![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3000
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki taraf da yüzde 50’ye rıza gösterecek
![]() ANADOLU Endüstri Holding İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Alternatifbank’a çok sayıda talep olduğunu dile getirirken, "Yüzde 50-50 ortaklığa iki tarafın da rıza göstereceği ve yönetim felsefelerinin tutacağı" bir çerçevede ortaklık yapabileceklerini dile getirdi. ANLAŞABİLDİĞİMİZ ADAY OLMADI: McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Sadi Fansa ile birlikte Merter restoranında müşterilere servis yaptıkları McDonald’s Kurucular Günü etkinliği sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncay Özilhan, grubun diğer çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Özilhan, Alternatifbank ile ilgili yabancılarla yaptıkları görüşmelere dair sorular üzerine, "Ben bunu şuna benzetiyorum; Bir kızımız var ve oldukça fazla da damat adayları var. Damat adayları geliyor, görüşüyoruz. Ama daha somut, prensiplerde anlaşabildiğimiz bir aday olmadı" dedi. Görüşmeleri yabancılardan gelen talep ve kendi stratejik kararları doğrultusunda başlattıklarını ifade eden Özilhan, "Yüzde 50-50 ortaklığa iki taraf da rıza gösterecek, bir de kimyamız, yani yönetim felsefemiz tutacak, yönetimde anlaşacağız. Bu çerçevede bazı yabancı ortaklık adaylarıyla görüşmelerimiz var" diye konuştu. Adayların Orta Doğu ve Avrupa’da olduğunu, ancak şu anda somut bir noktaya gelmediklerini belirten Özilhan, finans sektöründen çıkmayacaklarına işaret etti. ENERJİDEKİ DÖRTLÜ GRUP: Özilhan, enerjideki yatırım planlarıyla ilgili de, Anadolu Grubu olarak enerjiyle ilgilendiklerini ve çerçevede Doğan, Doğuş ve Unit ile birlikte dörtlü bir konsorsiyum oluşturduklarını hatırlattı. Konsorsiyumun özelleştirmelerle de ilgileneceğini kaydeden Özilhan, "Enerjide oluşturduğumuz dörtlü grup, Türkiye’de lider olmak isteyen bir grup olacaktır ve enerjinin birçok koluyla ilgilenecektir" diye konuştu. Enerjide Türkiye’nin önünün açık olduğunu ve sektöre çok uzun vadeli baktıklarını dile getiren Özilhan, "Burada yol almış gitmiş denilecek bir ortam yok" dedi. Türkiye 119 ülke içinde en pahalı ete sahip ülke SADİ Fansa, Türkiye’de etin pahalılığına dikkat çekerek, Türkiye’nin dünyadaki 119 ülkeden oluşan McDonald’s sisteminin en pahalı etine sahip ülkesi olduğunu, yıllık kişi başı et tüketiminin 10-11 kiloya kadar düştüğünü, ayrıca dünya ortalamasının 3-4 katı daha yüksek fiyatlara satıldığını ifade etti. Et fiyatlarına gelen zamları mümkün olduğunca enflasyon oranının altında restorandaki fiyatlara yansıtmaya çalıştıklarını ve sene başından bu yana yüzde 6 civarındaki oranlarda zam yaptıklarına işaret eden Fansa, "Bizim restoranlarımızdaki fiyatlar, ABD’deki fiyatların ya üstünde ya da aynı düzeyde. Ancak ABD’de yaşayan insanların satın alma gücü bizden 10 kat daha fazla" diye konuştu. Sadi Fansa, sokakta haksız rekabete neden olan yerlere göre de, fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, McDonald’s’a gelmeyen müşterilerin gelmesini teşvik edecek daha uygun fiyatlarda ürünler sunmak istediklerini söyledi. Fansa, Türkiye’de McDonald’s’ın hala Amerikan şirketi olarak algılandığına işaret etti. Cari açık kırılganlığı artıyor TUNCAY Özilhan, cari açığa ilişkin olarak da bunun sürdürülebilir bir yapı olmadığını ve bir çözüm bulunması gerektiğini, ekonominin kırılganlığını artırdığını söyledi. Yıl sonu enflasyon öngörülerinin yüzde 10-10.5 olduğunu açıklayan Özilhan, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların özellikle otomotiv ve diğer ithalatın söz konusu olduğu grup şirketlerini az da olsa etkilediğini belirtti. "Biz ekonomideki istikrarın devam etmesini istiyoruz" diyen Özilhan, "Bu, siyasi istikrarı icap ettiriyor. Dolayısıyla iktidarda, muhalefette kim varsa herkesin daha dikkatli düşünmesi, daha dikkatli hareket etmesi, ülkedeki ve ekonomideki istikrarın bozulmaması için çaba sarfetmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi. Hükümet, AB konusunda biraz yavaşladı ÖZİLHAN, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ilişkin olarak "Buna çok emek veren biri olarak söylüyorum; hükümetin bu konuda son dönemlerde biraz yavaşladığını düşünüyorum" diye konuştu. Diğer taraftan AB’nin de dönem dönem çifte standart uyguladığını ve haksızlıklar yaptığını, iç siyaset malzemelerini kullandığını ifade eden Özilhan, "O kadar tecrübeli bir AB’nin, o kadar tecrübeli devlet başkanlarının biraz daha dikkatli konuşması gerekir" dedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Citigroup, çağrıdan kurtulmak için hisse miktarını yüzde 20’de tuttu / 20 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-20-2006 02:14 AM |
Memura yüzde 3+3 verdiler, partilere yardıma yüzde 300 zam yaptılar / 19 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-19-2006 01:49 AM |
Bankacılıkta yabancı payı 6 ay içinde yüzde 30’a çıkar / 19 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-19-2006 01:47 AM |
Vergisi yüzde 80’i aşacak, toplumun yüzde 90’ı ’sigara düşmanı’ olacak / 8 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-08-2006 01:48 AM |
Bono faizi yüzde 23’ten döndü, borsaya alım geldi / 6 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-06-2006 01:53 AM |