sinirlendim” diye konuştu.

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı