![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12093
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahar Eyyamı Erdi De
Bahar eyyamı erdi de Şadoluben güldü dağlar Şirin'e gönül verdi de Ferhad seni deldi dağlar Üstümüze yüce Gani Daima zikreyle anı Ziyaret etmeğe seni Koç yiğitler geldi dağlar Hiç yoktur aklım başımda Dilber hayali düşümde Sevgili yarin peşinde Bana mekan oldu dağlar Farketmem çok ile azı Bozulmaz yazılan yazı Arayup sende Ayvaz'ı Şol Köroğlu buldu dağlar Kul Muslu der yarim küstü Bad-ı saba gibi esdi Güz eyyamı kadem basdı Gör nice ıssız kaldı dağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gör İmdi Ne Demiş Cezayirli De
Gör imdi ne demiş Cezayirli de Vermeziz oğlunu bilmiş ol senin Biz anı gönderdik Sultan Ahmed'e Kara haberlerin almış ol senin Yürütmeziz Akdeniz'de gemini Hakk'ı koyup puta tuttun yönünü Çevir İslama şol kafir dinini Gel yezit Müslüman olmuş ol senin Yine büktük İspanya'nın belini On dört beyzadeyle aldık malını Hoş eğlenir idin Mısır yolunu Hele ettiklerin bulmuş ol senin Geda Muslu eydür gördüm çuşunu Gece gündüz ağla salma yaşını Kilisenin taşlarına sür başını Yürü var bir zaman çalmış ol senin |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İspanya Cezayir'e Haber Göndermiş
İspanya Cezayir'e haber göndermiş Komazım oğlumu alurum demiş Eğer vermezlerse kıyametedek Ben de bu dert ile ölürüm demiş Kailim beş yıla etseler vade Cümle emlakimi veririm yade Peşkeş verirlerse Sultan Ahmed'e Müslüman ederler bilürüm demiş Geda Muslu eydür görün harcını And içti İncil'e tuttu yüzünü Neylerim ben şimdengerü tahtımı Varup bir Kil'sede kalurum demiş |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|